Eğitim Sen: Hukuk mücadelemiz sonuç verdi

Eğitim Sen: Hukuk mücadelemiz sonuç verdi

23.09.2017 10:16:14

Eğitim Sen Silivri Temsilciliğinin hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı, üyesi Behçet Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müdürlüğü görevine geri döndü.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müdürlüğü görevindeyken, haksız ve hukuka aykırı bir şekilde alınan Behçet Aslan, üyesi olduğu Eğitim Sen Silivri Temsilciliğinin başlattığı hukuk mücadelesiyle haklılığı ispatlanarak geri döndü.

EĞİTİM SEN: ADALET YERİNİ BULDU
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği, konu hakkında şu açıklamada bulundu: “Hukuk Mücadelemiz sonuç verdi. Sendika üyemiz Behçet Aslan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müdürlüğü görevine Mahkeme kararı ile geri döndü. 29.11.2014 tarihinde haksız ve hukuka aykırı bir şekilde görevden alınarak Avcılar ilçesine görev değişikliği adı altında sürgün edilmişti. Yapılan bu işlemin cezalandırmaya yönelik olduğunu biliyoruz. Çalışkan, başarılı, özgüven sahibi, uluslararası projelere imza atan, Üniversite sınavlarında ilk bine öğrenci yerleştirme başarısı gösteren bir okul müdürünün mesnetsiz iftira mahiyetindeki suçlamalarla görevden alınması kabul edilebilir tutum değildir. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ama adalet yerini buldu. Sendikamızın hukuk mücadelesi sonrasında İstanbul 9. İdare Mahkemesi kararı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesindeki görevine iade edildi. Karara yapılan itiraz reddedilmiştir. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesince de onanmıştır. Değerli müdürümüz Behçet Aslan, 20 Eylül 2017 tarihi itibariyle görevine başlamıştır. Görevinde başarılar diliyoruz.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak (Eğitim-Sen) tüm üyelerimizin haklı mücadelelerinde sonuna dek yanlarında omuz omuza olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yaşasın Eğitim-Sen! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” Renginar SALİ

YORUM YAP