XXXXX

Fatih Savaşları


Önce Özcan Işıklar'ın konuk olarak Silivri'de seçim zaferini ballandıra ballandıra anlattığı öğrencilerin son konuğu Hüseyin Turan'dı, o da seçimi aslında kaybetmediğini yaşanan iktidar değişiminin kendisine bağlı olmayan nedenlerini izah etmiş.
Işıklar'ın kürsü merakı eski başkanımızı da sardı anlaşılan. Silivri bu gidişle eski ve yeni başkanlarını kürsülerde arayacak.
Yerel seçimlerden sonra Silivri kamuoyu önünde fikirlerini paylaşmayan, ortak bir platformda değerlendirmeyen başkanlarımız, üniversitede onları, ilçemizi tanımayan, olup biteni fazlaca bilme şansı olmayan öğrencilerin huzurunda.
Turan'ın açıklamalarından tıpkı kendisinin de ilk dönemi öncesinde yaptığı gibi Işıklar'ın iş vaadi sözünden önemli ölçüde geçen seçim zaferine öfke kendini halen hissettiriyor. En bariz de Işıklar'ın İBB ile hızla ilerlettiği iyi ilişkilere olan tepki kendini gösteriyor.

HAREKETE GEÇMEYEN
DÜŞÜNCENİN ÖNEMİ YOKTUR!
Mahalle Konseylerinin toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar diyor ki; "Önemli olan düşüncedir ama harekete geçmeyen düşüncenin önemi yoktur. Bir bisikletiniz var ama pedal çevirmediğiniz zaman o bisiklet durur. Biz pedalları sürekli çevireceğiz. Bu bisiklet Silivri'nin aydınlık yarınlarına doğru gidecek."
Işıklar her ne kadar ilk yılını 'planlama' başlığı ile açıklamış olursa olsun, kamuoyunda ifade ettiği düşüncelere yönelik eylem beklentisi kendini her geçen gün daha net hissettiriyor.

VATANDAŞ TEPKİSİ
Bir vatandaş gözlemi; "Belediyenin garajını 10 çöp görevlisi temizlerken sokaklarda bir tane bile yok ve kirlilik had safhada."
Silivri Belediyesi'nin bu çöp ve temizlik işi amma tat verdi bu aralar.

AŞI, KORUNMANIN EN
ÖNEMLİ ETKENİDİR
Bir çok vatandaş soruyor; "Domuz Gribi aşısını nereden, ne şekilde oluruz" diye. Bütün vatandaşlarımız sağlık ocaklarına giderek aşı yaptırabilirler. Bu arada Silivri Belediye AKP Grup Sözcüsü Metin Karakaş, gerçekleştirdiğimiz röportajda ailece aşı olduklarını belirtti. Gripten korunmanın en doğru yönteminin aşı yaptırmak olduğunu belirten Karakaş, "Biz ailece yaptırdık" dedi.

MAŞALACI'DAN MUAMMER
EREN'E DESTEK
Köşe yazımda Esnaf Odası Seçimleri'nin 3. Adayı hakkındaki açıklamalarım üzerine arayan Ahmet Maşalacı, Muammer Eren'in yanında olduğunu ve destek verdiğini açıkladı. Eğitimli, dürüst ve çalışkan insanların oda temsilciliği adaylığına katkı sunmaya hazır olduğunu belirten Maşalacı, Eren adaylığının Silivri için bir şans olduğunu söyledi.

KAPTAN
Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık farketmiş. Hemen karşı tarafa sinyal göndererek su mesajı geçmiş:
"Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz!" Karşıdan anında cevap gelmiş:
"Sen rotanı 30 derece batıya çevir!" Komutan şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış:
"Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!"
Karşıdan cevap:
"Asıl sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!"
Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamiş:
"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!"
"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir!"
Komutan, o kadar sinirlenmiş ki, hemen mürettebata bütün topları ateşe hazır hale getirmelerini emretmiş ve son kez bir mesaj göndermiş:
"Burası bir savaş gemisi, derhal rotanı 30 derece batıya çevirmezsen ateşe başlayacağız."
"Buras da bir deniz feneri. Sen rotanı bir an önce 30 derece doğuya çevirmezsen birazdan kayalara çarpacaksın."
İyi hafta sonları!

YORUM YAP