Esen’den 23 Nisan mesajı

Esen’den 23 Nisan mesajı

23.04.2021 07:31:16

CHP İlçe Başkanı Berker Esen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Esen'nin bayramın önemine ilişkin mesajı şöyle: "Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu “Demokrasi” düşü, bundan tam 101 yıl önce bugün, hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle gerçeğe dönüşmüştür.

Mustafa Kemal, “Ben her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim” der. Meclisin sahip olduğu keramet ise şüphesiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir. Bu nedenledir ki Kurtuluş Savaşı'nı Mustafa Kemal'in liderliğinde ve dünyaya örnek olan eşsiz bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM'dir.

Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşının eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir. Ulu Önder Büyük Atatürk, “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleri ile de belirttiği gibi güzel ülkemizi gelecek nesillere emanet etmiştir.

Unutulmamalıdır ki, milletin vekâletini taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin asli görevi, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkemizin dünyada söz sahibi olmasını sağlamaktır. Milletin meclisinin yetkilerinin törpülendiği, yetkilerin tek kişide toplandığı bir dönemdeyiz!

Bu yaşananlar tıpkı işgal yıllarında olduğu zifiri karanlık bir gece gibi… Ancak insanın hayatında sabahı olmayan gece yoktur. Bugün yetkileri törpülenerek, elleri kolları kesilerek işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı mütareke döneminde kırdığı gibi yine milletin azim ve kararlılığıyla kıracaktır.

Kıymetli hemşerilerim,
Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık nedeniyle bir kez daha 23 Nisan'ı evlerimizde karşılayacağımız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 101. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanacak.

İnanıyorum ki bu salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak; Cumhuriyetimizin bugünkü mirasçıları, onu hak ettiği şekilde demokrasiyle taçlandıracaktır.

23 Nisan sabahı hep birlikte Silivri'mizde balkonlarımızdan pencerelerimizden bayramımızı kutlayacağız.

Sevgili çocuklar,
Sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Baş öğretmenimiz Büyük Atatürk Cumhuriyetimizi ve onun yüksek ideallerini sizlere emanet etti. Bu nedenle 101 yıl önce neler yaşandığını, Ulu Önder Atatürk'ün neden ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtığını iyi öğrenmelisiniz. Cumhuriyetimizin temel ilkesi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir.

Bu aynı zamanda “Bağımsızlık ve adalet” üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği “Muasır medeniyetler seviyesi” ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz.

Kıymetli çocuklar,
Memleketteki dahili ve harici bedhahlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve fikirlerini unutturmaya çalışıyor. Bunun için cebren ve hile ile her alanda eşi benzeri görülmemiş bir saldırıyla Nutuk'u yasaklamaya, andımızı kaldırmaya çalışıyorlar.

Ancak sizler z kuşağı olarak Türkiye'mizin ve geleceğimizin teminatısınız. Bu bilinçle Büyük Atatürk'e ve fikirlerine bağlılığınızdan bir adım geriye atmadan demokrasi ve cumhuriyet mücadelemizi iktidara taşıyacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebuslarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum. Kovid 19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Tüm gazilerimizle birlikte, Kovid 19 mücadelesinde hepimizi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum."

YORUM YAP