Edis, Silivri’yi salladı

Edis, Silivri’yi salladı

26.07.2019 14:41:09

Silivri Belediyesi 58. Yoğurt Festivali'nin açılış gecesine yeni neslin tartışmasız en çok konuşulan yıldız ismi Edis; şarkıları, dansları ve sahne şovlarıyla damga vurdu.

Silivri Belediyesi 58. Yoğurt Festivali'nin ilk günü kortej yürüyüşü, çeşitli gösteriler, açılış konuşmaları ve Edis konseri ile sona erdi. Silivri yoğurdunu tanıtarak bu kapsamda yapılacak etkinliklerle ilçede ekonomik ve sosyal canlılık yaratmanın hedeflendiği Silivri Belediyesi 58. Yoğurt Festivali'nin ilk gününde program; renkli açılış korteji, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile start aldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Hayati Arkaz, İlçe Kaymakamı Ali Partal, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, Turkısh Petroleum Internatıonal Company (TPIC) Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çalık, Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye personeli ve Silivrililer katıldı.

YILMAZ:  SİLİVRİ, CEZAEVİ İLE DEĞİL TARIMI İLE KONUŞULACAK

Farklı ülkelerden gelen renkli halk oyunları ekipleri, bölge halk oyunları grupları gösterilerinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Volkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Kalpleri Silivri için atan Silivri sevdalıları, hoş geldiniz, şerefler verdiniz. İlçenin yöresel değerlerini tanıtmak, bölgenin tarihini ve kültürünü yaşatmak için Silivri'de festival dedik. Silivri, 58 yıldır bu geleneği sürdürüyor. Esasında yoğurdun hikayesi bu topraklarda çok eski. Bilinen 150 yıllık bir tarihe sahip. Size buradan söz veriyorum. 5 sene sonra Silivri; Cezaevi ile değil, yoğurdu, bamyası, karpuzu, tarımıyla konuşulacak.

“MARKA KENT SİLİVRİ İÇİN EL ELE VERECEĞİZ”

Biz marka kent dedik. Marka kent ideali ile yola çıkarken Silivri'nin potansiyelinden haberdar olan yöneticiler olarak bunları söyledik. Selimpaşa'dan Gümüşyaka'ya kadar 42 kilometre sahil, organik hayvancılığın ve tarımın yapılabileceği alanlar, 7 bin yıllık tarihi dokusuyla Silivri; umut yüklü bir gelecek vaat ediyor. İstanbul'un fethinin başladığı Silivri, silkinme zamanı. Ayağa kalkma zamanı Silivri. Silivri unutulan, bilinmeyen bir Silivri olmayacak bizim yönetimimizde. Tekrar hatırlanan, tekrar bilinen Silivri'yi yaratmak için benimle yol yürümeye var mısın Silivri? Beraber yürüyeceğiz. Ayrısı gayrısı olmayan, siyasi hesaplar yapılmayan, memleketi, dini inancı, ideolojisi ne olursa olsun el ele tutuşmuş eller, gönül gönüle vermiş yüreklerle Silivri yürüyecek. Türkiye duyacak bunu. Marka kent Silivri hayalini hep beraber yaratmaya 5 yıl boyunca gece gündüz çalışarak ortak olacağıma söz veriyorum. Silivri, herkesin yaşamak için gıpta ettiği bir şehir olabilir. Bu potansiyelleri var. Hiç meraklanmayın. Silivri'yi hep beraber hak ettiği yere getireceğiz. Nereden gelirsek gelelim; nerde olursak olalım, inancımız ve sevgimiz ne olursa olsun bizim ortak faydamız Silivri olmalı, Türkiye olmalı, ay yıldızlı bayrağın altındaki bu vatan olmalı. Silivri demeye, Silivrililik ruhu demeye, bu ruh etrafında birleşmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi lider ülke yapacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle her şeyin en iyisinin yakışacağı Silivri'nin güzel insanlarına, festivalimiz boyunca iyi eğlenceler, bol sohbetler, bol alışverişler diliyorum.”

EDİS'TEN MUHTEŞEM KONSER

Festivalin konser programında son dönemin yükselen yıldızı popçu Edis, sahne aldı. Ekibi ile birlikte sevilen şarkılarını seslendiren Edis, enerjisi, şarkıları ve eşsiz dans şovlarıyla hayranlarını etkisi altına aldı. Her şarkının ayrı bir sürpriz koreografi ile renklendiği konserde binlerce Silivriliyi coşturan Edis, konserin sonunda sevenlerinin alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki DP İlçe Başkanı Avlu’ya teşekkürler
Sonraki »

YORUM YAP