Esen: Biz kime kızalım?

Esen: Biz kime kızalım?

3.04.2017 10:17:54

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ziyaretinden sonra meydandan kaldırılmayan AK Parti bayraklarına isyan eden CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, “İktidar partisi temsilcilerinden korkan Emniyet, Kaymakamlık, İlçe Seçim Kuruluna mı kızalım? Yoksa devletin bu kurumlarını yok sayarak takmayan adeta suç işleyen iktidar temsilcilerine mi?” diye sordu ve “Bizler devletimizin kurumlarından gelen her talimatı anında yerine getirirken iktidar temsilcileri niye devletin kurumlarını dinlememektedir?” isyanını kamuoyuyla paylaştı.

“Korkuları Hayır kazanacak diye ama korkunun ecele faydası yok. Bu sefer bizler kazanacağız!” diyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Bekir Bozdağ ziyaretinin ardından yaşananları kamuoyuyla paylaştı.

“İLÇE BAŞKANI KAYMAKAMIN DA, İLÇE SEÇİM KURULUNUN DA ÜSTÜNDE OLACAK”
Eser, kurumlar arasında dönüp dolaşan ancak çözüme kavuşturulamayan bayrak krizini şöyle tanımladı: “Başkanlık gelirse ne mi olacak? Cumhurbaşkanı olacak kişi aynı zamanda parti genel başkanı olduğu için ilçelerde Cumhurbaşkanının partisinin ilçe başkanı İlçe Kaymakamının da, İlçe Seçim Kurulunun da üstünde olacak.
Gelelim günümüze… Bakan geliyor diye AKP miting yapacakları alana evet bayraklarını astı. Normalde miting bitiminde bayrakların kaldırılması lazım. Bizler iyi niyetle yorgunlardır yarın toplarlar diye şikayet etmedik. 1 gün geçti Emniyet Müdürlüğüne ilettik kaldırmalarını bildirsinler diye gün içinde sürekli kaldıracaklarını söylediler ha yarım saat sonra, ha bir saat sonra derken en son telefonlar açılmadı. İlçe başkanı arandı “Düğünümüz var yarın sabahtan toplanacak” dediler. Sabah oldu telefonla arandılar ha öğlen toplanacak, ha öğleden sonra toplanacak en son “Mitingimiz var İstanbul'a gideceğiz akşam toplayacağız” dediler. Akşam oldu telefonlar açılmadı toplanmadı tabi hafta sonu dilekçeleri yazdık Pazartesi'ye kadar bayraklarını tutmaya devam ettiler. Pazartesi oldu dilekçemizi gönderdik akşam mesai bitimine doğru cevap geldi; “Yetki artık İlçe Seçim Kurulunda.” Pazartesi de kaldı bayraklar. Salı oldu ilçe seçim kuruluna yazdık dilekçemizi haklı buldular… “Kaldırsınlar” denildi yazılar geçildi. Kaymakam, Emniyet, İlçe Seçim hepsi AKP'ye bayraklarını kaldırmasını söylediler. Bugün Perşembe günü oldu ve Kandil; bayrakları hala meydanda.

“KİME KIZALIM?”
İşte iktidar partisi temsilcilerinden korkan Emniyet, Kaymakamlık, İlçe Seçim Kuruluna mı kızalım? Yoksa devletin bu kurumlarını yok sayarak takmayan adeta suç işleyen iktidar temsilcilerine mi?
Bizler devletimizin kurumlarından gelen her talimatı anında yerine getirirken iktidar temsilcileri niye devletin kurumlarını dinlememektedir?
Kim bizlerini haklarını savunacak. Kim üzerimizdeki bu baskıya son verecek? Bir seçim düşününki iki seçenekten biri olan Hayır'ı demek suç! Hayır! Hayır! Hayır! Yüz bin kere Hayır diyoruz.
Korkuları Hayır kazanacak diye ama korkunun ecele faydası yok. Bu sefer bizler kazanacağız!”

Haber Merkezi

YORUM YAP