XXXXX

Erguvan Anaokuluna Tebrikler

Erguvan Anaokulu öğrencileri öğretmenlerinin yönlendirmesiyle çok duygusal bir çalışmaya imza atmış. 6 yaşındaki miniklere "Atatürk yaşasaydı ona ne söylemek istersiniz?" sorusuna verdikleri cevaplar karşısında duygulanmamak elde değil. Minicik yüreklere aşılanan Atatürk sevgisi, Ulu Önderimiz'in bizlere ne kadar güçlü miras bıraktığını her fırsatta hatırlatıyor.

Kazandırdıklarının güzelliğinden emin, Önderimiz, kazanımlarını emanet ettiği yürekleri ne denli doğru seçtiğini görüyoruz aynı zamanda. O tertemiz duyguların ürettiği samimi düşüncelerde Atatürk sevgisi O'nun ölmediğini, ölümsüzlüğe yazıldığını hissettiriyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğünü söylemek imkânsız. Devrimleri, ilkeleri, kurduğu Cumhuriyet  rejimiyle ölümsüzlüğünü paylaşıyor.

Ona ihtiyacımız var ama sanıyorum bize miras bıraktığı fikirler yolumuzu aydınlatmaya ziyadesiyle yeterli.

Bugün de ölümünü değil ölümsüzlüğünü kaydediyor olalım! Çünkü ölmedi her Atatürkçünün fikirleri ve kalbinde yaşıyor.

MAKAM ARACI SEFASI

Çarşı çalkalanıyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın mali durum nedeniyle tedbir üstüne tedbir aldığı konuşulurken, çarşı da belediye yetkililerin makam aracı sefalarını konuşuyor. Öğle yemeklerini yemek için merkeze bile makam araçlarını kullanarak inenleri konuşuyor… 7 ay önce hiçbirinin makam aracı yoktu. İstiyorlar ki illa ki 4 yıl sonra da olmasın! Yeni iktidar böyle de eskisi farklı mıydı?! Değildi de sonucunu gördük unutmaya da fırsat olmamıştır daha… İnsanların gözüne bir 'görmemişliği' ne kadar sokarsanız o kadar yaptığınız her hareket, attığınız her adım göze batar. Az fedakârlık yapan bu Silivri onu da görür. Makam sahipleri maddi sıkıntılar geçene kadar bir iki ay kendi hususi araçlarını kullanıverse ne olur?!

"ÖZEL ATATÜRK"

SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR

Sonbahar Sanat Atölyesi, Hamoğlu Holding'in katkılarıyla "Özel Atatürk" konulu sergi bu gün açılıyor.

Silivri'de kurulan Sonbahar Sanat Atölyesi, Hamoğlu Holding katkılarıyla Atatürk'ü Anmak amacıyla "Özel Atatürk" konulu resim sergisi Klassis Resort Hotel'de bugün açılıyor. İnci Aydar, Nüket Çehreli, Alev Arakelyan ve Gamze Kılıç'ın kurduğu "Son Bahar Sanat Atölyesi'nin organize ettiği sergide Enson Althan, Ekber Yeşilyurt, İlham Osman'ın Atatürk tabloları ve Lerzan Öke'nin seramik çalışmaları yer alacak.

Sergi bugün saat 15.00'da Klassis Hotel'de açılacak.

HER OLAY KENDİ KOŞULLARINDA

DEĞERLENDİRİLMELİ

AKP, muhalefetin dozunu arttırdı. AKP'nin İlçe Başkanı olduğunu hatırlayan Ender Gezici, Hükümetin 'Kürt açılımı'nı anlatırken, Metin Karakaş hesap sormaya devam etmekte. Hüseyin Turan, il yöneticisinden ziyade eski başkan sıfatıyla "7 aydır bir çivi bile çakamadınız" eleştirisini yöneltmekte. Epey çivi çaktılar da icraat hususunda AKP dönemi ile boy ölçüşmesi koşullar nedeniyle çok zor. Bunu kabul etmek gerekir. Zaten hatırlayacaksınız, Işıklar yönetime talip olurken, "Silivri'ye çakılan yolsuzluk çivilerini sökmeye geliyoruz" diyordu.

Bu çivi muhabbetini bir kenara kaldırırsak, kimsenin işinin kolay olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 7 ayda bir anlayışı değiştirmeyi bırakın, yeniden inşa etmekle karşı karşıya kalanlar büyük bir çelişki içerisinde. İşsizliğe çözüm diye geldiler, işsizliğin nedeni olmamak için çırpınıyorlar. Belediye görevlileri arasında 150'ya yakın personelin işten çıkartılması durumu var. Ve yönetim kara kara bunu nasıl gerçekleştireceğini düşünüyor; siyasi söylemleri nedeniyle. Maaş ödemekte güçlük çekiliyor ama işten çıkarmalar yapılmasın diye direniliyor.

Her biri yıllardır beldelerde kendi konumunda müdür olan insanlar bugün ilçe belediyesinde memur olarak istihdam ediliyor. İşsizliğin bir diğer boyutu da yaptığı işten memnun olmayanlardır. Attan inip eşeğe binip de memnun olan kimseyi ben tanımıyorum. Düşününce siz de bulamazsınız!

Belediyenin derdi beni germedi ama; her olay kendi koşullarında değerlendirilmeli.

YORUM YAP