Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu açılıyor

Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu açılıyor

24.02.2020 16:12:28

Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları bünyesinde Silivri'de Kişisel Gelişim Kursu açılıyor.

Silivri'de yeni inşa edilen müstakil binasında hizmet veren Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi'nin yanı sıra ihtiyaç üzerine Saral Haseski İş Merkezi, 7. kat Silivri merkezdeki adreste de Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu açılıyor.

FEN BİLİMLERİ'NDEN SİLİVRİ'DE İKİNCİ EĞİTİM KURUMU

Kurs Müdürü Hilal Orel, bu yeni girişimleri hakkında gazetemize yaptığı özel açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Silivri'de yıllardır eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Dönüşüm kapsamında Anadolu Lisesi olarak hizmet veriyoruz. Şu an ihtiyaç hasıl olduğundan tekrar yeni kurumumuzu açma gereği duyduk. Silivri'de iki eğitim kurumumuzla birlikte eğitim yolculuğumuza devam ediyoruz.

“HER ŞUBEDE AYNI SİSTEM İŞLETİLİYOR”

Fen Bilimleri eğitim kurumları, 1965 yılından beri eğitim-öğretimin içinde oturmuş bir kurumsal yapı. Hangi il, ilçe, hangi şube olursa olsun aynı sistemle işletiliyor.

İnsanlar çocuklarını kurumsal bir yere emanet etmeyi tercih ediyorlar. Merdiven altı birçok yer var. Oralara emanet edenler sonra muhatap bulamıyor.

KURS HANGİ SINIFLARA EĞİTİM VERECEK?

6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ve mezun gruplarına eğitim vereceğiz. Güçlü ve dinamik bir kadromuz var. Yöneticilerimiz hep birlikte hareket ediyor. Alınan kararlar tek bir şubeyi bağlamıyor. Tüm şubelerde aynı kararlar uygulanıyor.

DERS PROGRAMI

Haftada 12 saat ders veriyoruz. 6 Saati hafta sonu Cumartesi günü, 6 saati ise hafta içi oluyor. Hafta içinde iki gün gelip 3+3 ders alıyorlar, Cuma günü sınav oluyorlar. Eğitim-öğretim açısından sadece konu anlatımı yapmıyoruz.

ETÜT

Etüt sistemlerimiz var. Etütte gerekli görürsek öğrenciyle bireysel de çalışıyoruz. Tabi bireysele katılabilmesi için öğrencimizin bir takım şartları yerine getirmiş olması gerekiyor. Örneğin devamsızlık yapmaması gerekiyor. Devamsızlık yapmadı, konuyu dinledi, sorularını çözdü, öğretmenlerine sordu ama anlamadı. İşte o zaman devreye bireysel giriyor. Bire bir özel ders gibi öğretmeniyle çalışma yapabilir. Devamsızlık yapıp, konuyu dinlemeden direk bire bir ders istediğinde olmaz. Bize gelen öğrencinin de disiplinli olması gerekiyor. Biz nasıl disiplin içinde çalışıyorsak, öğrenci ve velinin de bize disiplinle destek vermesi gerekiyor ki ortaya güzel bir sonuç çıksın. Sadece bizim veya velinin çabasıyla olacak bir şey değil.

TANITIM DERSLERİ HAZİRAN'DA BAŞLAYABİLİR

Muhtemelen Haziran ayında Tanıtım Dersleri yapabileceğiz. Eğitim-öğretim genel anlamda her yıl Ağustos ayının ikinci haftası Hızlandırma Programıyla derslerimiz başlar. Öğrenci konuyu önce bizde işliyor, daha sonra okulunda ikinciye işliyor. Anlamazsa tekrar bize gelip soruyor. Çocuğun konuyu öğrenememe gibi bir şansı yok. Konuları devlet okullarından önce başlayıp önce bitiriyoruz ki başa dönüp tekrar hatırlatalım.

VELİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN BİR KONU

Günümüzde pek çok özel kurum var. Fakat bu özel kurumların kurucularının eğitim camiasından gelip gelmediğini sorgulamak lazım. Şu anda baktığınız zaman çok farklı sektörlerden kişiler maddi güçlerini kullanarak eğitim camiasına katkıda bulunmaya çalışıyor. Velinin dikkat etmesi gereken şeyler var. Ben bir veli olsam mesela kurucuları ve yöneticileri eğitim kökenli mi diye bakarım. Nazmi Arıkan Fen Bilimlerinin kurucuları eğitim kökenli. 

BURSLULUK SINAVI DÜZENLENECEK

Nazmı Arıkan Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi Bursluluk Sınavı düzenlenecek. Sınav 29 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Bursluluk Sınavı'na 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecek. Sınav başvuruları www.fenbilimleri.com adresinden veya bizzat kurumu ziyaret edilerek yaptırılabilir.

Ayrıntılı bilgi için 0 (212) 727 27 62 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Renginar SALİ

YORUM YAP