“Farklılıkları yaşıyoruz, engelleri birlikte aşıyoruz”

“Farklılıkları yaşıyoruz, engelleri birlikte aşıyoruz”

23.01.2019 10:45:19

Yavuz Selim İlkokulunda “Farklılıkları yaşıyoruz, engelleri birlikte aşıyoruz” adlı projeleri kapsamında özel öğrenciler ve normal gelişim gösteren öğrenciler birlikte ders yaptı.

Yavuz Selim İlkokulunda “Farklılıkları yaşıyoruz, engelleri birlikte aşıyoruz” adlı projeleri kapsamında özel öğrenciler ve normal gelişim gösteren öğrenciler, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerini birlikte yaptı.
Müdür Yardımcısı Aylin Aydın ve Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Dilek Özcan koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında 1-D sınıf öğretmeni Bilge Demir özel gereksinimli öğrenci ile normal gelişen çocukların aynı ortamda oyun oynamalarını ve etkinlik yapmalarını sağlayarak hem özel öğrencinin sosyalleşmesini, arkadaşlarından beceri öğrenmesini sağlamak hem de normal gelişen çocukların özel bireylere karşı olumlu algı oluşturmasını sağlayarak tutumlarını geliştirmek için 02.01.2019-18.01.2019 tarihleri arasında Müzik, Beden Eğitimi ve Görsel Sanatlar derslerine projeye dahil olan özel alt sınıf 1. Kademe öğrencilerini davet etti. Birlikte şarkı söyleyen, resim çizen, gece-gündüz oyunu oynayan öğrencilerin mutluluğu öğretmenlerini de çok mutlu etti.
“Farklılıklarımızla Yaşıyoruz engelleri birlikte aşıyoruz” projesi 2018-2019 Eğitim-öğretim yılı boyunca farklı etkinliklerle devam edecek.
Projeye Silivri Yavuz Selim İlkokulu öğretmenlerinden; Dilek Özcan, Lütfullah Öter, Esra Ayyıldız, Bilge DEMİR, Ebru Irmak, Sema Işık, Esra Sarıahmet katkı sağladı. Müdür Yardımcısı Aylin Aydın ve Okul Müdürü D.Yücel Akçay desteklerini esirgemedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP