XXXXX

Fark hissedildi


Siyaset sahnesindeki yerel seçim kalabalığı meydanlarda, tören programlarında da kendini hissettirmeye başladı. Hüseyin Turan’ı artık daha sık görür olduk, MHP’de ciddi bir toparlanma kendini hissettiriyor. Dün Gaziler Günü’nde bir konu herkesin dikkatini çekti sanıyorum. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kaymakam ve Belediye Başkanının yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a da bir teşekkür plaketi takdim etti. Belediyenin organizasyonlarında Karakaş’ı görmek imkânsızken, Gaziler için bu kaidesini bozduğu gözlendi dün. Programa katılanlar arasında Karakaş’a ilçe başkanı sıfatıyla verilen teşekkür plaketinden CHP İlçe Başkanına takdim edilmemesi eleştirilir gibi oldu. Etkinliğe katılan tek CHP İlçe Başkanı değildi o zaman MHP, DP ve SP İlçe Başkanlarına da takdim edilmesi gerektiği tartışıldı. Derneğe desteklerinden dolayıysa bu ‘teşekkür’ hak edene vermek hassasiyetini unutmamalı yine de. Demek ki derneğe ilçe başkanları arasında destek sunan tek isim Karakaş oldu… Muharip Gaziler ya hak etmeyene teşekkür plaketi vermiyor ya da siyasi bir gafa imza attılar… Muhasebesi taraflar arasında yapılacaktır mutlaka.
Silivri Belediyesi’nin etkinliklerini AK Parti meclis üyelerinin yıllardır boykot etmesi ya da sınırlı katılımla iştirak göstermesi ilk kez tam kadro katılımla farkını ortaya koydu. Hep olmalıydılar bence. Ama kaybedilen vakitleri geri döndürmek mümkün değil. Yerel yönetim sürecinin siyasi ayrımlardan kurtulduğu an ülkemiz, ketlerimiz çok rahat bir nefes alacakları zamanlar olacak. Fazla politik olmak her şeyin ziyadesi gibi öyle sanıldığı gibi hiç de yararlı bir şey değil. İşte bir örnek daha… Belediye siyaset yapma yeri değil… Ya da kimilerinin düşündüğünden çok daha fazla ustalık isteyen bir şey.

YILDIRIM’DAN BASIN TOPLANTISI
CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım bugün saat 14.30’da Saklı Bahçe’de bir basın toplantısı düzenleyecek. Yıldırım’ın, adaylık süreci hakkında daha detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşması başkanlık konusunda kararlılığını ortaya koyan yeni gelişmeler olarak gündemimizde.

KAGİDER’İN SERTİFİKA TÖRENİ BUGÜN
Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), 1. KOSGEB Kursu Sertifika Töreni’ni düzenliyor. Tören 20 Eylül (bugün) 2013 tarihinde, saat 17.30’da Park Otel’de gerçekleştirilecek. Gündem şu şekilde olacak; Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu’nun açılış konuşması, TRAKYASİFED Genel Sekreteri Aysun Şirincan’ın Federasyon bünyesinde hedeflenen çalışmalar hakkında bilgilendirmesi, Sertifika Töreni, KOSGEB Eğitimcisi Cengiz Kaya’nın "Hibe ve Kredilerle İlgili Devlet Destekleri” hakkında bilgilendirme sunumu.

CEM EVİ’NİN TEMELİ PAZAR GÜNÜ ATILIYOR
Alevi toplumunun inancını ifade edebileceği, gelenek, görenek ve örflerin uygulanabileceği yıllardır özlemi çekilen Silivri Cem Evi, canlarla buluşmaya hazırlanıyor.
İlçe eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın geçmiş dönemde arsa tahsisini planlara işlettirdiği, şimdiki Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın meclis kararıyla protokol altına aldığı Cem Evi’nin inşaatının temel atma töreni 22 Eylül Pazar günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

NİCE YILLARA
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Güven’in bugün doğum günü. Güven’in yeni yaşını kutlar, sevdikleriyle güzel bir yaş ve çalışma hayatında başarılarının devamını dileriz.

ANALİTİK

Bütün meleklerimi ayağa kaldırdım
Melekem şeytan çıktı
Kendimi analitik masalarla kandırdım
Silivri, bir martı sürüsü gibi oturdu yanıma
Kimin aklına gelirdi buralarda bir Erhan.
Ah, bir kez olsun bana bunu sorsan.
Ahmet Erhan / Silivri 2003


İyi hafta sonları olsun!


YORUM YAP