Eğitim-Sen Genel Başkanından Hürhaber’e teşekkür

Eğitim-Sen Genel Başkanından Hürhaber’e teşekkür

6.10.2016 09:38:41

Ziyarette bulunan Eğitim-Sen Sendikası Genel Başkanı Kamuran Karaca, duruşunu bozmayan ve doğruları paylaşma çizgisinden sapmayan Hürhaber Gazetesi'ne teşekkür etti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca 3 Ekim 2016 tarihinde Silivri'deydi. Karaca, Hürhaber Gazetesi'ne ziyarette bulundu. Kendisine Silivri Şube Temsilcisi Murat Satır, yönetim kurulu ve üyeleri de eşlik etti. Yazı İşleri Müdürü Renginar Sali tarafından karşılanan Eğitim-Sen Genel Başkanı ve beraberindekiler gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

KARACA: TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Genel Başkan Kamuran Karaca, Hürhaber'e duruşu ve çizgisinden dolayı teşekkür etti ve gündeme ilişkin şunları paylaştı: “Arkadaşlarım bana duruşunuzdan ve çizginizden bahsetti. Emeklerinize sağlık. Teşekkür ediyoruz. Televizyonların, gazetelerin hedef olduğu, kapatıldığı bir süreçte yerel gazetelerimiz ve diğer yerel yayın yapan kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın her şeye rağmen duyduğunu, bildiğini yansıtması ve paylaşması çok önemli.

“ORTAÇAĞ ÜLKESİNE DÖNÜŞMEMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Eğitim Sen sendikası olarak hedeflediğimiz ülke tablosu içinde laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletidir. Bunu yaparken biz bile hedef oluyor, basının da hedef olmasını anlıyoruz. Ne basın olarak siz, ne de biz, ne de ülkemiz bu süreci hak etmiyoruz. Umarız bu işi yapanlar, yanlışlarını görür, değerlendirir ve bundan vazgeçer. Biz çizgimizden ve duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermememiz gerekiyor. Etkinliklerle tepkimizi koyarak, ‘Hayır, kardeşim biz sizin istediğiniz tip ortaçağı bir toplumuna ve ülkesine dönüşmeyeceğiz, eğitimi de dönüşmeyecek. Buna gücünüz yetmeyecek.” diye gücümüz yettiği kadar hem alanlarda, hem de hukuksal zeminde mücadelemizi sürdürüyoruz.

“BU İÇLER ACISI TABLODAN SORUMLU OLANLARA HESAP SORULACAK”
Bunun için hedef oluyoruz. En az bizler kadar şantaj, tehdit, baskı, ceza, susturma şu bu binlerce yöntem uygulayanlar da en az bizim kadar bu olumsuz tablodan etkilenecektir. Bu kısa sürede görülmeyebilir, anlaşılmayabilir. OHAL sürecinde görülmeyebilir, ama böyle de gitmeyecektir. Bu tablo eninde sonunda dönüşecektir. İç de dış politika da içler acısı… Bu ülkede kimse mutlu değil. Bu tablodan sorumlu olanlara bu işlerin hesabı demokratik kurallar çerçevesinde sorulacak.

“HER ALANDA SUÇ, HUKUKSUZLUK AYYUKA ÇIKTI”
Bazı toplumsal kesimler korkuyor, kenara çekiliyor ama inanın bu zorlukları yaşatanlar, bizlerden çok daha fazla korkuyor. Özellikle 5-6 yıldır düzen bozuldu. Her alanda suç, hukuksuzluk ayyuka çıktı. Bütün bunların hesabını demokratik zeminde verme kaygısı yeni yeni yanlışlar ve sorunlar doğurdu. Bittiği gün hukuk önünde herkese bu işlerin hesabı sorulur.

“BU ÇAĞDA, BU AKIL VE MANTIK, BU TOPLUM VE ÜLKETARAFINDAN KABUL GÖRMEZ”
Ülke mutlaka öyle veya böyle düzelir. Bunu kaldıramaz. Bu ortaçağ, işte Lozan'ı ve Cumhuriyet'i tartış, Osmanlı ve hilafet sevdası gör, eğitimi dine kurallara göre medrese, tarikat gibi şeylere uyarlamaya çalış. Bu çağda, bu zorlama, bu akıl, bu mantık, bu topluma, ülkeye, aslında bütün coğrafyamıza ne yakışıyor, ne de kabul görür. Kaybedilen yılların hesabı sorulur.

“HERKES BİR LİNCİN PARÇASI OLMUŞ DURUMDA”
Sizlerin ve bizlerin çalışması belki zaman zaman da bir araya gelir. Sendikalar sadece eğitim alanı değil, gazeteciler, meslek örgütleri, diğer siyasi partiler, herkes bir linçin parçası olmuş durumda. Bu linçe karşı sesimizi ortak çıkarırsak başarılı oluruz diye düşünüyorum. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP