“En güzel miras, Silivri’ye hizmet etme onuru”

“En güzel miras, Silivri’ye hizmet etme onuru”

14.12.2018 10:39:57

“Talip olduğum görevden; halka hizmet etmekten onur ve gurur duymaktan başka bir beklentim yok” diyen Silivri'nin tanınmış ve sevilen iş insanlarından Serdar Karaca, CHP'den meclis üyeliği aday adaylığı kararının gerekçelerini Hürhaber aracılığıyla Silivri kamuoyuyla paylaştı.

İş hayatı ve spor alanındaki yöneticilik faaliyetlerinden sonra Serdar Karaca, Silivri'yi yöneten ekibin içerisinde yer alma niyetini ortaya koydu.
Doğup büyüdüğü ve 43 yıldır yaşadığı Silivri'ye hizmet etmek niyetiyle Cumhuriyet Halk Partisinden Meclis Üyesi Aday Adaylığına başvuran işletmeci Serdar Karaca yerel yönetim hedef ve düşüncelerini Hürhaber aracılığıyla anlattı.

Sevginar SALİ: Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Serdar KARACA: 21 Mart 1975 yılında Silivri'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Silivri'de tamamladım. İnternational American University'de İngilizce Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra 14 yıl boyunca Bilgisayar Mühendisi olarak sırasıyla; Şahinler Tekstil, Hamoğlu Holding ve Atatekstil işletmelerinde üst düzey yönetici ve de fabrika müdürü olarak çalıştım. 2009 yılında gıda işletmesi açarak, ticari hayata atıldım. 10 yılda işletme sayımızı 3'e ve çalışanlarımızı da 22 kişiye çıkartarak en iyi şekilde Silivri'de hizmete devam etmekteyiz.

“SİLİVRİ'YE HİZMET ÇITAMI YÜKSELTMEYE HAZIR OLDUĞUM BİR DÖNEMDEYİM”
Sevginar SALİ: Yerel yönetimlere katılma kararınız nasıl ortaya çıktı?
Serdar KARACA: Yeni bir düşünce değil ancak karar vermek için uygun zaman bu dönem diye düşünüyorum. Aile düzenim, iş hayatım artık Silivri'ye hizmet etmeye kaliteli vakit ve emek harcayacağım düzende. İnsanlar yerinde saymamalı bence. Ticarette yapmak istediğim düzeye geldi işlerim. Hizmet çatasını bir tık daha yükselterek; emeğimi, çabamı, edindiğim tecrübe ve bilgi birikimim doğrultusunda, Silivri'ye hizmete sunmaya hazırım.

“TALİP OLDUĞUM GÖREVDEN; HALKA HİZMET ETMEKTEN ONUR VE GURUR DUYMAKTAN BAŞKA BEKLENTİM YOK”
Sevginar SALİ: CHP'nin meclis kadrosunda neden siz olmalısınız?
Serdar KARACA: Aday adayları olarak bizler meclis üyeliğine talip oluyoruz. Gerekli değerlendirmeyi yıllarını bu işe adamış parti yetkilileri ve bizlerin ortaya koyduğu iddiadan çok daha büyüğünü ortaya koyan Başkan Adaylarının en iyi şekilde yapacağından hiç kuşkum yok. Son sözü de halkımız söyleyecek. Meclis Üyeliğine layık görülsem de görülmesem de partime olan inancımda da Silivri'ye hizmet aşkımda da bir azalma olmayacak. Daha iyi şekilde hazırlanarak, daha çok hak etmek için yine bugüne kadar olduğu gibi bildiğim yollarda yürümeyi sürdüreceğim. Faydalı olacağıma inandığım için yerel yönetimlerde görev almak istiyorum. Talip olduğum görevden; halka hizmet etmekten onur ve gurur duymaktan başka bir beklentim yok. Silivri halkının çıkarlarını, haklarını korumasında, daha iyi şartlarda yerel hizmetlerden faydalanmasında, kent olarak çağa uygun hızda gelişmemiz, vatandaşların beklentilerinin daha üst düzeyde karşılanması adına verilen her sorumluluğa razıyım.

“AİLEME BIRAKABİLECEĞİM EN GÜZEL MİRASIN, SİLİVRİ'YE HİZMET ETMEK OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Babam Şükrü Karaca Silivri Emekli Tapu Dairesi Müdürü, rahmetli kayınpederim Tamer Kutluay ilçemizin ilk mimarı. Eşim Zeynep Hande Karaca, çocuklarım Ayça ile Sıla'ya, aileme bırakabileceğim en güzel mirasın, Silivri'ye hizmet etmek olduğuna inandığım bir nokta ve düzeydeyim.

“SİYASET KIYMETLİ BİR HİZMET ARACIDIR; BUNA RİAYET EDENLER TARAFINDAN YAPILALI…”
Sevginar SALİ: Siyaset sizi korkutmuyor mu? Düşündükleriniz ile karşı karşıya kaldığınız gerçekler farklı çıkarsa?
Serdar KARACA: Korkarak hayatı yaşayamazsınız. Ben hayatı, insanları çok seviyorum. Kararlar ve davranışlarımda ‘korkular' değil, ‘cesaretin' belirleyici olmasına daima özen gösteririm, tercihim hep bu yönde oldu. Bu yaşıma kadar bile isteye kimseye bir zararım asla dokunmamıştır. İyi niyetim kadar, haktan ve hukuktan da ayrılmam. Siyaset kıymetli bir hizmet aracıdır; buna inanan, riayet eden insanlar tarafından yapılalı… Bunu söyleyip kenara çekilmiyorum; elimi taşın altına koymaya hazır olduğumu ilan ediyorum.

“SİLİVRİ'NİN BÜYÜMEKLE İLGİLİ BİR SORUNU YOK, GELİŞMEYE ODAKLANMALIYIZ”
Sevginar SALİ: Silivri'de yaşamı daha güzel kılmak adına hangi alanlarda ve neler yapılmalı sizce?
Serdar KARACA: Ulaşım; trafik ve otopark konuları sanıyorum herkes için yeterince açık hale geldi artık. Silivri'nin büyümekle ilgili bir sorunu yok, gelişmeye odaklanmalıyız. Hizmet sektörlerinde farkındalık yaratacak dokunuşlar, cazibe merkezleri oluşturacak fikirleri hayata geçirmeliyiz.

“EĞİTİMLE, KÜLTÜRLE, SANATLA DAHA SORUNSUZ BİR TOPLUMA KAVUŞURUZ”
Bugün şikayet ettiğimiz pek çok konunun temelinde eğitimde eksik bıraktığımız şeyler var. Eğitimle, kültürle, sanatla çok daha güzel ve sorunsuz bir topluma, sıkıntısız dönüşeceğimizi düşünüyorum. Keman çalan, tiyatro seven, kitap okuyan, spor yapan, parklarda dilediği gibi oyun oynayan çocukların yetiştiği bir kentin gelecekte yaşayabileceği sorunların yüzde 80'nini önlersiniz, çıkan sıkıntıyı çözmeye harcadığınız zaman ve imkanlardan edilecek tasarrufu düşünün.

“SOSYAL ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ”
Tabi bunun yanı sıra sosyal adaletin sağlanması için de elimizden geleni yapmalıyız. Hükümet ve devlet imkanlarının yanında bir ilçe belediyenin yapacakları sınırlıdır ama az değildir. Keza iki dönemdir Silivri Belediyesinde Başkan Özcan Işıklar'ın da ısrarla üzerinde durduğu tarım projeleri, sosyal yardımlaşma ve kültürel atılımların hakkını teslim etmemizde fayda var.

“YÖRESEL FARKLILIKLARIMIZ SİLİVRİ'YE DEĞER KATIYOR”
Silivri'yi küçük bir Türkiye olarak tarif eden anlaş benim çok hoşuma gidiyor. Geldiğimiz, yaşadığımız, doğduğumuz, doyduğumuz yerler çok kıymetlidir. Ama bunu kişi sadece kendisiyle ilgili kabul etmeyecek, herkesi kendisi gibi görerek düşünecek. Silivri'de yöresel dernek oluşumlarının çalışmalarını memnuniyetle takip ediyorum, bu esnada ekilen hoşgörü tohumlarının toplumun çoğunluğu tarafından benimsenmesi, sahip çıkılması Silivri'nin güzelliğine güzellik katıyor. Bunun üzerinde daha çok ve güzel şekilde durmalıyız; kentimize kattığı değer çok büyük.
Toplu taşıma konusunda bir atılıma ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Silivri'de tüm noktaları ya da ilk aşamada en azından cazibe merkezleri ile yoğunluk olan bölgelere ulaşımı kolaylaştırmalıyız. Hiçbir sürücü sıkıntı yaşadığı bir yola ikinci kez girmek istemez! “Diğer yandan da gidemediğin yer senin değildir” sözü var. Bunlar önemli…

“CHP HAYATA BAKIŞ AÇIMA UYAN PARTİ”
Sevginar SALİ: Neden CHP?
Serdar KARACA: Cumhuriyetimize, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve sevgimden dolayı. Demokrasiye riayet etme hassasiyetinden ötürü. Her görüşe saygı gösteririm ama CHP'nin ilkeleri, geleneği yaşam biçimim, hayata bakış açıma uyan partidir. Dünya görüşümü de siyasi tercihime etken olarak ekleyebilirsiniz.

“SADECE ZİHNİMİZİ TERBİYE EDEREK BİR YERE VARAMAYIZ, BEDENİMİZİ DE RUHUMUZU DA BU SÜREÇLERDEN GEÇİRMELİYİZ”
Sevginar SALİ: Sizi döneminde çokça heyecanlandıran Silivrispor'daki yöneticilik serüveninizden de söz edelim mi?
Serdar KARACA: Silivrispor'un 2. Lige çıktığı ve şampiyon olduğu yönetimde aktif olarak görev aldı. Büyük bir heyecan, muazzam bir başarının paydaşları olduk. O dönemde birlikte görev aldığımız tüm arkadaşları ve paylaştığımız tecrübeyi sevgi ve saygıyla anıyorum. Sadece Silivrispor değil tabi bütün spor kulüplerimizin yanında olma gayretini her dönem benimsedim. Sporu seviyorum, spor yapan gençlerimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum bunun toplum açısından ne kadar yararlı bir şey olduğundan da bahsettik zaten. Sadece zihnimizi terbiye ederek bir yere varamayız, bedenimizi de ruhumuzu da bu süreçlerden geçirmeliyiz.

“ÖNCELİĞİMİZ SUNDUĞUMUZ HİZMETLERİN ‘TERCİH EDİLEN' VE ‘RAHAT ULAŞILABİLİRLİĞİ” OLMALI”
Sevginar SALİ: Biraz yerine göre özel bir soru ama bizi aydınlatacağınıza inanıyorum… İşletmeleriniz KİPA AVM'de… Burası yıllardır Silivri esnafının ‘düşmanı' gibi lanse ediliyor…
Serdar KARACA: Evet ben bu konuyu herkese anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce bu vesile ile değinmemiz yerinde olur. Şöyle ki KİPA'da hizmet veren iş yerlerinin hepsi kurumsal değil Silivrili esnaflar da çalışıyor, iş yerleri var. Ötekileştirmek, düşman olarak anlam yüklemek yersiz. Bizim Silivri'nin neresinde iş yaparsak yapalım, önceliğimiz sunduğumuz hizmetlerin misafirlerimiz açısından ‘tercih edilen' ve ‘rahat ulaşılabilirliği” olmalı.

“SEKTÖREL BÖLGESEL DAĞILIM KISTASI GETİRİLMELİ”
Bunun dışında bazı bölgesel dengeler de gözetilmeli mümkün olduğunca… Örneğin aynı sokakta 5 tane güzellik merkezine ruhsat verilmesi çok mantıklı değil. Bu iş yerlerini Silivri'nin çeşitli bölgelerine yaygınlaştırabilirseniz yeni işletmelere kendini ispat etmek için daha çok şans vermiş olursunuz. Bir eğitim kurumu ya da camiye, alkollü müessese belli mesafe gözetilerek açılabiliyorsa aynı sokakta 8 tane cep telefoncunun açılması da önlenebilir. Önlense bence daha iyi olur! Kısıtlama gibi düşünmeyin bunu, düzene her yerde ve zamanda ihtiyaç var.

“BÜYÜK BEKLENTİLERİ OLAN BİR ADAM DEĞİLİM”
Sevginar SALİ: Gelecek ile ilgili beklentileriniz neler?
Serdar KARACA: Hayattan öyle büyük beklentileri olan bir adam değilim. Sahip olduklarımla çok mutluyum ve kıymet bilirim. Herkese yardımım, iyiliğim dokunsun çok isterim. Ailem, sevdiklerim ve işimle mutluyum, Silivri'ye hayırlısıyla, kısmet olursa hizmet etmek istiyorum.

“AİLEME OLDUĞU GİBİ SİLİVRİ'YE DE GÖZÜM GİBİ BAKAR, YANLIŞ VE KÖTÜLÜKLERDEN SAKINIRIM”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Serdar KARACA: Herkese sağlık, mutluluk ve yol açıklığı diliyorum. Fırsat verilerse, ihtiyaç duyulursa Silivri'ye hizmet etmeye hazırım. Üstleneceğim bu sorumluluğu da layığıyla, bugüne kadar diğer tüm alan ve konularda olduğu gibi, yerine getireceğime inanıyorum. Bu uğurda harcayacağım emek ve gücüme acımam, büyük bir zevkle çalışırım. Aileme, evime olduğu gibi Silivri'ye de gözüm gibi bakar, yanlış ve kötülüklerden sakınırım.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olarak daha güzel bir Silivri ve Türkiye için görev almaktan onur duyarım...

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Meşe Palamudu Tüpleme etkinliği
Sonraki »

YORUM YAP