Eylül meclisi oybirliği ile kararlaştırıldı

Eylül meclisi oybirliği ile kararlaştırıldı

10.09.2021 15:35:42

Silivri Belediye Meclisinin Eylül ayı gündemi oybirliği ile kararlaştırıldı.

Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, 10 Eylül 2021 Cuma günü 10.30'da gerçekleştirildi. Gündemin tüm maddeleri oybirliği ile karara bağlandı. Oturuma katılmayan meclis üyeleri izinli sayılırken, bir önceki birleşim tutanakları onaylanarak kabul edildi.

Gündemin 1. Maddesi “Mülkiyeti belediyemize ait Silivri İlçesi, Ortaköy Mahallesi, eski 781 ada 1 parsel, yeni 3928 ada 1 parsel sayılı taşınmazın (tamamının) intifa hakkının TEDAŞ Genel Müdürlüğüne devredilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Av.Şükriye Akkaya Karakuş şu şekilde okudu: “Silivri Belediye Meclisi'nin 06.09.2021 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Belediyemiz Mülkiyetindeki Trafo Alanı niteliğindeki taşınmaz Ortaköy Mahallesi eski 781 ada 1 parsel, yeni 3928 ada 1 parselin 1,00 TL iz bedelle ve 10 (on) yıl süre ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına intifa (kullanım) hakkının verilmesi 5393 sayılı yasanın 18/e ve 75/d maddesi gereğince komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesi “Mülkiyeti belediyemize ait Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 572 ada, 2 parsel sayılı taşınmazın (tamamının) intifa hakkının TEDAŞ Genel Müdürlüğüne devredilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” oluştururken Hukuk Komisyonunun raporunu Av.Şükriye Akkaya Karakuş şöyle açıkladı: “Silivri Belediye Meclisi'nin 06.09.2021 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Belediyemiz Mülkiyetindeki Trafo yeri niteliğindeki taşınmaz Selimpaşa Mahallesi 572 ada 2 parselin 1,00 TL iz bedelle ve 10 (on) yıl süre ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına intifa (kullanım) hakkının verilmesi 5393 sayılı yasanın 18/e ve 75/d maddesi gereğince komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclisin 3. Gündem maddesi “İlçemiz Ortaköy Mahallesi, Postane Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulmakta olan semt pazarının, Ortaköy Mahallesi Garanti Sokak 826 ada üzerine taşınması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” konusunu oluştururken, Hukuk Komisyonunun incelemesi ve raporunu Av.Şükriye Akkaya Karakuş şöyle açıkladı: “İlçemiz Ortaköy Mahallesi Postane Caddesi üzerinde kurulmakta olan semt pazarının taşınabilmesi için Ortaköy Mahallesi Garanti Sokak 826.Ada üzerine Belediyemizce halkımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni modern pazar yeri yapılmıştır.

5957 Sayılı Kanunun 7'nci ve 15'inci maddelerine istinaden Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan ve Resmi Gazetenin 12/07/2012 tarih ve 28351 sayısında yayınlanan Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin 7'nci maddesinin 2'nci fıkrası gereğince oluşturulan Pazar yeri kuruluş komisyonu yönetmeliğin 5‘inci maddesinin 3'üncü ve 4'üncü fıkraları ile 6'ncı maddesine uygunluğunu değerlendirmek üzere 16/08/2021 tarihinde yapılan toplantı ve incelemeler neticesinde Ortaköy Çarşamba Pazarının yeni yerine taşınmasının oybirliği ile uygun görüldüğü, komisyon karar tutanağından anlaşılmaktadır.

Yönetmeliğin 5'inci maddesinin 2'inci fıkrası, “ Pazar yerinin kurulmasına, 7'nci maddede belirtilen komisyonun raporu göz önünde bulundurularak belediye meclisince karar verilir” ve yönetmeliğin 10'uncu maddesinin 1'inci fıkrası, “ Çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, ulaşım imkanları ve alan büyüklüğü yetersiz olan ve uygun çalışma ortamı bulunmayan pazar yerleri belediye meclisinin kararı ile başka bir alana taşınabilir ya da kapatılabilir” hükmü amir olduğundan, söz konusu pazarın İlçemiz Ortaköy Mahallesi Garanti Sokak 826.Ada üzerine yeni yapılmış olan modern pazar yerine taşınmasıyla ilgili konu komisyonumuzca incelenmiştir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Söz konusu Ortaköy Mahallesinde Çarşamba günleri kurulan pazarın yukarıda belirtilen komisyon incelemesi kısmındaki gerekçeler, kanun ve yönetmelikler doğrultusunda İlçemiz Ortaköy Mahallesi Garanti Sokak 826.Ada üzerine yeni yapılmış olan modern pazar yerine taşınması komisyonumuz tarafından oybirliğiyle uygun bulunmuştur.”

Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclisin 4. Gündem maddesi “İlçemiz Semizkumlar Mahallesi Mavi Yelken Mevkii E-5 Karayolu Güney yolu Necati Kalfa Caddesi üzerindeki pazar yerinin, Semizkumlar Mahallesi, Terakki Caddesi (2046, 2047, 2048, 2049, 2050, 2051, 2052 parseller bitişiği) üzerine ve Terakki Caddesi ile Necati Kalfa Caddesine bağlı (2060 ve 2061 parsel arası) isimsiz sokakta kurulması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” hakkında oluşturulan Hukuk Komisyonunun raporunu Av.Şükriye Akkaya Karakuş şöyle açıkladı: “Söz konusu Semizkumlar Mahallesi Terakki Caddesi (2046, 2047, 2048, 2049, 2050, 2051, 2052 parseller bitişiği) üzerine ve Terakki Caddesi ile Necati Kalfa Caddesine bağlı (2060 ve 2061 parsel arası) isimsiz sokak üzerine pazar yeri kurulması komisyonumuz tarafından oybirliğiyle uygun bulunmuştur.”

Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5-6-7-8. Maddelerini oluşturan - Yıldırımlar Yapı Tesisat Doğalgaz Isı Sulama Sistemleri ve İnşaat San. ve Tic. Ltd. tarafından 34 EJP 588 Plakalı 2020 model, YUKİ marka üç tekerlekli açık kasa yük taşıma motosikleti (elektrikli) belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

- Eryap Grup Yal. Malz. San. ve Tic. A.Ş. tarafından 34 EKD 537 plakalı 2021 model, Fiat Ducato marka kamyoneti belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

- Eryap Grup Yal. Malz. San. ve Tic. A.Ş. tarafından 34 EKD 536 plakalı 2021 model, Fiat Ducato marka kamyoneti belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

- Kale Kayışları San. ve Dış Tic. Aş. tarafından CHL CPCD30 marka, A98BT1 model, 18263268 motor nolu forklifti belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporları oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesini “Belediyemizin üyesi bulunduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin talebi olan: “Spreça Barış Köprüsü Projesi” ne belediyemiz tarafından destek verilmesi talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” oluştururken karar oybirliği ile şu şekilde verildi: Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (p) bendi gereğince, Belediyemizin üyesi bulunduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin talebi olan: “Spreça Barış Köprüsü Projesi” ne belediyemiz tarafından 5.000 Euro destek verilmesi ve yapılacak olan ödeme tarihindeki kur üzerinden Türk Lirası olarak ödenmesi komisyonumuz tarafından oy birliği ile uygun bulunmuştur.”

“Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 6244 ada 61 ve 62 parselin kuzey batısında kalan alanın yoldan ihdas edilerek, Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve ilgilisi adına satışının yapılması talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” ne ilişkin 10. Gündem maddesi şöyle kararlaştırıldı: “Silivri Belediye Meclisi'nin 06.09.2021 tarihli toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yeni Mahalle, 6244 ada 61 parsel eski 81 ada 92 parsel, ve 6244 ada 62 parsel eski 81 ada 93 parselin kuzey batısında bulunan yol alanı, tapulama kanunun 21. Maddesine istinaden ihdas edilerek Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve tescil edilen bu taşınmazın 3194 sayılı İmar Kanununun 17. Maddesine istinaden 6244 ada 61 parsel eski 81 ada 92 parsel, ve 6244 ada 62 parsel eski 81 ada 93 parsel malikleri Yücel Özkan ve hiss. adına satışı ve iş bu işlemleri yapmak hususunda encümene yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Salim Çavdar'ın raporu okumasından sonra oybirliği ile karara bağlandı.

Gündemin 11. Maddesi “Belediyemizce yönetimi sağlanarak toplanacak olan evsel kaynaklı atık ilaçların bila bedel bertaraf edilmesi için Belediyemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında İşbirliği Protokolü imzalanmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi ile ilgili Hukuk ve Çevre Sağlık Komisyonu raporunun görüşülmesi” şöyle kararlaştırıldı: “Silivri Belediyesi Meclisinin 06/09/2021 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonu ve Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilen “Silivri Belediye Başkanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı” arasında imzalanmak istenilen ve 12.07.2019 tarih ve 30829 sayılı “Sıfır Atık Yönetmeliği” gereği evlerden kaynaklanan ilaç atıkların toplanması bertarafına ilişkin hazırlanan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İlçe Belediyeleri Arasında Evsel Kaynaklı İlaç Atıklarının Toplanması ve Bertarafına İlişkin İşbirliği Protokolü”nü imzalamak üzere, 5393 sayılı kanunun 75 maddesi kapsamında Belediye Başkanına yetki verilmesi Komisyonumuzca Oy Birliği ile uygun görülmüştür.”

“Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde görev alarak üstün gayret gösteren çalışmaları nedeniyle Silivri Afet Koordinasyon Merkezi personelimizin ödüllendirilmesi ile ilgili Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi”ne dair 12. Gündem maddesi şöyle karara bağlandı: “İlgili komisyonlarımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı Silivri Afet Koordinasyon Merkezi personellerinin Antalya'nın Manavgat, Muğla'nın Köyceğiz ilçelerindeki yangınlarında ve Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde görev alarak üstün gayret gösteren çalışmaları nedeniyle; 5393  Sayılı  Belediye  Kanununun   49.  Maddesinin  Son  Fıkrasında  belirtilen  “Belediye  memurlarının  başarı  durumuna  göre  toplam  memur sayısının % 10' unun Devlet  Memurlarına  uygulanan  aylık  katsayısının  (25.000)  gösterge  rakamı  ile  çarpımı  sonucu  bulunacak  miktarı  geçmemek  üzere  encümen  kanalıyla  yılda  en  fazla  iki  kez     ikramiye  ödenir”  hükmü gereğince konuyla ilgili kararın alınması için talebin ilgili müdürlük tarafından encümene sevk edilmesi ilgili komisyonlarımızca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Gündem maddesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

  1. “ İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan ilköğretim okullarında eğitim alan 8'nci sınıf öğrencileri arasında 2021 yılı LGS sonuçlarına göre ilk 5'e giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi”ne ilişkin gündem maddesi şöyle kararlaştırıldı: “Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda “5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 14. Maddesinin (b) bendi” gereğince Silivri'de ikamet eden LGS sonuçlarına göre ilk 5'e giren öğrencilerimizin “Her birine 1'er adet Cumhuriyet Altını” hediye edilerek ödüllendirilmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”
  2. “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2021 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” gündem maddesi de şöyle onaylandı: “Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda “5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 14. Maddesinin (b) bendi” gereğince İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2021 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin “Her birine 1'er adet Cumhuriyet Altını” hediye edilerek ödüllendirilmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Gündemin “15. Silivri'de faaliyet gösteren 1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” maddesi söyle onaylandı: Silivri Belediye Meclisi`nin 06.09.2021 tarihli toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonu`na havale edilen talep doğrultusunda, Belediyemiz 2020-2024 stratejik planında yer alan, kapsayıcı sanat, spor ve kültürel faaliyetleri gerçekleştiren, yoksulluğu ve eşitsizliği ortadan kaldıran, birleştirici sosyal belediyeciliği hayata geçirmek suretiyle mutlu bir Silivri oluşturmak amacını gerçekleştirmeye yönelik, 5393 sayılı belediye kanununun 14/b, (Değişik ikinci cümle: 12/11/2012-6360/17 md.) Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir.

(Ek fıkra: 12/11/2012-6360/17 md.; Değişik: 12/7/2013-6495/100 md.) Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım, bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın; Büyükşehir Belediyeleri için binde yedisini, diğer belediyeler için binde on ikisini geçemez. Maddesi uyarınca Silivri`de faaliyet gösteren 1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerinden Silivri Spor'a 150 000 TL, Akören, Alipaşa, Beyciler, Büyükçavuşlu, Büyükkılıçlı, Çanta, Çeltik, Fener, Gazitepe, Gümüşyaka, Kavaklı, Ortaköy, Sayalar, Selimpaşa, Seymen, Alibey,  Kadıköy, Mimarsinan, Değirmenköy'e 2021 Yılı sezonu için 15.000 TL (Onbeş bin`er Türk Lirası) ödeme yapılması komisyonumuzca, oy birliği ile uygun görülmüştür.”  

Gündem maddesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

Gündemin 16. Maddesi “Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ilçemiz Yeni Mahalle 6159 ada 1 parsel (eski 80 ada 285 parsel) numarasında kayıtlı taşınmazın, Silivri Kaymakamlık Binasının projelendirme ve yapımının belediyemizce yürütülmesi amacıyla Belediyemiz ile İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) arasında protokol düzenlenmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili İmar ve Hukuk Komisyonu raporunun okunması” şöyle gerçekleşti: “Silivri Belediye Meclisi'nin 06.09.2021 tarihli toplantısında, İmar ve Hukuk Komisyonlarına havale edilen Yeni Mahalle, 6159 ada 1 parsel (eski 80 ada 285 parsel) numarasında kayıtlı taşınmazın 9537,19 m2 lik bölümünde, 1/5000 ölçekli nazım İmar planında kamu hizmet alanı olarak planlanan alanda, Silivri Kaymakamlık Binası (Silivri Hükümet Konağı) 'nın projelendirme ve yapımının Belediyemizce yürütülmesi amacıyla Belediyemiz ile İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) arasında protokol düzenlenmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Gündemin son 17. Maddesi “Belediyemizde tarımsal üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacıyla tarımsal ürünlerin satın alınıp, bedelsiz dağıtılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk ve Tarım Hayvancılık Komisyonu raporunun görüşülmesi” şöyle karara bağlandı: “Silivri ilçesi 500 km'lik tarım arazisiyle ve nüfusunun büyük çoğunluğu tarımla işgal eden bir bölgedir. Bölgemizdeki çiftçilerimiz için ve hayvancılıkla iştigal edenlerin kalkındırılması için belediyemizce tarımsal üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacıyla ilgili mevzuat gereği satın alımları yapıldıktan sonra söz konusu tarımsal ürünlerin bedelsiz dağıtılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu komisyonumuz tarafından oybirliği ile uygun bulunmuştur.”

 

 

 

YORUM YAP