Fuat Sezgin Fen Lisesi projesi İstanbul-Avrupa Bölge 2.’si oldu

Fuat Sezgin Fen Lisesi projesi İstanbul-Avrupa Bölge 2.’si oldu

14.03.2020 12:44:00

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencileri Aycan Sarı ve Cihan Vatansever, Teknoloji Tasarım alanında yaptıkları proje ile TÜBİTAK 2204-A İstanbul-Avrupa Bölge 2.'si oldu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Aycan Sarı ve Cihan Vatansever'in, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tuncer Çetinkaya danışmanlığında, hazırladıkları “Refakatçi: Bakıma Muhtaç Bireyler İçin Düzenli İlaç Kullanım Ve Güvenlik Sistemi” isimli Teknoloji Tasarım projesi bu yıl 51.´si düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda İstanbul-Avrupa Bölge Sergisinde “Teknolojik Tasarım” kategorisinde Bölge İkincisi seçildi.

Öğrencilerimizin projesi İstanbul-Avrupa Bölgesinde bulunan İstanbul Avrupa Yakası, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde başvuran projeler arasından ön elemeyi geçen 9 proje arasına kalarak sergilenmeye hak kazandı. Sergi süresince önce ziyaretçilerin, sonra jürinin önüne çıkan okulumuz projesi yapılan değerlendirme sonucunda Bölge İkincisi oldu.

Projelerini hazırlarken özveri ve titizlikle çalışan öğrenci ve öğretmenimizi bu güzel sonuç için tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Haber Merkezi

YORUM YAP