XXXXX

Eğitimcilerin örnek mesleki işbirliği!

Pek çok konuda ve olayda yaşadıkları fikir ayrılıklarına rağmen mesleki anlamdaki güç birlikleriyle örnek bir davranışa imza attı öğretmenler. Suçlanan, hatta yargısız infazı yapılmaya çalışılan arkadaşlarına duydukları güvenle, mesleki onurlarını muhafaza etmek noktasında dik bir duruş sergilediler. Bir yanlış varsa tabi ki karşılığını bulur ama yargısız infaza göz yummak daha da büyük suçlara yol açmaktan başka bir şey ifade etmez.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar’ın, açılan soruşturma kapsamında ve genel anlamda da duyarlılığı ile hassasiyetinden zerre kadar kuşku duymuyorum.
Bilinç, örgütlülük ve mücadele ile tanınan bir camia olarak eğitimciler yeri geldi en sıkı özdenetim örnekleriyle de karşımıza çıktı.
Basının sorumluluk ve görevlerinin kamusal anlamda bilincinde olmayanlar, suiistimal edenler de muhakkak bunun karşılığını bulacak. Basının görevi gerçek olayları kamuoyuna yansıtmak ve açığa çıkartmaktır. Ama biz ne savcıyız, ne hakim!
Belli bir olay üzerinden kişisel kin ve nefretini kusanın mesleki etiği sorgulanmaz sadece, kişiliği de tartışma konusu olur. Tabi tartışacak bir kişilik kalmışsa geriye…
Şantajla, karalamayla kimse bir yere gelmemiştir gelemez de. Güneşin balçıkla örtülemeyeceği gerçeği batak zihniyetlere rağmen yeniden ve yeniden gün yüzüne çıkacaktır.
Yargı, bunun için en doğru merci. Sarf edilen her sözün, her hareketin hesabının sorulacağı bir ülkede yaşıyoruz çok şükür.
Biraz ağır işliyor belki adalet sistemimiz ama sonunda tecelli edeceğine dair benim bugünlerde umudumu arttıran çok güzel gelişmeler var.
Kamu davaları açılıyor, tazminat süreçleri işliyor… Hiçbir kötülük cezasız ve karşılıksız kalmıyor. Sakın aksini düşünüp de umutsuzluğa kapılmayın.
Bir toplumun içinde kimsenin bulaşmak istemediği, sadece kendisinden uzak durmasını beklediği bir mikrop muamelesi görmek ilahi adaletin çoktan tecelli etiğinin de kanıtı olarak görülebilir…
Konuyla ilgili gelişmeleri daha net ve kesin verilerle elbette ki paylaşmayı sürdüreceğiz.
Eğitimcilerimiz bir kez daha bu toplumun aydınlık yüzü olduğunu ortaya koydu. Mesleki onurlarını koruyarak, tehdit ve şantajlara boyun eğmeden, sinmeden haklılıklarını haykırıp savunmaları tam da onlara yakışan bir davranış oldu.
Suçu ispat edilene kadar herkes masumdur!
Doğru bulduğunuz şeyleri savunamaz duruma gelirseniz, inandığınız ve düşündüklerinizin aksine harekete mecbur hissederseniz kendinizi, başkalarının yalanları, iftiralarına boyun eğer, kendinizi savunamazsanız geriye kaybedeceğiniz bir şey kalmamıştır zaten. Geçmiş olsun!
Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen’i cesur duruşlarından dolayı kutluyorum. Silivri’de pek çok olayın seyri öğretmenlerin tutumları ve bakış açılarıyla şekillendi, yeri geldi yön değiştirdi… Onlar ders vermekten vazgeçmiyor; keşke hayat boyu öğrenmek ve de iyi birer öğrenci olmayı daha çok başarabilsek!

BULGARİSTAN VATANDAŞLARI İÇİN ÇAĞRI
12 Mayıs 2013 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan genel seçimler ile ilgili ilçemizde seçim sandığı açılması için çalışma başlatıldı. Silivri’de yaşayan ve Bulgaristan vatandaşlığı olan kişilerin dilekçe doldurmak için en kısa zamanda Konutlar Yolu Alt Geçit Yanı, Balkan Cafe adresinde bulunan Taner Şafak’a ulaşmaları gerekiyor. 1000 dilekçe toplanması halinde ilçemizde seçim sandığı açılacak. Aksi takdirde oy kullanmak isteyen Bulgaristan vatandaşlarının sandıkların açılacağı en yakın bölgeler Çorlu ve Avcılar’a gitmeleri gerekecek. Daha fazla bilgi için 728 95 19 nolu telefonu arayabilirsiniz.

YORUM YAP