Ersaraç, İYİ’lerin İstanbul çıkarmasına destek verdi

Ersaraç, İYİ’lerin İstanbul çıkarmasına destek verdi

25.05.2019 10:32:07

İYİ Parti'nin 81 İl Başkanı   İstanbul'a akın etti ve “Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız, demokrasi için buradayız” mesajını verdiler.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Türkiye'nin 81 ilinden gelen il başkanlarıyla Bakırköy'de iftarda buluştu. İYİ Parti İlçe Başkanı Av.Ozan Ersaraç da buluşmada hazır bulundu.
İYİ Parti İl Başkanlarının İstanbul çıkarmasını değerlendiren Ersaraç, “İl başkanlarının ortak basın açıklamasını İstanbul İl Başkanımız Kavuncu okuyarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi mücadelesinin, uzun, zorlu bir birikime ve tecrübeye dayandığını söyledi.
6 Mayıs'ta alınan kararın Türkiye'de her kesimin vicdanlarını sızlattığına işaret eden Buğra Kavuncu, YSK'nın demokrasiye darbe vurduğunu ve bu seçimin bir vicdan seçimi haline gelmesine neden olduğunu ifade etti. Verilen kararın herkesi demokrasi adına endişeye sevk ettiğini belirten Kavuncu, YSK'nın iptal kararına tepkilerin çığ gibi büyüdüğünü kaydetti. Kavuncu, "YSK'nın açıkladığı gerekçeli kararla, seçim iptalinin aslında hiçbir gerekçesi olmadığı, adeta zorlama bir şekilde gerekçe ve delil yaratılmaya çalışıldığı görülmüştür. Aynı zarftan çıkan 3 tercihin geçerli sayılmasına rağmen sadece birinin geçersiz sayılması demokratik teammülleri ve kurumları yerle bir etmiştir" dedi” şeklinde değerlendirmelerini yansıttı.

YORUM YAP