Esen: Siyaset yapma hakkımız engelleniyor

Esen: Siyaset yapma hakkımız engelleniyor

16.04.2021 11:04:46

“128 Milyar Dolar nerede?” sorusu ile iktidarın peşini bırakmayan CHP Silivri'de de cevap alma kararlılığını sürdürüyor. İlçe Başkanı Berker Esen, astıkları pankartların kolluk kuvvetleri marifetiyle indirilmesini ifade ve siyaset yapma özgürlüklerinin engellenmesiyle açıklarken, “Genel Başkanımızın söylediği gibi; yılmayacağız, korkmayacağız, susmayacağız” dedi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından ikidir asılan ve “128 Milyar Dolar nerede?”nin sorgulandığı afişler kolluk kuvvetlerince, partinin eylemini sürdürdüğü her yerde olduğu gibi, ilçemizde de indirildi.
Pankartlarını yeniden asacaklarını açıklayan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, bu eylemlerinin ifade özgürlüğü ve siyaset yapma hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Esen bu açıdan engellendiklerini belirtirken, “Hakaret yok, kimseyi hedef göstermek yok! Basit bir soru sorduk sadece. Eğer iddia edildiği gibi demokratik bir ülkede yaşıyorsak engellemek yerine iktidarın sorduğumuz sorulara cevap vermesi gerekir. Bunun yerine savcılık ve emniyetin gerçek suçlular ile mücadele etmeleri gereken durumda bizim eylemlerimize yönelik görev yapmalarının anlaşılır bir tarafı yok. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi susmayacağız, korkmayacağız, yılmayacağız. 84 Milyonun geleceği, refahı adına sormaya devam edeceğiz; 128 Milyar Dolar nerede? İktidar temsilcileri arasında farklı açıklamalar var. Yönelttiğimiz basit bir soru ve net bir cevap istiyoruz” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP