Alper Kaya

Gaz Pedalı Tekledi - 22

Çıkan Kısmın Özeti: Evlere yapılan baskınlar sonucu elde edilen yeni bulgular ışığında Orçun Kop göz altına alınmış; Yunus Derebeyi hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır.

Daha önce yüzlerce kişinin terlediği sorgu odasında bu kez Orçun Kop vardı. Araba ile emniyete gelene dek Necip tarafından uğradığı psikolojik baskı gereği; her an ipe çekileceğini hissediyordu. Lakin Necip, Yunus Derebeyi'nin ifade verdiğini ve Orçun'u suçladığını ortaya atsa da Yunus Derebeyi henüz meydanda değildi.
Tabii, ünlü oyuncu Orçun Kop henüz bunu bilmiyordu…
Necip, karşısında oturan Orçun'a bakıp aşağılarcasına güldü. Sonrasında sorgu odasından çıktı. Bir bardak su içmek için Cinayet Büro'ya geçtiği sırada, büroda oturan ve üstü başı toz içinde olan Komiser Tahsin'i gördü.
- Aa, amirim! Nedir bu haliniz?
Komiser Tahsin, başını sağa sola sallayıp bir “La havle” çektikten sonra burnundan soluyarak cevapladı bu manasız soruyu:
- Yer altı tüneline girip de nasıl çıkmamı bekliyordunuz Necip Efendi?
Necip bir şey diyemese de, meraktan kıpır kıpır olmuştu. Orçun'u Yunus Derebeyi blöfüyle sorgulayacağını anlatınca Komiser Tahsin gülümsedi.
- Fazla sıkıştırma. Aklımda daha farklı bir şeyler var…
Necip'in merakı gittikçe artarken içeri Hale girmişti. O da Necip'in tepkisine benzer bir tepkiyle karşılayınca Komiser Tahsin'i, tecrübeli amir ellerini iki yana açtı.
- Hale, kızım, bana Bilişim Şube'den Kenan'ı getirt.
Hale de merakına kapılmışken bu söze itimat etmekten başka çare bulamamıştı. Necip, Hale'nin peşi sıra çıkıp Sorgu Odası'na yönelmişti ki “Nesi var amirimin?” diye soran Hale'ye cevap veremedi. Dudağını büküp omzunu kaldırmakla yetindi.
Kısa bir süre sonra yolları ayrılmıştı.
Aradan geçen yirmi dakika akabinde Necip üf'leyip püf'leyerek Cinayet Büro'ya dönmüştü. Kendisine meraklı gözlerle bakan Komiser Tahsin, Hale ve Kenan'a “Olmuyor!” diye çıkıştı.
- Aaa, deli midir nedir; bize ne bağırıyorsun?
Hale'nin bu tepkisi Necip'i bir nebze kendisine getirdi. Daha sakin bir tonda konuşarak tüm ataklarını yaptığı halde Orçun'un sadece hayal kırıklığına uğradığını, nefret hissediyorsa bile bu nefreti açığa vurmadığından dert yandı.
Komiser Tahsin, Kenan'a dönmüştü.
- Bu Facebook'ta falan bazen sağda solda reklamlar çıkıyor; neye göre çıkıyor onlar?
Amirinin alakasız bir soru yönelttiğini düşünen Kenan bocalasa da, “En çok ziyaret edilen sitelere göre amirim!” diye cevapladı.
- Sen belirleyebilir misin peki o reklamları?
Kenan, dudağını büküp “Yaparım, kolay iş!” diye homurdanınca Komiser Tahsin elini dizine vurdu.
- Necip, yirmi dakika daha oyala şu oyuncuyu! Hale, sen de adamın laptopunu getir…
Kimse komutlara anlam veremese de herkes Komiser Tahsin'in dediklerini yapmaya girişti…
(Devam Edecek)

YORUM YAP