Ferhan Tezcan

Falcao'ya karşılık 10 futbolcu

2000'lı yılların öncesiydi. Galatasaray'ın UEFA Kupasının alımından önce kadrosunu güçlendirmek istemiş ve Romen futbolunun dünya çapındaki yıldızları Hagi ve Popescu'yu Sarı-Kırmızılı kulübe kazandırmışlardı. Bunda en büyük pay da yönetici Ergun Gürsoy'undu.

 

Sonra yöneticiler değişti, sonra hocalar değişti.  Galatasaray yine bir dünya yıldızı Drogba'yi Türkiye'ye getirdi.  Aradan zaman geçti Hollandalı Schneıjder İstanbul'un yolunu tuttu.

Başkan Ünal Aysal döneminde birçok yıldız futbolcu Galatasaray forması giymişti.

 

Ama hiçbiri Falcao gibi olmadı. Yani gelişi de gidişi de neredeyse ‘bayram' sevinci yaratan tek futbolcu olarak Türk futbol tarihine geçti. 2 yıl önce yine tam bu zamanlar Galatasaraylı yönetici Abdürrahim Albayrak'ın Monaco'dan ‘kucaklayarak' getirdiği Falcao'yu on binlerce kişi karşılamış ve Ali Sami Yen'de binlerce kişi bağrına basmıştı.

 

Galatasaray'dan iki yılda 150 milyon TL'nin üzerinde para kazanan Falcao çıktığı 43 maçta 20 gol attı. Ancak tam 55 maçta sakatlıkları nedeniyle oynayamadı.

 

Galatasaray'dan İspanya'nın Rayo Vallecano takımına transfer olan Falcao'nun bu yılki maaşının bir bölümü de Sarı-Kırmızılı kulüp tarafından ödenecek.  Yani nereden baksan ‘zarar artı zarar' KİMİN hediyesi? Büyük (!) yönetici Albayrak'ın. Terim bu transferi istedi mi? Tabii ki ‘Hayır'

 

FALCAO'NUN PARASI NELERE ‘KADİR'

Galatasaray şu ana kadar tam 10 transfer yaptı. Falcao'nun gitmesiyle takımın yaş ortalaması da 27,1'den 26,8'e düştü. Van Aanholt, Nelson, Cicaldau, Morutan, Boey, Berkan Kutlu, Aytaç Kara, Alpaslan, Barış Alper, Halil Dervişoğlu bu yılki transfer edilen oyuncular.

 

Galatasaray'ın bu oyunculara ödeyeceği yıllık ücret 7,2 milyon Euro.

Yani sadece Falcao'ya ödenen paradan 800 bir Euro düşük. Daha doğrusu Falcao'yu gönder 10 futbolcunun parasını öde.

 

Bu arada Falcao'nun gitmesiyle de Sosyal medya da patlama yaşandı. Bunlardan biri doğrusu çok hoşuma gitti.

 

''Falcao'nun gitmesi üzerine Galatasaray'ın doktorları ve hastane çalışanlarının izne ayrıldığı öğrenildi”'

 

BEŞİKTAŞ' BRAVO 

Doğrusu Pjaniç'in bir gün Türkiye yolunu tutacağını tahmin etmezdim. Çünkü Pjaniç ülkesi Bosna Hersek'in yetiştirdiği en büyük oyunculardan biriydi.  Roma, Juventus ve Barcelona gibi kulüplerin formasını giymiş ve Avrupa kupalarına abone olmuştu.

 

Beşiktaş bu sezon Barcelona'nın başına gelen La Lıga'daki maaş ödemelerindeki denetlemeleri iyi takip etmiş ve Messi'nin başına gelen olayın peşini bırakmamıştı.

Pjaniç'de bu nedenle kadroya alınmadı. Şimdi Beşiktaş forması giyecek Türk futbolu için büyük kazanç Tebrikler...

YORUM YAP