Faaliyetleri durdurulanlar işletmeler kira ve ecrimisil ödemeyecek, kısıtlananlarınki ötelenecek

Faaliyetleri durdurulanlar işletmeler kira ve ecrimisil ödemeyecek, kısıtlananlarınki ötelenecek

8.01.2021 16:08:35

Silivri Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazların kira ve ecrimisil ödemeleri, kısıtlamalar süresince ertelenecek, faaliyetleri durdurulan işletmeler ise hiç ödeme yapmayacak.

Silivri Belediye Meclisi, Belediyemiz mülkiyetindeki veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak kira ve ecrimisil ödemelerinin kısıtlamalar süresince ertelenmesi, ertelenen kira bedellerinin ay miktarınca eşit taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan tahsil edilmesine karar verdi. Faaliyetleri tamamen durululan iş yerlerinden ise kira ve ecrimisil alınmayacak.

Konuyla ilgili Silivri Belediye Meclisinin 3. Gündem Maddesi; “Belediyemiz mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarla ilgili ödenmesi gereken bedellerin pandemi nedeniyle kapatılan veya kısıtlanan işletmelere genelge doğrultusunda işlem yapılması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.”şeklindeydi.

MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, Komisyon Görüşünü şöyle okudu: “Silivri Belediye Meclisinin 04.01.2021 tarihli toplantısında Hukuk Komisyonuna havale edilen Belediyemiz mülkiyetindeki veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatça ödenmesi gereken bedeller veya tutarlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığının 18/11/2020 tarih 19161 sayılı Genelgenin (a) bendinde zikredilen Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerlerinden tahsil edilecek kira/ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerin talebi üzerine idarece yapılacak değerlendirme sonucunda kira ve ecrimisil ödemelerinin kısıtlamalar süresince ertelenmesi, ertelenen kira bedellerinin ay miktarınca eşit taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan tahsil edilmesi, aynı genelgenin (b) bendinde zikredilen faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerden faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak sözü edilen kira ve ecrimisil bedellerinin tahsil edilmemesi, ayrıca bu süreler kadar kira sözleşme sürelerinin uzatılması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Yüce Meclise saygılarımızca arz olunur.”

YONAT, TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Meclis Üyesi Gökhan Yonat, gündem maddesi ile ilgili  söz alarak, “Geçtiğimiz bu zor dönemde esnafımızın yanında olup bir nebze de olsa onlara destek olabildiğimiz için tüm komisyon üyesi arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YILMAZ: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, da yaptığı açıklamada: “Bir önceki salgın döneminde de Belediye olarak yönetmelikler kapsamında kiracılardan ve ecrimisil uygulamadığımız iş yerlerinden kira almamıştık. İstanbul'daki diğer belediyeler gibi biz de esnafımızın yanındayız. Her türlü adım atmaya hazırız. İnşallah kısa sürede kısıtlamalar sona erer esnafımızın da yüzü güler” ifadelerine yer verdi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP