Evet cephesinde önemli hareketlilik

Evet cephesinde önemli hareketlilik

21.03.2017 11:05:23

Hüseyin Turan, Metin Karakaş ve Yetgin Çavdar, Evet için Silivri siyaset meydanında… Referandum sonucu yerel seçimin kodlarını belirliyor.

AK Parti Silivri'de Referandum başarısı için en güçlü isimleri ile sahalarda. Geçtiğimiz hafta içinde Metin Karakaş eşi ile birlikte, teşkilat yetkilileriyle Büyükçavuşlu'da kapsamlı bir programa imza atarken, Yetgin Çavdar da ilçe yöneticilerinden oluşan grupla Silivri çarşıda sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadı. Hüseyin Turan bir süredir, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinden oluşan ekiple tam pres sahada Silivri'de Evet oylarını arttırmak ve Referandumda Hükümet olarak hedefledikleri başarıyı sağlamak için çalışıyor. AK Parti'nin bu üç sac ayağını oluşturan isimlerle yarattığı sinerji ilçe başkanlığının çalışmalarına da enerji getirdi, rekabetin yanı sıra teşkilatta moral ve motivasyona neden olduğu açıkça gözlenmekte.

ADAY ADAYLARINI REFERANDUMDA YARIŞTIRMAK FAYDALI BİR STRATEJİ

AK Parti Silivri'de iyi bir referandum sonucu elde ederse, yerel seçimler açısından saydığım üç ismin de belediye başkan adaylığı beklentilerine yararı olur. Kötü bir sonuç karşısında en azından “Elimizden geleni yaptık” deme imkanları bulunur. Kutlu'nun başarısızlığı karşısında kayıtsızlıklarına inanmak kolay da işin ucu eninde sonunda her birine dayandığı için harekete geçmeleri, ellerinden geleni yapmaları en mantıklısı.

Ne yazık ki önemli bir konuda kötü bir şöhret sahibi oldu 2014 yerel seçimlerinde AK Parti, Silivrililer açısından… Çok çalışanın hakkını teslim ettiği gibi bir durumu yok artık Silivri ölçeğinde, bunun harcanan emekteki özveriyi aşağı çektiğini belirtmek gerekir. Potansiyel başkan aday adaylarını Referandum sürecinde yarıştırmak, AK Parti'yi istenen siyasi hedefe yaklaştırır. Ulaştırma faslı için teşkilat koşullarının ötesinde Silivri şartları da devreye giriyor. Onları yönetmek ve belirlemek daha kompleks bir durum.

YEREL SEÇİM VE REFERANDUM İLİŞKİSİ

AK Parti açısından İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş'ın belirlediği %55'lik Evet sonucu, elde edilirse, çok önemli bir başarı olur kuşkusuz. Aynı zamanda partinin yerel iktidar hedefi ile ilgili de güçlü bir sıçrama kaydedilir. %55 olmasa bile %45'lerde bir Evet Silivri'de siyaseti yeniden dizayn eden bir sonuç olur.

Türkiye genelinde Evet'in %50'liyi aşarak geçmesi ile desteklenen Silivri'de %45'in üstünde bir sonuç yerel iktidar iddiası açısından güçlü bir faktör olarak gündemimize yerleşir.

Türkiye genelinde Hayır sonucu ve yerelde %55-60 bandında bir Hayır, Özcan Işıklar'ın elini muazzam güçlendirir.

AK Parti, Silivri'de 7 Haziran dışında (%32,4) her seçime genelde lehlerine esen güçlü bir rüzgarla girdi. Yerel seçimlerde İBB Başkanı Topbaş'ın rüzgarını hafife almamak gerekir. AK Parti'nin Silivri'deki 1 Kasım seçim sonucu%39,9. 7 Haziran'da MHP'nin ilçemizde aldığı oy oranı %13,4… 1 Kasım'daki oran %9,7.

CHP Silivri'de 7 Haziran'da %38,8, 1 Kasım'da %41,2 oy aldı.

Ve tabi dağılımı önem arz eden HDP'nin %8 civarındaki oy potansiyeli…

Sevginar SALİ

 

 

 

 

YORUM YAP