Evde Sağlık Hizmeti taşınıyor!

Evde Sağlık Hizmeti taşınıyor!

10.10.2018 15:01:49

Silivri Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak ilçemiz sınırlarında hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Merkezinin Beylikdüzü'ne taşınacağı haberi buradan hizmet alan vatandaşları üzdü, bundan sonrası için kaygıya sevk etti.

Merkezin taşınacağı haberi bu birimden faydalanan hasta ve yakınlarını endişelendirdi. “Az bir kadro ile muhteşem çözümler ve iş çıkartan sağlık ekibimiz ile sundukları hizmetten yoksun kalmak ağır hastalarımız ve onlara bakan bizleri çok korkutuyor. Evde yatalak hastalarımızın kontrollerini sağlık görevlilerimiz rutin olarak gerçekleştiriyordu. Bizim için çok güzel, değerli bir hizmet ve imkandı. Beylikdüzü'ne taşınma durumunda Silivri'de birçok evde sağlık hizmeti almak durumunda olan yatalak hasta mağdur olacak, aynı hizmeti asla bir daha alamayız. Büyük sıkıntılar bizleri bekliyor. Bu sağlık hizmetinden Silivri'nin yoksun kalmasını elbirliğiyle önleyelim lütfen” çağrısını ileten vatandaşlar siyasi ve yetkililerin seslerini duyması taleplerini de ifade ettiler.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEYİ KAPSIYOR?

Çeşitli hastalıklar nedeniyle, Evde Sağlık Hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa bağımlı bireylere ailelerinin yanında, ev ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, konsültasyon, tetkik, tahlil, tıbbi bakım ve takip hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilebilmesi amacı ile kurulmuştur.

Silivri Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi 2011 tarihinde açılmış olup;

Birimimiz; uzman hekim sorumluluğunda, pratisyen hekim, deneyimli hemşireler, tıbbi sekreter ve ekip araçları ile hizmet vermektedir.

Evde sağlık Hizmetleri İl ve İlçe Merkezleri Mücavir alanlarla ( belediye sınırları içerisinde ) sınırlı olup, Mesai saatleri içerisinde ve Randevu Sistemi ile hizmet verilmektedir.

*Acil durumlar Evde Sağlık Hizmeti kapsamında değildir.

Acil durumlarda 112 ambulans servisi aranmalı ya da doğrudan Sağlık Kurumları Acil Servis Bölümlerine başvurulmalıdır.

YETKİLİLER “ENDİŞEYE GEREK YOK” DİYOR

Devlet Hastanesi yetkilileri merkezin Beylikdüzü'nden koordineli bir biçimde yine eskisi gibi sağlıklı bir biçimde hizmet vereceğini belirtirken, vatandaşların endişelenmesine gerek olmadığını, süreç hakkında bilgilendirmelerin yapılacağını ifade ettiler.

Haber Merkezi

YORUM YAP