Esen: Cumhuriyet meşalesini her zaman en yüksekte tutacağız

Esen: Cumhuriyet meşalesini her zaman en yüksekte tutacağız

19.05.2016 09:35:35

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü sebebiyle kutlama mesajı yayınlayan CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, duygu ve düşüncelerini kamuoyuyla şöyle paylaştı:

 

ESEN: SONSUZA KADAR ATAMIZIN İZİNDE, OLACAĞIMIZI BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşayacağız. Bu önemli günde Kurtuluş savaşımızın büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyoruz. Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun ilk adımı olan, Atamızın Samsuna çıkışının 97. yıldönümünü kutladığımız bu özel günde, Bizler Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak sonsuza kadar Atamızın izinde, onun yaktığı Cumhuriyet meşalesini her zaman en yüksekte tutma hedefinde olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.”

 

“CUMHURİYETİN GENÇLERLE VE GENÇLİK ÜZERİNE KURULU OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Ulu Önder Atatürk bizlere Cumhuriyeti emanet ettiği gibi 19 Mayıs'ı da armağan etmiştir. Bu da Atatürk'ün biz gençlere olan inancını ortaya koymaktadır. Türkiye'de genç olmakla, dünyanın herhangi başka bir yerinde genç olmanın aynı şey olmadığını, bu Cumhuriyetin gençlerle ve gençlik üzerine kurulu olduğunu biliyoruz. Biz eşi benzeri görülmemiş zaferleri kazanan bir milletin evladıyız, biz yaşadıkça Cumhuriyet'te, Atatürk de bizlerle yaşayacaktır. Biz gençler ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileriyiz.

Biz CHP'li gençler Mustafa Kemal'in “Benim iki büyük eserim vardır; birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleriyle dile getirdiği mirasın sahibi olarak onun Gençliğe Hitabesinde söylediği “Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!” talimatını aynen yerine getiren gençleriz.

 

“ATATÜRK'ÜN EMANETİ EN DEĞERLİ HAZİNEMİZDİR”

İşte bu nedenledir ki, Türk Gençliği olarak bizlere düşen en büyük görev, bırakılan bu kutsal emanete sonuna kadar sahip çıkmaktır. İnanıyorum ki, bugüne kadar olduğu gibi Türk Gençliği, bundan sonra da üzerine düşen bu önemli görevi en güzel şekilde, layıkıyla yerine getirecektir. Bundan zerre kadar kuşkumuz yoktur. Bu emanet bizim en değerli hazinemizdir.

CHP Silivri Gençlik Kolları olarak tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutlar, Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve sevgiyle andığımızı ifade ederim.”

YORUM YAP