“En büyük hedefimiz adil düzen”

“En büyük hedefimiz adil düzen”

12.05.2016 11:35:52

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, İş Güvenliği ve Sağlık Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı.
Asiltürk, konu üzerinde görüşlerini şöyle ifade etti:

ASİLTÜRK: İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK KONUSUNDA ÇAĞRIDA BULUNMAK ÜZERE HUZURLARINIZDAYIZ
“Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları olarak, içerisinde bulunduğumuz “İş Güvenliği ve Sağlığı Haftası” münasebeti ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, sorumluluğunda olan işçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak ve gereken tedbirleri almak yani; iş güvenliği sağlamak konusunda çağrıda bulunmak üzere huzurlarınızdayız.

“2014'TE 221.366 KİŞİ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI GEÇİRDİ”
SGK istatistiklerine göre 2014 yılında toplam 221.366 kişi iş kazası ve meslek hastalığı geçirdi. Toplam 1.626 kişi iş kazalarında hayatını kaybetti. 62.097 kişiye de sürekli iş göremezlik ödeneği bağlandı, kaza geçiren her dört kişiden biri sakat kaldı. SGK ve İş Sağlığı Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) rakamlarına göre 2005 yılından bu güne tam 15 bin kişi iş kazalarında hayatını kaybetti.

“NE YAZIK Kİ SOMA, ERMENEK VE TORUNLAR CENTER GİBİ FA-CİALARDAN DA DERS ALINMADI”
Türkiye her 100 bin çalışan başına düşen ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekilen raporlarda ise iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış yaşandığı açıklandı.
Ne yazık ki Soma, Ermenek ve Torunlar Center gibi facialardan da ders alınmadı, yeni yasalar yürürlüğe girmesine rağmen iş kazaları ve ölümler artarak devam etti.
Meslek hastalıkları ile alakalı ise 2013 yılında çalışan sigortalı sayısına göre yaklaşık 75 bin civarında meslek hastalığı tespit edilmesi gerekirken SGK istatistiklerinde tespit edilen meslek hastalığı sayısı 371 olarak gözükmektedir.
En çok işçi ölümleri ise inşaat, maden, tarım işkolu, trafik, servis, zehirlenme, boğulma ve düşme kazaları ile meydana geliyor.
İnşaat ve madencilik açısından sektördeki büyüme ölümlerdeki artışı da hızlandırıyor. Örneğin 2015 verilerine göre, inşaat ve yol işkolundaki ölümler, “iş cinayetlerinin” yüzde 29'unu oluşturuyor.
Tarım işçileri ölümlerinin en az yüzde 66'sı göçmenler arasından ve çoğu Suriyeli. Herhangi bir kayıtları olmadığı için bu sadece görünen kısmı; üstelik konu yazılı ve görsel medya da yer bulmuyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği; Sağlık ve psikolojik destek, işçilerin fiziksel yapılarına uygun iş branşı sağlanması ve olası kazaların önüne geçilebilecek tedbirler, cihazlar, kıyafetler vb. donanımlarla desteklenmesi ile sağlanabilir.
Sürekli verilen vaatler, bir kısım işverenin hırsı ve bilgisizliği, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma, özelleştirme ve ucuz işgücü sönen hayatları geri getirmiyor.
Bir madencinin gaz maskesi, bir tarım işçisinin oturabileceği bir minibüs koltuğu, inşaat işçisinin beline bağlayabileceği bir halat, kafasını koruyabileceği bir baret gibi önlemler çok mu maliyetlidir acaba diye sormadan edemiyoruz.
Uluslararasında görülen kabul ise iş kazalarının %98'inin, meslek hastalıklarının ise tamamının önlenebileceği yönündedir.
Ayrıca Hükümetlerin, işverenlere gerekli desteği verememesi, küçük ve orta işletmecilerimizin ağır vergi yükü altında ezilmesi, iş güvenliğini sağlayacak malzeme ve diğer gereçleri tedarik etmekte güçlük çekmesi de iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması önünde büyük bir engeldir.
Bu ağır vergilerin düşürülüp, işçi güvenliği için alınması gereken tedbirleri sıkı denetlemekte şüphesiz Devletimizin görevidir.
İş kazalarının gelişmekte olan ülkelerde “gelişmiş” ülkelere kıyasla çok daha fazla olmasının bir tesadüf olmadığı açıktır. Gelişmekte olan ülkeler olarak “gelişmiş” ülkelerin işçiliğini en kötü şartlarda kabul etmek bu ülkelerin kaderi değildir. Dünyada ki adil olmayan paylaşım sistemi ezilen çoğunlukların sıkıntılarının temel sebebidir. Milli Görüş camiası, Saadet Partisi olarak mücadelemize başladığımız ilk günden beri en büyük hedefimiz, bütün dünyada “Adil Düzen”i tesis etmek olmuştur. Bu hedef için çalışmak geçici hayatlarımız için en kutsal gayelerin başındadır.
Hakkını dahi müdafaa etmeye gücü yetmeyen mazlumlar her ne kadar güçsüz görünseler de dünyayı değiştirecek güç, onların kalbindeki ince bir serzeniştedir.
Saadet Partisi Kadın Kolları olarak tüm çalışanlara daha güvenli, kazasız ve sağlıklı işler diliyoruz.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP