Gazitepe öğrencileri, mevsimlerle öğreniyor

Gazitepe öğrencileri, mevsimlerle öğreniyor

18.03.2020 11:27:09

Gazitepe İlkokulu 2.sınıf öğrencileri, “Mevsimlerle Öğreniyorum” projesi kapsamında eğlenceli aktivitelerle hem öğreniyor, hem de sağlıklı besleniyor.

Gazitepe İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Bahar Tunalı'nın rehberliğinde, “Mevsimlerle Öğreniyorum” projeleri kapsamında hem öğreniyor, hem sağlıklı besleniyor.

Öğrenciler, mevsimlerle ilgili drama, bilmece, şarkı, tekerleme öğrenerek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak bilgilerini kalıcı hale getiriyorlar. Bu eğlenceli etkinliklerin yanında sağlıklı beslenme konusunda da bilinçleniyorlar. Her hafta bir mevsim sebze ve meyvesinin tadına bakıp sağlıklı beslenmenin öneminin farkına varıyorlar. Mevsimlere göre sebze ve meyveleri tanıyorlar.

Günümüzde gelişen teknoloji ile bütün sebze ve meyvelerin her mevsimde yetiştiğini, yeni neslin artık hangi sebze-meyvenin hangi mevsimde yetişir bilmediğini belirten sınıf öğretmeni Bahar Tunalı, proje ile çocukların mevsiminde yetişen ürünleri yemeleri konusunda bilinçlendirildiğini ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin hedeflendiğini belirtti.

Haber Merkezi

YORUM YAP