Gazeteciler Gününde medya mensuplarıyla bir araya geldiler

Gazeteciler Gününde medya mensuplarıyla bir araya geldiler

12.01.2018 10:27:40

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, belediye meclis üyeleri Mutlu Bozoğlu, Tamer Şişman ve ilçe yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde yerel medya mensuplarıyla Fes Kafe'de kahvaltıda buluştu.

Fes Kafe'de gerçekleştirilen programda Kutlu ve beraberindekiler güncel konular ve mesleki zorluklar üzerine medya temsilcileri ile sohbet ettiler. İnternet haberciliğinin düzenlenmesi, etik değerler ve güncel konular üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından Kutlu, medya mensuplarıyla günün anısına birer kalem hediye ederek vedalaştı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR
Gazeteciler için düzenlenen programda siyasi değerlendirmelerde bulunmayan Kutlu, önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti.

KUTLU: YARARLIYSA KARŞI ÇIKMAYALIM, ZARARLIYSA HEPİMİZ BİRLİKTE İTİRAZ EDELİM
Kahvaltı programında sıcak bir gelişme olduğu için sadece Seymen'e yapılması gündemde olan Tehlikeli Depolama Alanının ÇED toplantısında yaşanan gelişmelere kısaca değinen Kutlu, gündemde olan tesisin gerçek anlamda yararlı mı, zararlı mı olduğunun öğrenilerek bir tutum içine girilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tesisin bertaraf değil sadece depolama alanı olduğuna dikkat çekerek, “Söz konusu tehlikeli atıklar burada bertaraf edilecekleri nihai tesise taşınmak üzere sadece depolanacak. Ancak bizim için esas olan bunun çevreye vereceği zarar, tesisin yararı noktası. Zararlıysa veya faydası olmayacaksa tabi ki hep birlikte karşı çıkalım. Ama söz konusu atıkların gelişi güzel çevremize bırakılmasından ise düzenli bir şekilde depolanıp imha edilecekleri merkezlere taşınmasına karşı çıkmamız ne kadar doğru. Yapılmak istenen ne, yararı mı var zararı mı bunu tüm verileri ele alarak değerlendirip görüşümüzü, duruşumuzu belirlememiz gerektiğine inanıyorum. Ayrıca tesisin yapılmak istendiği yer yeşil alan değil taş ocağı.
Ve biliyoruz ki bu tarz düzenli tesisler bulunmadığı yerlerde söz konusu tehlikeli atıklar kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılmakta. Bunun bir düzen ve kural çerçevesinde, çevreye ve insanlara zararı olmadan sisteme oturtulması gerektiği aşikar” şeklinde konuştu.

“NEZAKET SINIRLARINI AŞMIŞTIR”
ÇED toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisinin hak ve belediye başkanına yönelik tepki çeken tutumunu eleştiren Kutlu, “Halkı bilgilendirmek üzere orada bulunan bir devlet görevlisin içinde kalması gereken nezaket sınırlarını aşmıştır. Meclis üyemizin de, belediye başkanı ve halkın da tepkisi doğrudur” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP