XXXXX

Farklı İnsanlar, Farklı Beklentiler

“Derin bir nefes aldı Cübeyr, sultanlarla konuşmanın en zor yanı buydu, onların inandığı yahut duymak istediğini söylediğinizde, bu adam dalkavuk derlerdi içlerinden ve söylenene değer vermezlerdi. Doğru bildiğinizi söylediğinizde ise, en hafifinden saygısız, en ağırından hain olurdunuz ki, Allah korusun!”

Yazar: Reha Çamuroğlu-
Kitap Adı: Sultan Selahaddin El Kürdi


Günümüzde, gündemimizde “sultanlar” yok ama bizim de kendi çapımızda başkanlarımız var… Ara ara onlara içten içe özenen yöneticilerimiz vardır. Kavimlerden bu yana toplulukları yönetmek, toplumları yönlendirmek için siyaset narin bir fidanken, bugün uçsuz bucaksız kütüphaneler yetmez bu konuda yazılıp çizilenleri sığdırmaya.
Kaç çeşit insan varsa siyasete dair o kadar yorum bulabilirsiniz. Hatta her insan eşsiz olduğu için yer yüzünde var olan insan kadar değişik siyaset algısı olduğunu hesaba katmalısınız. Biri der ki; “En iyi siyasetçi bana erzak verendir”, diğeri “Oğluma iş bulandır”, bir başkası “Yolumu yapandır” vesaire… Ak Parti İlçe Kongresi’nin ardından yeni yönetime ilişkin yorumları dinliyorum, bu aralar sadece dinlemekle yetiniyorum; kimi diyor ki “Silivri’yi kucaklayan bir yönetim”, “Kimisi bu ne biçim liste” diye feryat ediyor. 180 derece fark yaratan yorumlar havada uçuşurken, kendi bakış açısına göre konuyla ilgilenenler de olaya kişisel yorumlarını getiriyor. Herkesi memnun eden bir liste yapmak mümkün mü? Listenin dışında kalanlara hangi gerekçeler tatmin edici olabilir ki?!  
Çok azı şunu düşünür; Karakaş, ilçe yönetimi kendi başına yapmadı. İl Başkanlığının getirdiği şartlar var. Yönetimde yer alacak kişilerin yaşıyla, eğitimiyle ilgili, demografik yapısıyla alakalı… Kolay olanı seçmek, çözüm değil, ancak teselli olabilir.

Haberin devamı 12.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP