Ferhan Tezcan

Fenerbahçe'deki karmaşa

2018 yılıydı. Fenerbahçe'de Haziran ayında genel kongre vardı. 20 yıldır kulübü yöneten Aziz Yıldırım'a karşı işadamı Ali Koç aday olarak girmiş ve başkanlığa talip olmuştu. Müthiş bir kongre oldu. Tam 20 bini aşkın insan Fenerbahçe'ye koşup oy kullanmıştı. 16 bini aşkın insandan Ali Koç'a oy çıkmıştı. Artık Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı vardı. Ali Koç işe sıkı başlamıştı.

Fenerbahçe'nin yeni bir hocası, yeni bir takımı yeni bir yönetimi vardı. Olmadı. O sezon Fenerbahçe küme düşme tehlikesini zor atlattı. Gelen oyuncuların bile nereye gittikleri belli değildi. Yani tam bir facia ortaya çıkmıştı.

Ali Koç'un ikinci sezonu da şampiyonluk parolasıyla açılmıştı. Ama o da yürümedi. Fenerbahçe ilk altıya bile giremedi, Avrupa'ya bile gidemedi.

Artık sabırlar taşmaya başlamıştı. Bu sezona da Fenerbahçe iddialı girdi. Transferler bir bir yapılıyor iyi bir kadro kurulmaya çalışılıyordu. Başkan Ali Koç yeni teknik direktör Erol Bulut için ‘Bir-iki adamı ile gelecek' demişti.

Oysa öyle olmadı. Fenerbahçe antrenmanına gidenler tam bir curcuna gördüler. Erol Bulut'un adamları Mehmet Yozgatlı, Michael Kraft (Çin'den gelen Alman kaleci antrenörü ) Pantelis  (Kondisyoner ) İbrahim Demir (Analist),Volkan Küçük (Medya) sahadaydılar.

Ya diğerleri. Volkan Demirel ‘B' kursunda olduğu için yoktu. Mehmet Aurelıo, Zeki Murat Göle, Fatih Yıldız ( kondisyoner, Knoop (Kaleci antrenörü ) Turhan Demir ve Bein Sports'dan istifa ettirilen Alper Yemeniciler'de oradaydı.

Tam bir hoca fırtınasıydı. Bakalım bu ‘kaotik' ortam daha ne devam edecek, Ali Koç bu duruma ne zaman ‘dur' diyecek.

ÇEBİ 'Yİ ŞAŞIRTAN FUTBOLCULAR

Ahmet Nur Çebi yarım sezonunu tamamladı. En büyük artısı takımın başına Sergen Yalçın'ı getirmesi oldu. Futbolu bilmesinin yanı sıra esas ne istediğini bilen bir hoca Sergen. Mesela Balotelli'yi ‘istemem' diyor. Çünkü biliyor ki, Balotelli ciddi derecede sorunlu oyuncu.

Sergen bir yana başkan Ahmet Nur Çebi en çok Gökhan ile Caner'in Fenerbahçe'ye transferine çok şaşırmış. Hem ne şaşırma! Konuyu şöyle anlatıyor; “Gökhan bana geldi ve ‘bana en zor zamanımda kucak açtınız, bunu asla unutmam, burası benim yuvam' dedi.  Caner'de ‘Başkanım Fenerbahçe benim için bitti. Bana eşime, çocuğuma, küfür ettiler. Oraya dönmem' dedi. Sonra ikisi de tüyünce çok şaşırdım”

İşte Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi düşünüyor taşınıyor bir türlü bu ikilemin içinden çıkamıyor.

TERİM CEZAYI KİME KESTİ

Galatasaray geçen sezon ligin ikinci yarısına iyi girmiş ve tam 8 maçta tam 24 puan toplamıştı. Ama ‘pandemi' dönemi verilen ara sonrası Galatasaray'a hiç yaramadı. Ardı ardına verilen puanlar sonrası Avrupa liglerine katılmak bile tesadüflere kaldı.

Galatasaray'ın hocası Fatih Terim değişik mizaçlıdır.  Önce Hasan Şaş, ardından Ümit Davala kulüpten ayrıldılar. Eski futbolcusu İspanyol Rıera'yı yanına getiren Terim, Selçuk İnan'ı ve Levent Çebi'yi de kulübeye çekerek tam bir kadro yenilemesi yaptı. Bu arada bir dönem Galatasaray'da çalışan Amerikalı kondisyon hocası Scott Piri'de İstanbul'a getiriliyor. Çünkü Fatih Terim sezon sonundaki başarısızlığın en büyük nedeni olarak İtalyan kondisyoner Bartalli'nin ‘pandemi' zamanı Türkiye'de olmamasına bağlıyor.

Galatasaray transferlerine devam ediyor.  Ama iki iyi orta saha oyuncusuna ihtiyaç duydukları kesin...

YORUM YAP