Engelli Öğretmen atama işlemleri

Engelli Öğretmen atama işlemleri

29.06.2020 09:44:40

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelli Öğretmen Atama işlemleri hakkında bir duyuruda bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelli Öğretmen Atama işlemleri hakkında yapılan duyuru şöyle: “Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanmak üzere, 2018 yıllında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılanlar arasından EKPSS puan üstünlüğüne göre 24/06/2020 tarihinde atamalar sonuçlandırılmıştır.

BELGELER 14 TEMMUZ 2020 TARİHİNE KADAR TESLİM EDİLECEK

Yukarıda belirtilen kapsamda İlimiz emrine öğretmen olarak ataması yapılan adayların 14/07/ 2020 tarihine kadar aşağıda belirtilen belgelerle birlikte yeni görev yerlerinin belirlenmesi amacıyla Müdürlüğümüz Öğretmen Atama Birimine gelmeleri gerekmektedir.

İstenen belgeler;

  1. a) Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da e-devlet çıktısı,
  2. b) Pedagojik Formasyon Belgesi, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,
  3. c) Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

ç) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

  1. d) Mal bildirimi beyannamesi > Mal Bildirim Formu
  2. e) Atamaya esas engelli sağlık kurulu raporu ve engelli sağlık kurulu raporunun alındığı hastaneden alınacak öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair sağlık kurulu raporu aslı veya onaylı örneği,
  3. f) Güncel tarihli Adli Sicil kaydını gösterir belge.
  4. g) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği.
  5. h) Halen herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda devlet memuru olarak çalışanlar için muvafakat belgesi,

ı) Başvuruya esas EKPSS sonuç belgesi.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına 24/06/2020 tarihinde ataması gerçekleştirilen 200 engelli öğretmenden göreve başlatılmadan önce 12/06/2020 tarihli atama duyurusu ile engelli sağlık kurulu raporunun alındığı hastaneden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair sağlık kurulu raporunun alınması istenilmiştir.

Ancak engelli sağlık kurulu raporunun alındığı hastanenin kapatıldığını ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak yazı ile belgelendirenler ile hastanelerin bu yönde bir sağlık kurulu raporu düzenlemediğini belirtenlerin ilgili hastaneden bu yönde alacakları yazıyla belgelendirenler; öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü herhangi bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu ile başvuruda bulunabileceklerdir.

Bu bağlamda, belgelerini teslim eden adayların belgeleri Müdürlüğümüzce incelenerek adaylara 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre tebligat yapılmak suretiyle görevlerine başlamaları sağlanacaktır.”

 

 

 

YORUM YAP