Erişilebilirliği göz ardı etmeyin!

Erişilebilirliği göz ardı etmeyin!

26.10.2016 15:12:03

Pozitif Engelliler Eğitim Derneği Onursal Başkanı ve Pozitif Haber Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Sevim Önay, Silivri sokaklarında engelliler için erişilebilirlik hassasiyetinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ana caddelerin göreceli olarak daha iyi durumda olduğunu ancak ara sokakların da engelliler düşünülerek iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Pozitif Engelliler Eğitim Derneği Onursal Başkanı ve Pozitif Haber Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Sevim Önay Çavdar Hürhaber'i ziyaret ederek engellilerin yaşamı hakkında paylaşımlarda bulundu.
Sevim Önay Çavdar toplumsal yaşamda engellilere görelik, erişilebilirlik kıstaslarına dikkat edilmesi ricasında bulundu. Yollara konulan babaların engelliler için teşkil ettiği sıkıntı, rampası olmayan kaldırımların yarattığı zorluk, hissedilebilir düzey uygulaması gerekliliğine işaret etti.
Bu tanımların her birini hayatımıza dahil etmemiz ve gözetmemiz gerektiği aşikar. Hangimizin bu düzenlemelere ne zaman muhtaç olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalacağını bilemeyiz! Hangi görevlerde bulunursak bulunalım engellilerin erişim engeli ile karşı karşıya kalmaması için gerekli hassasiyeti göstermemiz lazım.
Birçoğumuz için bu duyarlılık düzeyinde kalabilirken, yöneticilerimiz ve kamu yetkilileri açısından yaptırımlar ve uygulamalar açısından çok daha iyi bir düzeye gelebiliriz.

YORUM YAP