Esen: AKP iktidarını devirebileceğimizi gördük

Esen: AKP iktidarını devirebileceğimizi gördük

27.04.2017 10:39:52

İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen, referandumun Türkiye'nin geleceği için büyük umutların yeşermesine ve demokrasiden yana olan bütün kesimlerin geleceğe güvenle bakmasına yol açtığını söyledi.

Referandum sandık sonuçlarının ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği, gelecekte neler yapılması konusunda görüşlerin alındığı toplantıda konuşan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen, Hayır cephesinin başarısını okuyan bir açıklamada bulundu. 15 yıllık iktidarın hegemonyasının dışında kalan alanın dalga dalga büyüdüğünü söyleyen Esen, Hayır'ın Evet'i yenecek güce geldiğini vurguladı. Silivri'nin demokrasi sınavını başarıyla geçtiğini belirterek, partinin yetkili organları ve halk oylaması günü sandıkta görev alan emekçilere teşekkür ederek yorumunu tamamladı.

“CUMHURİYET SİLİVRİ'DE YIKILMAZ BİR KALEDİR”
Esen, şunları kaydetti: “Öncelikle her seçim de olduğu gibi bu referandumda da çıkan HAYIR oyları göstermiştir ki, Cumhuriyet Silivri'de yıkılmaz bir kaledir. Bunu bir kez daha ispatlayan tüm CHP örgütünü ve Hayır'a destek sağlayan kitleleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bir referandumu daha geride bıraktık. AKP iktidarını 15 yılın sonunda koltuğundan edebileceğimizi gördük. Her seçim olduğu gibi bu referandumda da ilçemizde üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerimize getirdiğimizi düşünüyorum. Sahada gösterdiğimiz bu performansın da sandığa yansımış olması bizi bir hayli mutlu ediyor.

“AZ KİŞİYLE, KISITLI İMKANLARLA, ÇOK İŞ YAPMANIN MÜCADELESİNİ VERDİK”
Bizler gençler olarak neler mi yaptık? Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençler olarak ve Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in, “CHP Gençlik Kolları partinin bir yan kolu değil özgücüdür” sözünden aldığımız güçle yola çıkarak CHP gençlik örgütü olarak bizler iktidar partisinin tüm devlet imkânlarına karşın hayır bayraklarını, afişlerini, pankartlarını geceler boyu sabahlara kadar 35 mahallemizde astık. Ve tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken partimizin almış olduğu karar doğrultusunda parti kimliğimizi bir kenara bırakarak hayırsever gençler olarak çalışmalarımızı sahada sürdürdük. Sosyal medya üzerinden Hayır'ı gençlere sevimli hale getiren iç açan paylaşımlarla anlattık. Hayır'ı görmeye tahammülü dahi olmayan zihniyetler pankartlarımızı kestikçe, zarar verdikçe bizler inatla yenilerini asmaya devam ettik. İstanbul'da gittiğiniz de kafanızı çevirdiğiniz her yerde gördüğünüz Evet afişlerini, bayraklarını Silivri'de görmeyip her yerde Hayır'ı gördüyseniz bu genç arkadaşlarımın verdiği mücadelenin ispatıdır. Hiç bir zaman imkânsızlığı bahane edip kendimizi geriye düşürmedik. Az kişiyle çok iş, kısıtlı imkânlarla mücadele verdik.
Referandum çalışmalarımızın startını Silivri'mizin 35 mahallesinden gençlerini bu salonda bir araya getirerek başladık. Birinci Vazifeye Çağrımızdır diyerek gençlerimize Hayır'ı anlattığımız toplantımıza İstanbul Milletvekilimiz Sayın Aykut Erdoğdu'yu konuşmacı olarak getirttik.
Tam referandum çalışmalarımızın startını verdiğimiz sahaya indiğimiz günlerde Maltepe Gençlik Kolları üyelerimizden Samet Burak Sarı yoldaşımızın sırf Hayır demesi sebebiyle haksız bir şekilde Silivri Cezaevine hapsedilmesi haberiyle sarsıldık. Baskı gün geçtikçe artıyor, korku imparatorluğu kurulmaya gayret gösteriliyordu. Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz, İstanbul Gençlik Kolları Başkanımız Kenan Otlu ve 39 ilçemizden gençlerimizin katılımıyla Silivri Cezaevi önünde yoldaşımıza basın açıklaması gerçekleştirerek sahip çıktık. Çünkü bu yolda faşizme yedireceğimiz tek bir arkadaşımız olamazdı. Nitekim itirazlarımız sonucunda 29 günün sonunda yoldaşımız girmiş olduğu Silivri Cezaevinden özgürlüğüne kavuştu.
Referandum çalışmalarımızda biliyorduk ki üniversitelerin önemi büyük. Düşünün ülkede bir anayasa değişikliği oluyor fakat üniversitelere söz hakkı verilmiyordu, bu kabul edilebilir bir durum değildi. Partimizin gençlik kolları tarafından oluşturulan Hayırlı Üniversiteliler komisyonuna ilçemizde faaliyet gösteren ilk üniversitelerden Rumeli Üniversitesi öğrencilerini davet ettik. Onlara neden hayır dediğimizi anlattık ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile üniversiteli gençlerimizi bir araya getirdik.
Üniversitelerin yanı sıra neden hayır dediğimizi anlatmaya ilçemizdeki hemşeri derneklerinin gençleriyle bir araya gelerek sürdürdük. Gittiğimiz her yerde bunun bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğu vurgusunu yaparak gençlerin desteğini istedik.
Mahalle örgütlerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Mahallelerinde Hayır'ı anlatmaları için gerekli olan dokümanları sorumlularımıza teslim ederek çalışmalarını yapmaları için hazır hale getirdik.
Bayraklama çalışmalarına ilk olarak Silivri'nin kalbi olan Uğur Mumcu Meydanından başladık. Hafta içi çarşı meydanında, hafta sonları Silivri Sahili'nde stant açarak hemşerilerimize neden hayır demeleri gerektiğini anlatmaya devam ettik. Stantlarımızda broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıtarak desteklerini istedik. Hayır balonlarımızla çocuklarımızı sevindirdik. Dağıttığımız Türk Bayrakları ve Hayır Bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturduk.
Bunların yanı sıra ilçemizde ilk kez oy kullanacak olan 3365 gence Genel Başkanımızın mektubunu elden ulaştırdık. İlk oylarının hayırlı olması dileklerinde bulunduk. Sandığa gidip kaderlerini belirlemesi çağrısında bulunduk. Gençlerin öneminden bahsedip neden hayır demesi gerektiğini anlattık.
Seçimden önceki son geceye kadar Hayır broşürlerimizi merkezdeki tüm apartman ve araç camlarına dağıttık. Yaptığımız stencil, sticker ve boyama çalışmalarımızla algıyı sağladık.
İlçemizde okul bilişim sorumlusu olarak seçim günü sandık kurulan 45 okulumuzda ki 100'e yakın bilişim sorumlusu genç arkadaşımızın çalışmalarıyla seçim sonuçlarını sandıkların kapanmasından çok kısa bir süre sonra öğrendik. Bu sonuçları mahalle mahalle analiz edip ilk gözlemlerimizi sağladık.
Gençlik Kollarımızla gece gündüz hep sahada olduk. İktidar partisini her an takip edip yaptıkları yasadışı çalışmaları anında bertaraf ettik. Ne yazık ki bu çalışmaları yaparken şahit olduk ki devletin kadroları hep Evet'i koruyan, Hayır'ı yargılayan tarafta oldu.
Gündüzleri ilçemizin gerçekleştirdiği programlara katılım sağladık. Aynı zamanda ilçemizin akşamları mahallelerimizde gerçekleştirdiği toplantıların duyurularını yapıp, toplantıları gerçekleştirdiğimiz yerleri hazır hale getirdik.
Mitinglerimizde coşkuyu zirveye taşıdık. Hayır'ın kazanacağına olan inancımızla Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sloganlarıyla Silivri'mizi inlettik.

“EMEK VEREN DEĞERLİ BÜYÜKLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Referandum çalışmalarımız özetle bu şekilde oldu. Tüm bu çalışmaları yaparken geceleri bizleri bir Anne gibi her daim merak edip arayan ve referandum çalışmalarımızda desteğini bizden hiç esirgemeyen, her türlü kolaylığı bize sağlayan İlçe Başkanımız Suna Göçengil ve yönetimine, desteğini bizlere her zaman hissettiren çok sevdiğim Kadın Kolları Başkanım Elif Yılmazer'e teşekkür ederim. Gençliğe değer veren, yürüdüğümüz bu yolda bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a teşekkür ederim. Sandıklarda tüm görev alan partililerimize, sandıklarımızı düzenleyen değerli büyüklerime teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Ve son olarak Gençlik Kollarımızın bünyesinde çalışan Lise Komisyonlarımıza, partimizin çalışmalarına emek veren tüm CHP örgütüme sonsuz teşekkürler ediyorum. Şahsım ve gençlerim adına onurlu bir partinin onurlu ve devrimci bir genci olarak sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”
Esen'in konuşmasının ardından katılımcıların görüş, dilek ve temennileri alındı. Toplantının bu kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Yılmazer: Derdimiz Başkanlık olmamalıydı
Sonraki »

YORUM YAP