Eserlerine imza atmanın gururunu yaşadılar

Eserlerine imza atmanın gururunu yaşadılar

22.10.2016 17:43:54

Çocuk yazarlar eserlerinin yer aldığı kitapları dün düzenlenen programda tanıtarak imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadılar.

“İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi” kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün basımını sağladığı kitapların tanıtım günü dün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. İmza günü organizasyonuna İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Mektebim Okulları Eğitim Direktörü Dilek Cambazoğlu, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

KAVLAK: İÇİMİZ İÇİMİZE SIĞMIYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro yetkilileri Necla Kavlak ve Aydın Dakes'in koordinatörlüğünde, proje sorumlusu yazar-öğretmen Özgür Mercan'ın organizesinde gerçekleştirilen programda Kavlak, bir açılış konuşması yaptı. Konuşma aynen şu şekilde: “İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi” kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün basımını sağladığı kitapların tanıtım gününe hoş geldiniz. Güzel bir iş yapmanın, başarının, mutlu bir anın bize yaşattığı tatlı bir his vardır. Dilimiz bunu çok sıcak bir deyimle ifade ediyor. İçi içine sığmamak deyimiyle. Çocukluğumuzun bayram sabahlarında belki okula başladığımız ilk gün, belki ilk maaşımızı alışımızda, top ağlarla son saniyelerde buluştuğunda, içimiz içimize sığmaz ya bugün de burada bulunan çocuklarımız için öyle bir an. Bir kitaba eserleriyle imza atmanın heyecanı gururu içindeler. Anılarında onları yaşam boyu daha azimli, daha istekli, kendilerini güvenli yapacak bu özel günde yanlarında olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.

“YAZMAK GELECEĞİ GÖRMEKTİR” PAUL VALERY
Kendimizi, yaşadığımız evreni pek çok yolla kavrar ve anlamlandırırız ama yazmak… İşte o, bir hayli ortaya koymaktır. Paul Valery: “Yazmak geleceği görmektir.” diyor. Çocuklar, bir yetişkinden çok daha uçsuz hayal güçleriyle geleceğe en yakın olanlarımız aslında. Bu yolda ilerleyen her öğrencimiz takdiri hak ediyor. İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi onlara bu fırsatı tanıdı. Bir önceki eğitim öğretim yılında pilot olarak uygulanan bu proje oldukça ses getirdi. İlçemizde de yazar-öğretmen Sayın Özgür Mercan tarafından koordine edilerek yürütüldü.

MEKTEBİM'İN KATKILARIYLA İLÇE MEM TARAFINDAN
TOPLAM 45 KİTAP BASILDI
Bu projeden ilham alarak farklı okullarımızda da bu kapsamda toplam 45 kitap basıldı. Projemiz kapsamında da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko'nun da katkılarıyla Gümüşyaka Hacı Ahmet-Saliha Ölçer, Hasan Özvarnalı, Namık Kemal, Yavuz Selim İlkokulları ile Selimpaşa Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Değirmenköy Ortaokulu olmak üzere sekiz okulumuzun kitaplarını öğrencilerimizle buluşturduk.”

MERCAN: BUGÜN BU KİTAPLARIN DOĞUM GÜNÜ
Yazar-öğretmen proje sorumlusu Özgür Mercan, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Öncelikle, emeklerimizin meyvesi olan kitaplarımızı tanıma ve tanıtma sevincini bizimle paylaşmak için bugün burada olan herkese içten teşekkürlerimizi borç biliriz. Bugün, bizim için çok önemli bir gün çünkü burada gördüğünüz ve yayın dünyasına henüz girmiş kitapların doğum günü. Ve aynı zamanda bugün bu programda sadece bir kısmını ağlayabileceğimiz küçük kardeşlerimizin yazılarının yazarlığa dönüştüğü, düşlerinin gerçekleştiği büyük gün.

ÇOCUK YAZARLAR DİZİSİNE 22 OKULUZDAN 403 ÖĞRENCİ KATILDI
İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi, İstanbul Valiliğinin kararı ile Şubat ayında tüm ilkokul ve ortaokullarda uygulanmaya başladı. Projenin başlangıcından, kitapların yayınlanıp imza günleri düzenlenmesine kadar sahip olduğumuz çok kısa bir süreye, koordinatörlüğün altında okullarda projenin tanıtımı, öğrencilerin teşvik edilmesi, eserlerin yazılması, düzeltilmesi, toplanıp kitaplaştırılması ve imza günlerinin düzenlenmesi gibi birçok iş sığdırdık. Projeye Silivri'den toplam 22 okuldan, 403 öğrenci katıldı ve 45 kitap basıldı. Bunlardan 35 tanesi veli ve okulların imkanlarıyla basıldı ve planlandığı üzere Haziran ayında imza günleri düzenlendi.
Bugün burada tanıtımı yapılan 8 kitap ise, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün şemsiyesi altında, gönüllü 8 okulun katılımıyla ortaya çıktı. Bu sekiz kitapla Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Çocuk Yazarlar dizisini oluşturdu ve bununla birlikte İstanbul'da ilk defa bir kamu kuruluşu, yüze yakın bir sayıda çocuk yazarın katılımıyla bir çocuk yazarlar dizisi çalışması yapmış bulundu. İşte bugün burada bunun sevincini de sizlerle paylaşıyoruz.

“OKUMAK KADAR YAZMAK DA ÖNEMLİDİR”
İlk emri “oku” olan dinin mensubu bir toplum için bilginin ve kültürün önemi tartışılmazdır. Bugün yaşadığımız bilgi kirliliğinin ve değer karmaşasının, adına bilgi çağı denilen yüzyılımızda, toplumsal gelişmemize yarardan çok zarar getireceği açıktır. Bu nedenle bilgiyi sağlıklı bir şekilde yorumlayan ve bununla kalmayıp düş ve düşün dünyamızı enginleştirecek kişilere ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır. Toplumun milli ve manevi değerlerini ayakta tutmak ve bu değerlerle birlikte kurulacak olan bilgi toplumunun yaratılmasında, her aşamada yazarların sorumluluğu büyüktür. Uygar ve köklerine bağlı böyle bir toplum yaratabilmek için öyleyse, okumak kadar yazmak da önemlidir çünkü yazma işinin dar bir kesim tarafından sahiplenilmesi, bilginin yaygınlaşmasını yavaşlatacaktır.
“Bu yüzden, geleceğin toplumunun yaratılmasında biz yazarların ve eğitimcilerin rolü büyüktür. Bu ve benzeri projelerin küçük beyinleri, geleceği inşa eden ve üreten yazarlara dönüştüreceği açıktır. Henüz çok küçük yaşlarda kalemini profesyonelce kullanma fırsatı yakalayan, duygu ve düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaşabilme fırsatı yakalayan öğrencilerimizin, gelecekte bu işi bugünden daha ileriye götüreceğine kendi şahsıma inanıyorum. Ben, yazma aşkını içinde barındıran bir yazar olarak bu projenin Silivri çapında öğrencilerimizin nitelikli yazmaya özendirilerek daha büyük projelere dönüştürüleceği ümidini taşıyorum ve bunun gerçekleştirilmesi için yöneticilerimizin ve sivil toplumun bütün öğelerinin bu görevi üstleneceğini umut ediyorum. Ve sözlerimi projeye can-ı gönülden destek veren yöneticilerimize, projemizi finanse eden değerli iş adamı Ümit Kalko'ya, heyecanımızı bizimle paylaşan ve bizi yalnız bırakmayan Fahrettin Berktaş'a, bugün burada bizimle omuz omuza duran okul yöneticilerine, bu projeye gecesini gündüzünü veren ve emeğin en büyüğünü sarf eden öğretmenlere ve son olarak yüreği yazma aşkıyla dolu olan küçük yazarlara teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Ümit Kalko adına Mektebim Okulları Eğitim Direktörü Dilek Cambazoğlu'na teşekkür plaketi sundu.

AY, KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında bu tarz proje çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bunlardan bir tanesi de il düzeyinde başlatılan “İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi”dir. Geçtiğimiz yıl iki bin'e yakın öğrencimiz katıldı. Kitaplarımız basıldı. Basımında Mektebim Okulları'nın katkısı oldu. Kurucusu Ümit Kalko'ya, Eğitim Direktörü Dilek Cambazoğlu şahsında Mektebim Okulları'na huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu projenin bu sene de başarılı bir şekilde uygulanacağının teminatını buradan vermiş olalım. Öğretmenlerimize, yazılarıyla katkı sunan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

CAMBAZOĞLU: PROJEYE DESTEK SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Mektebim Okulları Eğitim Direktörü Dilek Cambazoğlu ise düşüncelerini şöyle paylaştı: “Hedefimiz, eğitimde doğru ve uzun soluklu çalışmalar yapmak. Bu kapsamında İstanbul'un Çocuk Yazarları Projesi'ni desteklemekten dolayı gurur duyuyoruz. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko adına aldığım plaketten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum.”
Konuşmaların ardından imza günü programına katılan okulların yazar öğrencileri ziyaret edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Mektebim Okulları Eğitim Direktörü Dilek Cambazoğlu, öğrencilere Başarı Belgelerini sunarak edebi çalışmalarında başarılarının devamını dilediler.
Renginar SALİ

YORUM YAP