XXXXX

Eks Başkanlar Meydane


Ne Alman dostluğu aşkı varmış bizim belediye başkanlarında. Alman misafirler gördükleri ilgiden şaşırmış kalmışlardır. Eks başkanlar onları ağırlama yarışına girince sebebini kendilerinden bilip çok sevinmişlerdir. Nereden tahmin etsinler bizdeki durumun hiç de göründüğü gibi olmadığını. Özcan Işıklar, Bosna Hersek ziyaretinde olduğu için (Dün döndü bugün işbaşı yapması bekleniyor) misafirleriyle pek ilgilenemedi ama Eks Başkanlar onu hiç aratmadı Allah için. Bu arada da yerel seçimlerde temellerini attıkları kendi aralarındaki kaynaşmayı ilerlettiler. Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan arasındaki ilişkiden söz ediyorum.
Özcan Işıklar'ın yerel seçimlerde söylediği pek çok sözden aklımda yer edenlerden biri; Hüseyin Turan ile Selami Değirmenci'yi kast ederek; "29 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ikisi de eski başkan olacak!" demişti. Işıklar'ın bu kehaneti tuttu. İnşallah diğer konuşmalarında kendi yönetimi ile ilgili bulunduğu vaatlerin gerçekle mayası tutar da derin bir oh çekeriz! Bütün endişelerimiz ve kaygılarımızdan arınırız.  
Silivri Belediyesi AKP Grup Sözcüsü Metin Karakaş'ın Alman Misafirler için İstanbul'da Malta Köşkü'nde verdiği yemeğe Selami Değirmenci iştirak ediyor. Hüseyin Turan, "Belediye Başkanı yokken benim katılmam etik olmaz" diyerek kendi partililerin evsahipliğinde yemek organizasyonuna büyük incelik göstererek gelmiyor. Hüseyin Turan, ince düşünen bir insan, bi kendi akıbeti konusuna eğilemedi ne yazık ki!
Değirmenci'nin mekânında verilen yemeğe geliyor Hüseyin Turan. Alman dostlarının özlemle yolunu gözlemesine noktayı koymak üzere.
Şimdi diyeceksiniz ki; "İlhan ne kadar kötü niyetlisin! Bizim eski başkanlar ne yaptıysa misafirperverliklerinden yapmıştır. Altında bu tür gerekçeler aramak ne kadar yanlış!" Siz öyle sanıp kendi kendinizi kandırmayı sürdürmek isteyebilirsiniz. Benim görevim kamuoyunu aydınlatmak. Bunun için gördüğümü, bildiğimi yazmaktan geri kalmaya hiç niyetim yok!
Alman aşkına gözünüzü açın siz de benim gördüklerime şahitlik edeceksiniz!
Aman mevcut başkandan meydanı boş bulmuşlar, fırsattan istifade eski günleri yat etmesin mi insanlar! Etsinler tabi… Etsinler… Bir şeyi kaybetmeden kıymetinin bilinmesine olanak yok zaten. Değirmenci de, Turan da "Şimdi belediye başkanı olmak vardı" düşüncesini akıllarından çıkarmak için kendi kendileriyle verdiği savaş başkaları için de aleni bir halde zaten. Nasıl olmasın ki!?
Düşündüm de eski de olsa iki, bir tane de mevcut başkanımız var. Silivri için birbirlerine bir el verseler yerel yönetim babında zerre kadar sıkıntımız kalmayacak! Ama siyasi rekabet ve her birinin hedefleri bu üçlü arasında samimi bir bağ imkânsız kılıyor. Uğrunda Silivri olsa bile bireysel siyasi istikballerinin önüne geçecek kadar kıymet ifade etmiyor.
Neyse, Alman misafirler eks başkan ve dönemlerine ilişkin hoş bir seda bıraktı ve gitti!

ARSA SATIŞLARI
ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKI
94 arsa satışı ile ilgili AKP'nin yürütmeyi durdurma talebi ihale sürecini durdurdu. Mahkeme Silivri Belediyesi'nden satışın gerekçelerini talep etti ve buna istinaden, yürütmeyi durdurma kararını iptal etti… Yani satış sürecini durduran engel ortadan kalktı. AKP'nin pes etmeye niyeti yok anlaşılan. Bir üst mahkemeye itiraz hazırlığı var. AKP'nin Genel Koordinatörü Metin Karakaş, iyi çalışıyor. Bir yandan belediye işlerini diğer yandan parti içindeki yeniden yapılaşma sürecini takip ediyor. AKP Silivri İlçe Teşkilatının yenilenmesi önündeki süreç fiilen başladı. Öyle böyle değil, partinin temel taşlarını etkileyecek bir değişim niyet edilmiş anlaşılan. Niyetten ziyade tabi bir de buna duyulan ihtiyaç var. Sevginar Uygun, Metin Karakaş'ın ilçe başkanı olacağını yazmış yazmasına da siyasetçilerin "İstemem yan cebime koy" yaklaşımındaki tutumlarından yola çıkarak, Tülay Kaynarca'nın eski görevine dönüşü ile ilgili kısmı atlamış. Genel Merkez'in vereceği görevi itiraz etme lüksüne sahip olunmamasını da göz ardı etmiş. Ama AKP'de ilçe başkanlığı konusunda seçenek; Metin Karakaş ile Tülay Kaynarca'ya olmak üzere iki şıkka indi anlaşılan.
AKP saflarında yıldızı parlayan bir diğer isim de Yalçın Yönet. Gelecek vaat eden ve buna uygun alt yapısı bulunan bir partili…
İyi haftalar…

YORUM YAP