Esen: Bize güvenin

Esen: Bize güvenin

14.11.2019 13:47:18

“Partimizde kendilerini ‘kayıp jenerasyon' diye adlandıran bir nesil var. Bunlar bizim yaşlarımızdayken siyaset yapan ama parti büyüklerinden fırsat bulamayıp hiçbir şekilde yönetimlerde görev alamayanlar. Biraz da onlardan aldığımız feyzle, aynı kaderi yaşamamak adına bir cesaret gösterdik” diyen Berker Esen, CHP'den İlçe Başkanlığı kararının gerekçelerini Küpe FM aracılığıyla Silivri kamuoyuyla paylaştı.

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, CHP Silivri İlçe Başkan Adaylığı kararını nasıl ve neden aldığını, CHP'nin İlçe Başkanı neden kendisi olması gerektiğini Küpe FM'de radyo programcısı Kâmil Bilici'ye anlattı. Hedefleri, beklentileri ve görüşlerini içtenlikle paylaşan Esen, en büyük iddiasını, “CHP'yi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak kadroları oluşturacağız” ifadesiyle ortaya koydu.

 “SEÇMENİMİZİN YENİDEN GÜVENİNİ KAZANMAK VE DESTEĞİNİ ALMAK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte siyasetin genel işleyiş şeklinin değiştiğini söyleyen Berker Esen, CHP'nin Silivri'de seçim kaybetmesini şöyle değerlendirdi: “Ülkemizde yeni bir sisteme geçildi. İttifakların doğmasıyla birlikte siyasette yeni tablolar oluştu. CHP, halkı odak noktasına alan bir siyaset anlayışına sahip. Geçtiğimiz yıllarda gerek Selami Başkanımız gerek de Özcan Işıklar döneminde insan odaklı çalışmalar yer buldu. Kariyer İstihdam Ofisi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası, Sosyal Yardım Mağazası, ülke gündeminde yankı uyandıran tarım çalışmaları gibi çeşitli projeler hayata geçirildi ama seçmen bu dönemde bizlere muhalefet görevini verdi. Demek ki hizmetlerimiz yeterince anlatılamadı. Bunun yanı sıra da seçmen, Büyükşehir'de iktidar verdi bizlere. Bundan sonraki süreçte seçmenimizin tekrar güvenini kazanmak adına çalışmalar yapacağız.”

“İSTANBUL HALKI, 23 HAZİRAN'DA DEMOKRASİ DESTANI YAZDI”

23 Haziran seçim sürecini yorumlayan Berker Esen, “31 Mart'ta biz burada bir şok yaşadık. O şoku üzerimizden atamadan kendimizi İlçe Seçim Kurulu'nda oyları sayarken bulduk. Kolluk kuvvetleriyle beraber 1 ay boyunca oylara sahip çıktık. Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde bir tarih yazıldı. Bizlerde bu tarihin bir parçası olmaktan onur duyduk. Bir karar alındı ve seçim tekrarına gidildi. O süreçte Gençlik Kollarımızla beraber çok güzel etkinliklere imza attık. Bisiklet sürüşlerimiz oldu. Dilek fenerleri uçurduk. Yapmış olduğumuz saha çalışmaları geniş yankı uyandırdı. Neticesinde seçmenimiz 11 bin civarlarındaki farkı aldı 800 bini geçkin bir rakama çıkardı. Bunun için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

 “ADAY OLMAM YÖNÜNDE YOĞUN BİR TEVECCÜH VARDI”

Berker Esen, adaylık kararını, “Tabi ki zor bir karar. Sonuçta CHP, köklü bir parti. İçinde çok fazla dinamikleri ve renkleri barındıran ciddi bir siyasi oluşum. Genç yaşımda böyle bir iddia ortaya koymam dışarıdan bakanlar için sürpriz olabilir ama parti içerisindekiler için bu bir sürpriz değil aslında. Aday olmam yönünde çok fazla bir teveccüh vardı. Partimizde kendilerini ‘kayıp jenerasyon' diye adlandıran bir nesil var. Bunlar bizim yaşlarımızdayken siyaset yapan ama parti büyüklerinden fırsat bulamayıp hiçbir şekilde yönetimlerde görev alamayan kesim. Biraz da onlardan aldığımız feyzle, aynı kaderi yaşamamak adına bir cesaret gösterdik” şeklinde ifade etti.  

“KİMSENİN DEĞİL YALNIZCA CHP'NİN ADAYIYIM”

En çok spekülasyonu yapılan Özcan Işıklar'ın adayı olduğu söylentilerine ilişkin de konuşan Berker Esen, “Hiçbir aday, birisinin güdümünde hareket etmeyi kendine yediremez. Herkes fikri ve vicdanı hür bir şekilde karar alır. Ben kendimi yalnızca CHP'nin adayı olarak görüyor ve ifade ediyorum. Hiçbir aday kendine böyle bir yakıştırmayı kabul etmez” dedi.

 “KATILIMCI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE HİZMET EDECEĞİM”

Seçildiği takdirde nasıl bir yönetim anlayışı içinde olacağını anlatan Berker Esen, “Beldelerden temsiliyetini çok önemsiyoruz. Yönetimimizi kurarken bu öncelikli olarak dikkat edeceğimiz husus olacak. Yönetim kurulu oluştururken isimleri değil, liyakatı önceleyeceğiz. Görevi layıkıyla yerine getirebilecek olanlarla bu yola çıkacağız. Şahsım olarak 9 yılı geçen parti sürecimde Gençlik Kolları'nda emek verdim, mücadele ettim. Yeri geldi gece yarıları direk tepelerinde partili genç kardeşlerimle partimizin bayraklarını astık, yeri geldi kadın kollarımızla birlikte 35 mahalleyi karış karış gezdik. Yeri geldi ilçe örgütümüzle birlikte mahalle ziyaretlerinde sıkmadık el bırakmadık. Bu partinin tozunu yuttuk.  Büyüklerimizin de bize olan desteği, güveni, inancı ile iddialı bir yönetim oluşturacağımızı düşünüyorum. Hiç kimseyle bir husumetim yok, örgütümüz tarafından bize verilen her görevi yerine getirdik. Biz gençler parti içi tartışmaların hep dışında kaldık.  CHP'yi bütün unsurlarıyla, renkleriyle bir bütün olarak sahiplenme iddiasıyla yola çıktık. Gönüllerimizi birleştireceğiz.

 “GÖRÜLMEYENİ GÖREN, DUYMAYANLARI UYARAN OLACAĞIZ”

Muhalefet olmanın getirmiş olduğu bazı sorumlular var tabi. Bu noktada meclis üyelerimiz, ilçe yönetimimiz ve partililerimizle, Silivri Belediyesi çalışmalarını ve meclis gündemini yakından takip edeceğiz. Zaman içerisinde sormamız gereken sorular ve önerilerimiz olacak. Muhalefet etmek için muhalefet etmeyeceğiz. Görülmeyeni gören, duymayanları uyaran olacağız. Yerelde iktidarın eksiklerini söylerken, öneri getirip çözüm yolları göstereceğiz” diye konuştu.

“BİZ BU PARTİYİ YERELDE VE GENELDE İKTİDAR YAPMAK İSTİYORUZ”

CHP'nin İlçe Başkanı neden kendisi olması gerektiğinin üzerinde duran Berker Esen, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidarımız henüz çok yeni. Ekrem İmamoğlu Başkanımız bizler aracılığıyla ilçe belediyemizle sağlıklı bir yapı oluşturdu. Güzel çalışmalar yapılıyor. Geçmiş dönemde bizim iktidarımızda maalesef ki AK Parti iktidarı, seçmeni cezalandırmak üzerine siyaset anlayışı güttü. Ama Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki Büyükşehir iktidarı, seçmeni cezalandırmak üzerine değil, hizmet ve değer katma öncelikleri üzerinden ilçe belediye ile işbirliği içinde bir anlayış sergiliyor. Biz İlçe Başkanlığı olarak Büyükşehir çalışmalarında hizmet yarışına gireceğiz. Görünün o ki bu dönemde Silivri halkı kazanacak. Muhalefet görevini yerine getirirken de her zaman iktidar hedefimizin peşinden koşacağız. Bizim en büyük hedefimiz yerelde ve genelde ülkemizi CHP iktidarıyla buluşturmak.”

“DELEGE SEÇİMLERİ BU HAFTA SONU BAŞLIYOR”

Delege seçim sürecine ilişkin bilgilendirmede bulunan Berker Esen, “Delege seçimlerimiz ilçemizde bu hafta sonu itibariyle beldelerimizde (Selimpaşa hariç) başlıyor. Ardından 21-22 Kasım'da köylerimizde üyelerimizin katılımıyla delegelerimiz belli olacak. Son olarak da 23-24 Kasım'da merkez mahallelerimiz ve Selimpaşa olmak üzere üyelerimizin tercihiyle ilçe kongre delegelerimiz belli olacak. Akabinde kesin olmamakla birlikte Ocak ayında ilçe kongremizi gerçekleştirip büyük bir demokrasi örneğiyle İlçe Başkanlığı ve Yönetimi seçimi gerçekleştirilecektir. Allah'ın izniyle, hayırlısıyla bizde göreve geleceğiz” dedi.

“BANA VE EKİBİME FIRSAT VERİN”

Esen, son olarak partililere şu çağrıda bulundu: “Biz gençler temiz siyaseti ortaya koymak istiyoruz. Bu noktada değerli partililerimize seslenmek istiyorum. Biz genciz; bu ülkenin dünüyüz, yarınıyız ama en önemlisi bugünüyüz. Bizlere sahip çıkmalarını, önümüzü açmalarını ve güvenmelerini istiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençlere emanet etmiş. Bizde Atatürk'ün ‘benim en büyük eserim' dediği Cumhuriyete sahip çıktığımız gibi CHP'ye de sahip çıkacağız. CHP'yi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak kadroları oluşturacağız. Bu yola dair çok güzel hedeflerimiz, ideallerimiz var ve bunları da hayata geçirmek için sizlerden bana ve ekibime fırsat vermenizi ve destek olmanızı istiyoruz. Sizlerden aldığımız cesaret ve güvenle yürümek değil, koşmak istiyoruz.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP