Encümen çevreyi kirletenlere ceza yağdırdı

Encümen çevreyi kirletenlere ceza yağdırdı

Vatandaşları çöplerini bunun için belirlenen noktalara özenli şekilde atmaya davet eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın konuya ilişkin kararlı tutumu son encümen gündemine de yansıdı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günler evsel atıklar ile ilgili düzensiz tutum sergileyen ve çevre kirliliğine sebebiyet veren davranışlar dolayısıyla bir uyarı açıklamasında bulundu.

27 Mayıs'ta toplanan Silivri Belediye encümenin ele aldığı konuların yarısını atıklarını bunun için belirlenen alanlara atılmamasına ilişkin tespitler oluşturdu.

Encümende atıklar hakkında alınan kararlar ise şu şekilde:

*Gümüşyaka Mahallesi'nde faaliyet gösteren Doruklar Yapı Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti'ne ait Doruk Kamp ünvanlı işletmenin, işletme içerisinden çıkartmış olduğu atık malzemeleri çöp konteynerinin içerisine ve etrafına koyarak, Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin, Temizlikle İlgili Emir ve Yasaklar bölümünün 4' üncü maddesinin 1. nci fıkrasının  (k) bendine aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Doruklar Yapı Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti'ne 1608 sayılı kanunun 1. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi göre 392,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, olumsuz durumlara devam edildiğinin görülmesi halinde hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oy birliği ile karar verildi.

*Alibey Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yeni Mağazacılık A.Ş. ünvanlı işletmenin uyarılmasına rağmen  sebze ve meyve ürünlerini koydukları boş plastik kasaları ve karton kolilerini çöp konteynerlerinin etrafına koyarak vatandaşların geliş geçişlerini engellediği ve görüntü kirliliğine sebep olduğu, Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin, Belediyenin Ruhsatına Tabi İşyerlerinin Uyması Gerekli Kurallar bölümünün  12'nci maddesinin Genel Hükümler kısmının  5'inci  bendine aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Yeni Mağazacılık A.Ş.'ne 1608 sayılı kanunun 1. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi göre 392,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, olumsuz durumlara devam edildiğinin görülmesi halinde hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oy birliği ile karar verildi.

*Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren Hit Mağazacılık İhtiyaç ve Tüketim Maddeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ünvanlı işletmenin defalarca uyarılmasına rağmen  sebze ve meyve ürünlerini koydukları boş kasa atıklarını çöp konteynerlerinin etrafına koyarak vatandaşların geliş geçişlerini engellediği ve görüntü kirliliğine sebep olduğu, Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin, Belediyenin Ruhsatına Tabi İşyerlerinin Uyması Gerekli Kurallar bölümünün  12'nci maddesinin Genel Hükümler kısmının  5'inci  bendine aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Hit Mağazacılık İhtiyaç ve Tüketim Maddeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine 1608 sayılı kanunun 1. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi göre 392,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, olumsuz durumlara devam edildiğinin görülmesi halinde hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oy birliği ile karar verildi.

*Alibey Mahallesi'nde faaliyet gösteren Memişler Çay  Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ünvanlı işletmenin defalarca uyarılmasına rağmen  satışa sunduğu kuruyemiş ürünlerinin boş karton atıklarını geri dönüşüme ayırmayıp, çöp konteynerlerinin etrafına koyarak vatandaşların geliş geçişlerini engellediği ve görüntü kirliliğine sebep olduğu, Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin, Belediyenin Ruhsatına Tabi İşyerlerinin Uyması Gerekli Kurallar bölümünün 12'nci maddesinin Genel Hükümler kısmının 5'inci bendine aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Memişler Çay Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine 1608 sayılı kanunun 1. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi göre 392,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, olumsuz durumlara devam edildiğinin görülmesi halinde hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oy birliği ile karar verildi.

*Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yön Alışveriş Merkezleri Ticaret Limited Şirketi ünvanlı işletmenin defalarca uyarılmasına rağmen satışa sunduğu ürünlerden çıkan boş atıkları çöp konteynerlerinin içine ve kenarına bırakarak vatandaşların geliş geçişlerini engellediği ve görüntü kirliliğine sebep olduğu, Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin, Belediyenin Ruhsatına Tabi İşyerlerinin Uyması Gerekli Kurallar bölümünün 12'nci maddesinin Genel Hükümler kısmının 5'inci bendine aykırı hareket ettiği tespit edilmiştir. Yön Alışveriş Merkezleri Ticaret Limited Şirketine 1608 sayılı kanunun 1. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi göre 392,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, olumsuz durumlara devam edildiğinin görülmesi halinde hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilmesine encümenimizce oy birliği ile karar verildi.

YORUM YAP