XXXXX

En İyi Olmak...

En iyi buğday yarışmasına senelerdir katılan bir çiftçi, büyük ödülü o yıl da kazanmıştı. Yarışmayı izleyen gazeteciler, çiftçiden bu başarısının sırrını öğrenmek istediler.
Çiftçi, bu sırrın, kendi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşmasında yattığını söyledi.
Gazeteciler bu cevaba çok şaşırdılar:
“Onlar sizin rakibiniz olarak yarışmaya katılıyorlar. Buna rağmen, ne diye tohumlarınızı onlarla paylaşıyorsunuz?” diye sordular.
 Çiftçi:
“Neden olmasın?” dedi. “Bilmiyor musunuz: Rüzgâr, olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu bakımdan, komşularımın kötü buğday yetiştirmeleri demek, benim ürünümün de iyi olmaması demektir. En iyi buğdayı yetiştirmek için, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.”

YILDIRIM, EN İYİSİNİ YAPTI
Belediye Başkan Yardımcılığı görevi sona erdikten sonra, üç ay devam eden memuriyetini de sonlandıran Abdullah Yıldırım, dün beklenen basın açıklamasını yaptı.
Yıldırım birçokları gibi beni de şaşırttı. Tabi olumlu yönde. Belediye ve CHP’yi karıştıracak yeni bir sürecin tetikleyicisi (tetikçisi) olmasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşadı.
Üç aylık süreçte kamuoyunda dillendirilenden çok farklı ve eski bir belediye başkan yardımcısına yakışan üslupla belediye başkanına yönelik açıklamaları toplantının en önemli gözlemi olarak dikkat çekti.
Yıldırım ile Işıklar arasında hiç bir şey eskisi gibi olamaz. Tıpkı yaşananların unutulmasına imkan olmadığı gibi. Ama herkes kendi kulvarında ve hedeflediği mücadeleyi ilkeli, düzeyli bir şekilde sürdürünce buna itiraz etme şansınız yok.
Tahmin ediyorum Taylan Memiş, Nazif Konuk, Ramazan Sakallıoğlu, Cengiz Aksu ve Rafet Keskin’in Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısına katılması davet almayan Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı etkiledi. Bunun yansıması da karşı tarafa olmuştur. Birçoğunuz Işıklar’ın, bizzat veya 5 yerine 15 meclis üyesi ile orada bulunmayı koşullarda ufak bir değişik ile tercih edeceğini düşünmüyor olabilirsiniz.
Ben bunu Yıldırım’ın belediye memuriyetinden istifa kararını açıkladığı bir basın toplantısı olarak değerlendirmekle sınırlı tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili aday adaylığına ilişkin kamuoyu duyurusunu parti merkezinde ve belediyeyi kazanma sürecinde büyük emeği inkar edilemeyecek olan yetkililerinin iştirakiyle yapabileceğini düşünüyorum.
Işıklar’ın çevresindekilere iyilik yapmak için pervane olduğunu iddia edemeyeceğim. Ama vefasız olduğunu söylemek de haksızlık olabilir hatırlatmasını yapma ihtiyacı hissediyorum.
Kader birliği yapan, yol arkadaşları birbirine olan samimiyetlerine dayanarak, sevimsiz bir takım sözler söylemiş olabilir. Ama eski başkan yardımcısı ile belediye başkanı arasında beklenen seviyede açıklamalar mevcut. Yıldırım, üzerine düşeni ve kendisine yakışanı yaptı. En önemlisi de bu…

Devamı 18 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP