Fenerbahçe Üniversitesine TBMM’den onay

Fenerbahçe Üniversitesine  TBMM’den onay

19.11.2016 12:42:39

TBMM Genel Kurulunda, İstanbul'da "Fenerbahçe Üniversitesi" ve "Ayvansaray Üniversitesi" adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

Silivri'nin üniversite kenti olma hedefi Kadir Has ve İstanbul Rumeli'den sonra Fenerbahçe ile gerçekleşme yolunda hızla yol alıyor...

Fenerbahçe Üniversitesi Silivri'de
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Silivri'de açacağı Fenerbahçe Üniversitesi, YÖK onayının ardından TBMM Genel Kurulunda da kabul edildi. Işıklar, “Büyük hedefler, büyük ilçenin insanlarına yakışıyor” dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Silivri'ye yapacağı Fenerbahçe Üniversitesi'ne Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de onay çıktı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun 17 Mart'ta aldığı başvuru kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda da kabul edildi.

IŞIKLAR: BÜYÜK HEDEFLER, BÜYÜK İLÇENİN İNSANLARINA YAKIŞIYOR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Fenerbahçe Üniversitesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Kanun TBMM'de oylandıktan hemen sonra meclis oturumunu yöneten Akif Hamzaçebi beni arayarak, bu kanunun meclise gelmesi ve kabulünün bizim talebimiz ve takibimizle olduğunu söyleyerek ‘Fenerbahçe Üniversitesi en az üç yıl önce kurulduysa bu Silivri'nin çabasıdır' dedi.
Fenerbahçe Üniversitesi kurulması için sürecin hızlandırılması talebimizi kendisine ilettikten sonra, her aşamada ilgisini ve desteğini gösteren Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Akif Hamzaçebi'ye şükranlarımı sunuyorum. Şimdi sıra Türkiye'de ilk kez kurulacak olan Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nde. Haydi Silivri! Büyük hedefler büyük ilçenin insanlarına yakışıyor. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

ÜNİVERSİTE SELİMPAŞA'DA EĞİTİM VERECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçen yıl ‘1 milyon üye' hedefleyen kampanya kapsamında ilçeye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yıllardan bu yana kurulması gündemde olan Fenerbahçe Üniversitesi için ilçedeki tarihi önemi büyük çeşitli binaları ve arazi tahsis etmeye hazır olduklarını söylemiş, Yıldırım ve kulüp yöneticilerinden Şekip Mostoroğlu binaları gezip beğenmişti. Başkan Işıklar, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile birlikte yaptığı görüşmelerin ardından konuyu 4 Mayıs 2015 tarihinde belediye meclisine getirmişti. Mecliste oy birliği ile Selimpaşa'da bulunan belediye ek hizmet binaları ile 3 tarihi konak, Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı'na 30 yıllığına tahsis edildi.

5 FAKÜLTE 3 ENSTİTÜ İLE EĞİTİM VERECEK
Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Silivri'de kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi; Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

İLK YIL 1000 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLAMASI PLANLANIYOR
Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulmasına YÖK 17 Mart tarihinde izin verdi, başvuru TBMM'ye taşındı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konuya ilişkin açıklamasına göre, Spor Bilimleri ve Teknolojileri alanında uzmanlaşacak üniversitede ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitime başlanacak. 5 yıl içerisinde sayı 6 bine çıkacak. Öğrencilerin 5'te 1'i burslu olacak. Akademik planlamaya göre ilk 3 yıl içinde Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yükseokulu açılacak. 5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi'nin açılması öngörülüyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP