Alper Kaya

Gaz Pedalı Tekledi - 24

Çıkan Kısmın Özeti: Emniyette Yunus Derebeyi'ne bilenen Orçun Kop, Komiser Tahsin'in kurduğu tuzağa düşmüştür. Bir silah alan ve bu ticaretin polis nezaretinde olduğunu bilmeyen ünlü oyuncu, arabasıyla son sürat gizli geçidin olduğu yöne giderken peşinde Komiser Tahsin ve Necip de vardı…

Kestirme yoldan giden Komiser Tahsin ve Necip, gizli geçidin olduğu yere vardıklarında büyük bir problem belirdi: Arabayı nasıl gizleyeceklerdi? Komiser Tahsin arabadan inip koca arazinin ortasına kondurulmuş kulübenin arkasına kadar koştu, birkaç saniye gözden kaybolduktan sonra tekrar belirdi ve eliyle Necip'e arabayı onun olduğu yere getirmesini işaret etti.
Necip arabayı Komiser Tahsin'in hizasına getirdikten sonra camı açtığında tecrübeli amir, yardımcısına arabayı çaprazlamasına kulübenin yan tarafına park etmesini söyledi. Böylelikle gelen kişiler aracı göremeyecekti. Peşlerinden gelen ekip otosu ise, onların sinyalini ana yolda bekleyeceği için başka bir problem kalmamıştı.
O sırada sessiz gelen bir arabanın emaresi olarak, tekerlek seslerinden önce far ışığı belirdi arazide. Orçun Kop sahneye teşrif etmişti. Daha önce birkaç kez gördükleri an, tekrar vuku buldu ve gizli geçit açıldı. Araba geçide girer girmez Komiser Tahsin ve Necip silahlarına sarılıp geçide doğru koştular.
Geçit kapanmadan yer altına girmeyi başarmışlardı!
Arabanın park ettiğini ve kapısının açılıp Orçun Kop'un indiğini gelen seslerden anladılar. Çok geç olmadan müdahale edebilmek adına, ses çıkartmamaya çalışarak koşar adım geçidi kateden ikili, bekledikleri manzarayla karşı karşıya kalmıştı. Bir farkla: Ortamda sadece Yunus Derebeyi ve Orçun Kop yoktu.
En az altı kişi daha vardı!
Herkes sırayla Orçun'a geçmiş olsun dileklerini iletirken genç oyuncu sadece kafasını sallamakla yetinmişti.
- Sağolasın Orçun! Bizi satmamışsın! Senin sadakatinden şüphemiz yoktu zaten!
Olay yerinin patronu gibi konuşan Yunus Derebeyi'nin bu sözlerine karşılık susmakla yetinen Orçun Kop, polisleri şimdilik hayal kırıklığına uğratmışa benziyordu. Yunus Derebeyi, gelip omzuna birkaç kez vurduğu Orçun'a sarıldıktan sonra kalabalığa döndü.
- Arkadaşlar, bu yolda çok insan kaybettik ama başarıya ulaşmak üzereyiz! Sabırlı olanlar bizim yanımızda, bizim yanımızda olmayanlar ise yakında çok pişman olacak!
Kalabalıktan, uğultuyla karışık bir onaylama mırıltısı yükseldi. Yunus Derebeyi sözlerine devam ederken Komiser Tahsin sabırsızlanıyor, silahının kabzasını bir kavrayıp bir bırakıyordu.
- Riva'daki olay bizim için bir yol kazası olacakken, bu süreci çok iyi yönettik hep beraber. Bu vesileyle, yüksek yerlerdeki dostlarımızı da sınamış olduk aslında! Hepsi güvenilir insanlarmış, sağolsunlar bizi hiç şaşırtmadılar!
Yunus Derebeyi konuşmasına devam edecekken, Orçun Kop sözünü kesip adamdan birkaç adım uzaklaşınca polisler de dikkat kesilmişti.
- Tabii ki, onlar bizi hayal kırıklığına uğratmadı! Ancak başka birisi var ki, içimizdeki hainmiş meğerse!
Orçun'a dönmüştü bütün gözler. Komiser Tahsin ve Necip, her an atılmaya hazır halde durmalarına rağmen Necip, belindeki güçlü sinyali olan telsize de el atmıştı. Dışarıdaki ekipten destek alma isteğini bu telsizle iletecekti zira.
Orçun Kop silahını çekip Yunus Derebeyi'ne doğrulttuğunda polisleri şaşırtan son bir şey oldu: Kalabalıktan birkaç kişi Yunus Derebeyi'nin önüne siper olurken bir grup da Orçun'a hamle yapmıştı. (Devam Edecek)

YORUM YAP