Ersaraç, CHP-İYİ Parti işbirliğini değerlendirdi

Ersaraç, CHP-İYİ Parti işbirliğini değerlendirdi

6.02.2019 10:53:37

İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç, yerel seçim hazırlıklarındaki son durum ve CHP ile yapılan işbirliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, 1 Şubat Cuma günü, Küpe FM'de yayımlanan ‘Kâmil Bilici ile Gündemdekiler' programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. İYİ Parti'nin yerelde seçime yönelik beklenti ve yaklaşımlarına dair önemli açıklamalarda bulunan Ersaraç, kişisel angajmanlara girmeden Silivri'yi ve Silivrilileri düşünerek yola devam ettiklerini belirtti.

“SİLİVRİ'YE KİM ADAY GÖSTERİLİRSE GÖSTERİLSİN DESTEKLEYECEĞİZ”
Av. Ozan Ersaraç, Silivri'ye aday gösterilecek kişinin etrafından kenetleneceklerini ifade ederek şöyle konuştu: “CHP'nin Belediye Başkan Aday Adaylarının hepsi Silivri'ye mal olmuş, Silivri halkının yakından tanıdığı, birbirinden değerli isimler. Bizim o noktada parti olarak herhangi bir dahlimiz veya herhangi bir tercih durumumuz yok. Söylediğim gibi hepsi birbirinden kıymetli isimler. Hangisi CHP tarafından aday olarak belirlenirse biz onunla birlikte omuz omuza mücadelemizi verip çalışmalarımızı yapacağız.”

“ORTAK MECLİS LİSTESİYLE YOL ALINMASINDAN YANAYIZ”
Ozan Ersaraç, İYİ Parti'nin meclis üyesi listesiyle ilgili izleyeceği seyir hakkında şunları söyledi: “Bizim kesinleşmemekle birlikte şu anda beklentimiz ayrı ayrı liste olarak değil, CHP ve İYİ Parti ortak meclis üyesi adayı listesi olarak bir liste çıkması. Önümüzdeki günlerde CHP'li arkadaşlarla bir araya gelip bunun müzakerelerini yapacağız. CHP ve İYİ Parti'nin eşit ortaklar olarak yol yürüyeceği bir liste oluşturma düşüncemiz var. CHP'liler de o noktada gayet sağduyulu arkadaşlarımız. Bizde gayet yapıcı düşünüyoruz. İYİ Parti'nin de söz sahibi olacağı vaziyette bu işbirliğimizi kuvvetle sürdürmek gayesindeyiz ve böyle de gerçekleşeceğine inancımız tam. Şu anda bizim kesinleşen bir listemiz yok. Hâlihazırda bize resmi başvurusunu yapmış 14 aday adayımız var. Biz bu müzakereleri CHP ile yürütüp kesinleştirdikten sonra aday listemiz de netleşecektir. Şu anda Silivri siyasetindeki ismi önde gelen meclis üyesi aday adaylarına baktığımızda titri, birikimi, liyakati en yüksek olan aday adaylarının İYİ Parti çatısı altında oluştuğunu ben görüyorum ve listeler açıklandığında en nitelikli adayların da yine İYİ Partili aday olduğunu halkımız da görecek. Gerçekten her biri belediye meclis üyeliği bir tarafa milletvekili olabilecek niteliklere sahip arkadaşlar.”

“SİLİVRİ CEZAEVİ'NİN ADINI NE YAPIP EDİP DEĞİŞTİRECEĞİZ”
“Silivri'yi bir cezaevi markası olmaktan kurtaracağız” diyen Ersaraç, ilçemizin en acil çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya şöyle açıklık getirdi: “Silivri dendiğinde Türkiye'nin genelinin aklına cezaevi geliyor. Sanki Silivri ilçesi tamamıyla bir cezaevi kompleksi halinde ve Silivri'de cezaevinden başka bir şey yokmuş gibi bir algı var. Bu Silivri'nin kanayan bir yarası. İstanbul Milletvekillerimiz TBMM'ye bizim de önerimizle Silivri Cezaevi'nin isminin değiştirilmesi için bir kanun teklifi verecekler. Silivri'nin cezaeviyle değil; doğal güzellikleriyle, turizmiyle, kültürel zenginlikleriyle markalaşması lazım. Bizim vatandaşlarımıza buradan bir taahhüdümüz olsun; Silivri Cezaevi'nin adını İYİ Parti olarak ne yapıp edip değiştireceğiz.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP