FİDE’ye protokol desteği

FİDE’ye protokol desteği

24.12.2015 19:08:15

24 Aralık Perşembe günü Yaşar Kemal Sergi Salonunda kaydedilen programa; İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Narkotik Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Alçıkaya, Büyükçekmece ve Silivri'den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Seçkin Çengeloğlu, Garnizon Komutanı Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu,  İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, eski Narkoştik Şube Müdürlerinden Zafer Ercan ve Narkotik Şube Müdürü Ercüment Özinan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, siyasi parti temsilcileri, İstanbul Kalkınma Ajansı çalışanları, hayırsever işadamı Şevket Kotil, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve Silivri halkı katılım gösterdi. Spor camiasından Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar katılımlarıyla FİDE'ye destek verdi. Program saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ER: EBEVEYN EĞİTİMİNİ HEDEF ALIYORUZ
Açılış konuşmasını kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, “Sayın Kaymakamımız Faruk Bekarlar'ın öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle müşterek yürüttüğümüz ve 12 ay sürecek olan FİDE projemiz, madde bağımlılığı konusunda ebeveny eğitimini hedef alan bir çalışmadır. Bir bağımlının rehabilite ile maddeden kurtulma oranının düşük olduğu gerçeğini göz önüne alırsak sosyal farkındalık oluşturmak suretiyle yapılan bu önleyici faaliyetlerle talebi azaltma çalışmalarının önemi daha büyüktür. Dostoyevski'nin söylediği gibi, “Sağlam çocuklar yetiştirmek, bozulmuş yetişkinleri düzeltmekten kolaydır.” Bu çerçevede projemiz ebeveynlerin bilinç düzeylerini yükseltmeyi, çocuklarımızın bu maddeleri reddetmesini sağlayarak bağımlılık riskini en alt seviyeye indirmeyi hedeflemektedir.”  şeklinde FİDE'yi özetledi.

TUNÇER FİDE'NİN ÜSTLENDİĞİ ROLÜ ANLATTI
Er'in ardından söz alan Proje Koordinatörü İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülay Tunçer, madde ile mücadelede FİDE'nin üstlendiği rolü ve önemini aktardı. Operasyonel manada Türkiye'nin başarılı eğitim düzeyine karşın önleyici faaliyetler ve kurumların madde konusundaki koordinasyonunun zayıflığının söz konusu dünya raporlarında ülkemizin eksik kaldığı nokta olarak vurgulandığını belirten Tunçer, buradan hareketle ülkemizin madde bağımlılığını önleme konusunda yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunun aşikâr olduğunu söyledi. Tunçer sunumunu yine FİDE projesi gibi İstanbul Kalkınma Ajansı destekli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ‘Hedef Olma' projesi kapsamında oluşturulan, madde bağımlılığı olgusunu apaçık bir şekilde gözler önüne seren Narkotik Eğitim Tırı'nın bugün de Uğur Mumcu Meydanı'nda tüm halkın ziyaretine açık olduğunu belirterek sonlandırdı.

ERCAN: TOPLUMSAL BEYİN OPERASYONU YAPMALIYIZ
Emniyet Müdürü Zafer Ercan, tecrübeli narkotik geçmişinin öğrettiklerinden yola çıktı. “Hayatını boş yere feda eden çocuklarımız var” diyen Ercan, kişinin zarar görmesine rağmen madde kullanımına devam etmesi, arayışı içinde olması, kullandığı maddeyi giderek arttırması ile gittikçe kötüleşen bir tablo olarak tanımladı bağımlılığı. “Operasyon kısmı bizim işimiz ama toplum olarak hep birlikte beyinlerdeki operasyonu tamamlamak zorundayız” sözleriyle konuşmasını derinleştiren Ercan, bireyi madde kullanımına başlamadan bilinçlendirmenin öncelikli hedef olduğunun altını çizdi.

BEKARLAR'DAN SİLİVRİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ÖVGÜ
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı: “Sevgili Silivrililer, uyuşturucu kaynaklanan sorunlar konusunda bir idareci olarak her zaman farkındaydık. Göreve başladığım andan itibaren özellikle bağımlılık ve uyuşturucu bağımlılığı noktasında İstanbul'un ne kadar büyük bir sorun yumağı ile karşı karşıya olduğunu gördüm. İlçe kaymakamları olarak Valimiz Vasip Şahin'e yaptığımız ziyarette İstanbul'la ilgili en temel problemlerin başında uyuşturucunun geldiğini ifade ettik. Hemen arkasından da 2015 yılı başlarında İstanbul Kalkınma Ajansı aracılığıyla ortaya konulan finansmanla bir proje çağrısı yapıldı. Biz tabi ki bu konuda ilçemizdeki bazı kurumlarımızdan proje çalışmasını yapmasını istedik. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz de bu konuda sonuç alıcı bir çalışma yaptı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcımız Gülay Tunçer hanımın yakinen de takip ettiğim proje ile ilgili özenli bir gayret göstermesi sonucunda bu proje ortaya çıktı. İlimiz genelinde bu fondan 31 proje faydalandı ve bunun içerisinde Kaymakamlıklar, Belediyeler, Milli Eğitim Müdürlükleri ve bir tanede İlçe Emniyet Müdürlüğü var; o da Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü. O dönemde görev yapan İlçe Emniyet Müdürümüz Mustafa Bey ekibini motive etti ve onlara bu projeyi yapmaları için gerekli fırsatı verdi. Daha sonra görev yapan İl Emniyet Müdür Yardımcımız Haydar Özdemir'le devam etti, şimdi de yeni Müdürümüz Hakan Er'le devam edeceğiz.

“TOPLUMUN BÜTÜNÜNÜ İLGİLENDİREN CİDDİ BİR MESELEDİR”
Bu konu içimizde gördüğümüz, bir boşluk olarak kabul ettiğimiz bir mücadeledir. Hiçbir zamanda unutulmaması gereken çok ciddi bir tehlikedir. Ben burada birçok sivil toplum kuruluşumuzun kıymetli başkanlarını görüyorum. Onlarla yaptığım temaslarda da sürekli bunu gündeme getiriyordum. Aslında bu toplumda hiç kimsenin ‘benim görevim değil' diyemeyeceği kadar toplumun bütününü ilgilendiren bir mesele. Tüm ülkelerde olduğu gibi bizim geleceğimizle ilgili bir mesele.” Bekarlar, uyuşturucu madde haricinde katılımcıları bilhassa sigara ve alkole karşı uyardı.

FİDE PROJESİNE DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYENLER ONURLANDIRILDI
Bekarlar konuşmasının akabinde Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, eski Narkotik Şube Müdürlerinden Zafer Ercan ve Narkotik Şube Müdürü Ercüment Özinan'a plaket takdim etti.
FİDE tanıtım projesi Narkotik Eğitim Tırı'nın gezilmesiyle sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP