Ersözlü, CHP’den meclis üyesi adayı

Ersözlü,  CHP’den meclis üyesi adayı

2.11.2018 12:37:07

Hukuk kariyerini aktif siyasetle beraber başarılı bir şekilde yürüten Ender Unutan Ersözlü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği sorumlulukların ardından meclis üyeliğine adaylık başvurusunda bulundu.

Mesleki başarısı yanı sıra 15 yıldır aktif olarak CHP saflarında siyaset yamakta olan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında etkin sorumluluklar üstlenen Avukat Ender Unutan Ersözlü, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den meclis üyeliği müracaatında bulundu.

ENDER UNUTAN ERSÖZLÜ KİMDİR?
Ender Unutan Ersözlü 5 Ocak 1968 tarihinde İzmir'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine başladı 1991 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde, Adli Tıp Konusunda Yüksek Lisans eğitimi aldı. Halen serbest avukatlık yapmakta.
Serbest avukatlığın yanında ayrıca Adalet Bakanlığı arabuluculuk sertifikası sahibi olması asabiyle Arabuluculuk mesleğini de yürütmekte. Yine 15 yılı aşkın süredir Adalet Bakanlığı Adli Yargı Komisyonuna kayıtlı Hukuk Bilirkişiliği yamakta.
Ender Unutan, CHP Silivri İlçe Başkanlığında 2009 ve 2017 senelerinde iki dönem yöneticilik yaptı. Bu dönemlerde Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Yine iki dönem İstanbul İl Yönetiminde İl Hukuk Komisyonunda görev alarak çalıştı. Halen İstanbul İl Yönetiminde Cezaevi ve Tutukevleri İzleme Komisyonunda görev almakta. Aynı zamanda Silivri Belediyesi Mahalle Konseylerinde aktif şekilde görev üstlenmekte.
2010 senesinde Silivri Kadın Girişimciler Derneği'nin kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Halen Silivri KAGİD yönetim kurulu üyesi ve Ekonomi Mali ve Hukuk İşleri Komisyon Başkanlığı görevini yürütmekte. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olarak bulunmakta.
2012-2014 senelerinde İstanbul Barosu Silivri Bölge Temsilciliği görevini icra etti.
15 yılı aşkın süredir aktif olarak siyasetle ilgilenmekte. Orta düzeyde İngilizce bilmekte. Evli ve 1 çocuk annesi.

YORUM YAP