Evde sağlık taramaları Büyük Sinekli’de devam etti

Evde sağlık taramaları Büyük Sinekli’de devam etti

1.11.2019 11:59:30

Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün sağlık ekipleri, ilçenin dört bir yanında evlerinden çıkmayan vatandaşlara ulaşmak üzere kolları sıvadı. Bu kapsamda son olarak Büyük Sinekli Mahallemizde yaşlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek sağlık kontrollerini gerçekleştirdi.

Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tüm mahallelerde başlatılan sağlık kontrolleri kapsamında yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların tespiti yapılmak üzere ziyaretler devam ediyor. Sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan ve yakınları tarafından bakılan 65, 70 yaş üstü yaşlılar muhtarlık desteğiyle tespit edilerek sağlık ekipleri tarafından; tansiyon, şeker ölçümleri yapıldı, ilaç kullanımları ve yaşam koşulları inceleyerek, gıda desteği gibi konularda eksikleri belirlendi.
Bakıma ihtiyacı olan vatandaşların sağlık kontrolleri sırasında çıkan değerler vatandaşların yakınlarına bildirilerek, takip noktasında önemli konular aktardı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ziyaretler ile ilgili, “Ekiplerimiz hasta ve yaşlılarımızı tek tek tespit ediyor. Bu ziyaretlerin ardından vatandaşlarımızın akülü sandalye, hasta yatağı, ev temizliği ve gıda ihtiyacı gibi eksiklerine çözüm bulacağız.” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP