Gazitepe küllerinden doğdu: 3-2

Gazitepe küllerinden doğdu: 3-2

21.12.2016 09:55:25

TFF İstanbul 1. Amatör Küme'de zirve hesapları yapan Gazitepespor evinde oynadığı İncirtepe maçında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak adeta küllerinden doğdu.

Silivri Stadı'nda oynanan ve doksan dakikası harika bir mücadeleye sahne olan maçta grubunda iddiasını sürdürme niyetinde olan Gazitepespor ilk yarısını geride kapattığı maçı 90+2. dakikada Adem'in müthiş frikik golüyle kazanmasını bildi. Maça konuk takım İncirtepespor hızlı başladı ve maçın daha 3. dakikasında Nazmi ile 1-0 öne geçti. İlk dakikada yenilen golün şaşkınlığı içinde olan Gazitepe defansı toparlanmakta bir hali zorlandı. Maçın ilk yarısının özellikle ilk çeyreğinde Gazitepe defansını kolay geçen İncirtepeli oyuncular kaleci Özmen ile bolca karşı karşıya kaldılarsa da sonuca ulaşamadılar. İlk yarı atılan tek golle tamamlandı.

İKİNCİ YARI GAZİTEPE DİRİLDİ
İkinci yarıya ilk yarıdaki oyuncu dizilişi ile çıkan Gazitepe daha baskılı bir oyun ortaya koydu. Maçın 57. dakikasında yine bir defans hatasında İncirtepeli oyuncu Utku kendi aldığı topla Gazitepe ceza alanı içine girer girmez mükemmel bir şut çıkardı ve durumu 2-0 yaptı. Bu şok golün ardından iyice hırslanan Gazitepeli oyuncular İncirtepe kalesine yüklenmeye başladı. Müsabakanın 77. dakikasında Mehmet İstek defansın arasından iyi bir şut çıkardı ve maçı 2-1 yaptı.
Maçın 90. dakikasında sol kenardan yapılan bir ortaya iyi yükselen Gazitepeli oyuncu Çağatay iyi yükseldi ve güzel bir kafa vuruşuyla durumu 2-2 yaptı. Maçın normal süresinin sonuna hakem 4 dakika uzatma ekledi. Maçın 90+2.dakikasında Gazitepespor, İncirtepe ceza alanı önünden bir serbest atışı kazandı. Gazitepe adına bu serbest atışı Adem Yaşar kullandı.
Adem, barajın boşluğunu iyi gördü ve kalecinin uzanamayacağı köşeye topu düzgünce vurunca skor birden 3-2 oldu. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve müsabaka 3-2 ev sahibi Gazitepe'nin üstünlüğü ile noktalandı.

Stat: Silivri
Hakemler: Batuhan Kopancı, Burak Başer, Gökhan Yıldız
Gazitepespor: Özmen 8, Taner 8, Emirhan 8, Çağatay 8, Orhan 8, Tuğberk 8, Adem 9, Berkay 8, Erdal 8, Mehmet 8, Ferdi 8
İncirtepespor: Murat 8, Emre 8, Habib 8, Uğur 8, Savaş 8, Ozan 8, Mehmet 8, Utku 8, Mehmet 8, Nazmi 8, Özgür 8
Skor: 3-2
Goller: 3' Nazmi, 57' Utku (İncirtepe), 77' Mehmet, 90' Çağatay, 90+2 Adem (Gazitepe)
Engin AKIN

YORUM YAP