XXXXX

Erken hesaplaşma


Beklendiği üzere Eylül ayı ilk birleşiminde Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir söz aldı ve Gümüşyaka’da yap-işlet-devret modeliyle kiralanan deniz kenarındaki yere ilişkin konuyu gündeme taşıdı. Kandemir uzunca bir konuşma yaptı, tabi arasında da bir sürü suçlama ve itham sıkıştırdı. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi, kamuya ait yerin peşkeş çekildiği imasını sıklıkla vurguladı.
İhaleyi kiralayan firmanın ortakları arasında Tokatlılar Dernek Başkanı ve Alevi Kültür Derneği Başkanı yer alınca konu tabi daha ilgi çekici bir hal alıyor. İhale yasal şekilde yapıldıysa ve bu yer kamunun ve mahallenin bölgeden daha iyi faydalanmasını sağlayacaksa itirazların etkisi zayıflıyor tabi… Yasal süreçte bir sıkıntı olsa zaten bu konu Kandemir’e kalmaz önceden icap edeni yapanlar çıkardı, bundan sonraki süreçte de çıkabilir.
Konuyla ilgili o kadar çok ayrıntı ifade etti ki Kandemir içinde boğulmamak mümkün değil. Sinirlenmesinin dışında Özcan Işıklar da gayet tatmin edici bir yanıt verdi, örneklerle destekledi.
İktidardan olmayan belediyenin yatırım yapmak için özel sektörün kaynak desteğine ihtiyacı malum. Kaldı ki söz konusu olan işletmelerde belediyeler, İBB de dâhil olmak üzere özel sektörle işbirliğine giderek aynı zamanda kontrolü de kaybetmeden en iyisini yapıyor.
Ramazan Sakallıoğlu’nun Başkanlık ettiği Değer Tespit Komisyonu’na yönelik söz konusu ihale süreciyle ilgili Kandemir kaynaklı suçlamalarına yanıtı aslında çok etkili oldu. Bir konuda yanlışınızı fark eden dinleyiciler o noktadan sonra her ifadenizi sorgulamaya başlar! Kandemir, Değer Tespit Komisyonu’nun ihale için düşük fiyat belirlediğini ifade etti. Oysaki hiçbir kiralama ihalesinde söz konusu komisyondan değer tespiti alınmadığını haykırdı adeta Sakallıoğlu ve tıpkı Işıklar gibi Kandemir’i yalancılıkla suçladı…
***
Meclisin tazelenmeye ihtiyacı var… Belki de Silivri’nin seçimlerle bu kadar yoğun olarak meşgul olmasının sebebi de budur… Kandemir’in eleştiri üslubu bir yana buna dayanmak hele son günlerde Özcan Işıklar için çok zor olsa gerek. Meclis üyelerinin bile dayanacak hali kalmadığı görülürken, Başkan Bey’in sinirlerinin sınırlarını zorlayışı daha da aşikâr.
Işıklar, dünkü mecliste 27 farklı mahallede ve köyde Ramazan Ayı boyunca düzenlediği iftarların kim tarafından ve ne şekilde yapıldığını da açıkladı.
AK Parti’nin soru önergesine istinaden; Festival ile ilgili maliyet faturalarının kopyalarını da verdi…
Daha kocaman 8 ay var ama bu süreçte odaklanan tek şey seçim, 5 yılın hesaplaşması erken başladı…
Bu da önümüzdeki 5 yılın ne kadar önemsendiğinin işareti olarak değerlendirilebilir.

SİYASETİN OMURGASI
Geçtiğimiz hafta bir akşam Hüseyin Şahin ve Selami Değirmenci’yi birlikte yemek yerken görenler siyasetin omurgası olup olmadığı üzerine ateşli bir tartışmaya tutuşmuştu çarşıda. Tartışma dediysem omurgası olduğunu iddia eden yok. Ne kadar omurgasız olabileceği üzerine görüşler değerlendiriliyordu… Her birlikten güç doğmuyor haberiniz olsun. Hele seçim üzeri yapılan ve öncesinde çok sevimsiz olaylar barındıran kişi ve ilişkiler güven vermekten son derece uzak.

ZABITA HAFTASI KUTLU OLSUN

Zabıta Haftasını idrak ediyoruz ve bugün de saat 10.00’da bir çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Tüm zabıtalarımızın haftasını kutluyorum, başarılı çalışmalar diliyorum.

YORUM YAP