Eren: 20 dönüm şartı elimizi zorlaştırıyor

Eren: 20 dönüm şartı elimizi zorlaştırıyor

2.08.2018 10:43:32

Fener Mahalle Muhtarı Muharrem Eren, İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediye Başkanlığı'na başvuruda bulunarak depo ve ahır inşaatı için 20 dönüm şartının gözden geçirilmesini talep etti.

Eren, konuya ilişkin yaşananları yetkililere ilettiği dilekçe ile aktararak 20 dönüm şartı ve depo yerleri için inşaat izninin gözden geçirilmesini talep etti.

EREN: DEPO VE AHIR İNŞAATI İÇİN 20 DÖNÜM ŞARTI ELİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR

Fener Muhtarı Eren'in süreç ile alakalı İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediyesine sunduğu dilekçe aynen şu şekilde: “Eski orman köyleri şimdi ki mahallelerde yaşayan halkımıza devletimiz tarafından büyükbaş hayvan, gebe düve ve küçükbaş koyun veriliyor. Bu hayvanlara daha iyi şartlar altında bakıp daha çok verim elde etmek istiyoruz. Bu kapsamda yeni ahır, saman saklama alanları ve tarım aletlerini de muhafaza edebileceğimiz uygun depolar yapmak istiyoruz. Aslında 20 dönüm arazisi olana ahır, depo vs. yapılmasına izin veriyor. Ancak tam da bu noktada yeni problemlerle karşılıyoruz.

Depo ve ahır inşaatı için 20 dönüm şartı elimizi zorlaştırıyor. Bunun nedeni artık maalesef tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya çalışan köylünün elinde 20 dönüm büyük arazi kalmadı. Olanlar da bu kadar geniş araziyi depo – ahır olarak kullanmak istemiyor. Dolayısıyla 20 dönüm şartının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin 2 ile 5 dönüm arasında bir düzeltme yapılabilir ve köylülerimiz buralara depo-ahır yapabilir. Bu sayede de hem köylümüz geçimini sağlayabilecek hem de göçün önüne geçmiş olacağız.

“DEPO YERLERİ İÇİN İNŞAAT İZNİ DE YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Tarım aletleri konusu da çiftçiyi bir hayli zora sokuyor. Bir tarım aleti 30 – 40 Bin Euro'dan başlıyor. Bu aletler kışın açık alanlarda zarar görüyor. Dolayısıyla depo yerleri için inşaat izni bir kez daha gözden geçirilmeli.”

Sevginar Sali

YORUM YAP