Alper Kaya

Gaz Pedalı Tekledi - 21

Çıkan Kısmın Özeti: Necip ve Hale, gizli geçide giren Komiser Tahsin'in talimatı sonucu Yunus Derebeyi hakkında daha detaylı bir araştırma yapmış; akabinde hem Yunus Derebeyi'nin hem de onunla bağlantılı olduğundan şüphelendikleri oyuncu Orçun Kop'un evine baskın düzenlemişlerdi. Necip, Orçun Kop'un evinde bir fotoğraf bulurken Hale de Yunus Derebeyi'nin televizyonun içine gizlediği paraları ortaya çıkarmıştı.

Araba çalışırken, villa gittikçe uzakta kalıyordu. Necip, arka koltukta yanında sinmiş bir halde oturan Orçun Kop'a şöyle bir gözucuyla baktı. Eğer elindeki fotoğrafın izahını yapamazsa, villa sadece şimdilik arkasında kalmayacağa benziyordu.
Akşam güneşi artık sönmeye yüz tutarken, Necip elindeki fotoğrafa tekrar baktı. Orçun, yanında bir kızla birlikte şık giyinmiş bir halde ayaktaydı. Kızla birbirlerine nişan emaresi olan kırmızı bir kurdele ve iki yüzükle bağlanmışlar; kurdeleyi keserken poz veren kişiyle birlikte bu anı ölümsüzleştirmişlerdi. Kurdeleyi kesen de Yunus Derebeyi'nden başkası değildi…
- Lan bana bak…
Necip'in sözü üzerine iç çekip fotoğrafı görmemek için büyük gayret sarf ederek yanındaki polise döndü Orçun Kop. Necip parmağıyla fotoğraftaki kadının üstüne birkaç kez vurdu.
- Ben şimdi bunu araştırtsam, bu kadın şu bagajda yanarak ölen kadın çıkar mı?
Orçun bir şey söylemeden önüne döndü. Avukatı gelmeden hiçbir şey söylemeyeceğini zaten villadan çıkarken de beyan ettiği için bu durum Necip'i şaşırtmadı. Yanındaki adamın moralini bozmak için yapmıştı zaten hamlesini, ki başarılı olmuşa da benziyordu. Telefonu çalınca sıkış tepiş durdukları arabada iki büklüm olup telefonunu montunun iç cebinden çıkardı. Arayan Hale'ydi.
Bir müddet karşısındaki kadını dinledikten sonra gülerek telefonu kapatırken teşekkürlerini iletti. Orçun'un meraktan kıpır kıpır olduğunu hissedebiliyordu. “Yaaa…” diye homurdandı telefonu cebine tekrar atarken.
- Yaa Orçun Bey, bu işler böyle. Erken kalkan yol alır!
Ünlü oyuncu, merakla Necip'e bakıyordu. Yutkunduktan sonra “N'olmuş?” diye sordu cılız bir sesle. Sesi, Necip'i daha da güldürmüştü.
- Bak, Yunus Derebeyi'nin ifadesini almışlar! Adam her şeyi anlatmış…
Orçun Kop gözlerini kırpıştırırken Necip adamın cılız sesini bir daha duymaya tahammül edemeyeceğini düşündüğünden ötürü sözlerini sürdürdü:
- Demiş, Orçun o kadından kurtulmak istiyordu; ben de yarış ayarlamıştım. Ona sadece yarıştan önce araçların bakım aşamasında garaja girmesine izin verdim, hiçbir şeyden haberim yoktu falan filan…
Orçun, ciddileşmişti. Burnundan solumaya başladı.
- Ne yani? Şimdi benim ifademin hiçbir önemi yok mu!
Necip omzunu silkti.
- Yaaani, var tabii ama pek güvenilir değilsin artık. Bir kere yardımcı olmaya yanaşmıyorsun.
“Yanaşıyorum!” diye çığırdı Orçun Kop. Necip bıyıkaltından gülümsedi: Blöfü işe yaramıştı.
(Devam Edecek)

YORUM YAP