Edirne, TFF’ye dava açıyor

Edirne, TFF’ye dava açıyor

13.07.2020 09:07:38

Türkiye Futbol Federasyonu'nun BAL takımlarından sadece grup liderlerini bir üst lige terfi ettirme kararına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan sert tepki geldi. Liderin 1 puan gerisinde yer alan Edirnespor'un 3 Lig hakkının elinden alınmasıyla Başkan Gürkan, yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını söyledi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle ligin bitimine 4 hafta kala durdurulan Bölgesel Amatör Lig kaderi TFF'nin kararıyla belli oldu. TFF, BAL takımlarından sadece grup liderlerini bir üst lige terfi ettirme kararı aldı. Böylelikle Bölgesel Amatör Lig'in en başarılı takımını oluşturan ve sezon boyunca ‘şampiyonluk' hedefiyle yoluna devam eden ve liderin sadece 1 puan gerisinde yar alan Edirne Belediyesi Edirnespor'un 3. Lig hakkı da elinden alınmış oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugün basın toplantısı düzenleyerek, TFF'nin kararına sert tepki gösterdi.  TFF'nin 2 gün önce aldığı kararın Türkiye'deki amatör spor kulüplerini yıkıma uğrattığını belirten Gürkan, “Amatör spor kulüplerinde profesyonel kulüpler gibi para kazanan ne bir sporcu, ne bir yönetici ne de bir taraftar var. Bizim taraftarlarımız deplasmana gitmek için kendi aralarında para toplayarak, otobüs tutuyorlar. Biz diğer büyük kulüpler gibi ücretsiz bilet, bedava otobüs, yemek vermiyoruz. Burada olağanüstü bir emek ve özveri var. Türkiye genelinde bizim gibi yıkılmış, harap edilmiş yüzlerce futbol kulübü var” dedi.

 

 

Edirne Belediyesi Edirnespor Futbol Takımı olarak, TFF'nin verdiği bu kararı kabul etmediklerini belirten Gürkan, “Bizim liderle, TFF'nin kararıyla 3. Lige çıkarılmış olan liderle sadece aramızda 1 puan var. Oynanması gereken de 4 maç var. Bizim arkamızda da Tekirdağspor var. Belki 4.,5. Sıradaki kulüplerden biri öyle bir performans sergileyecek ki bu 4 maçta belki de o lider olacak. Bu nasıl öngörebilirsiniz, nasıl tahmin edebilirsiniz” diye konuştu. Gürkan, “Oynanması gereken 4 maç varken; 1 puanla ikinci olan, üçüncü olan bütün takımların hayallerini, dünyalarını yıktınız. Edirne Belediyesi Edirnespor olarak TFF'nin bu kararını asla ve asla kabul etmiyoruz. Edirne gibi tarihi şanla ve şerefle dolu olan bir şehrimiz adına. TFF'nin almış olduğu bu haksız ve yanlış kararı asla kabul etmiyoruz. Bu şehir Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış bir şehirdir, bir başkenttir. Ve bu şehir Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyet'inin serhat şehridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin AB'ye açılan kapısı AB'nin de Türkiye Cumhuriyet'ine açılan kapısıdır. TFF'ye bir kez daha sesleniyorum. Sizin aldığınız kararla koca bir şehrin tüm insanlarının değerlerini yıkmaya, dünyasını karartmaya hakkınız yok. Kararlarınızda adil ve adaletli olmak zorundasınız. Dengeli olmak zorundasınız. Biz Edirne Belediyesi Edirnespor olarak, tüm hemşerilerimiz adına bu haksız kararın düzeltilmesi için idari yargıda dava açacağız. TFF'nin bu kararı için yürütmeyi durdurma talepli davamızı açacağız. Bu karar düzeltilmezse de hak kayıplarımız için mutlaka ve mutlaka maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Buradan TFF'ye son kez çağrı yapıyoruz. Lütfen bu haksız ve yanlış kararınızı şehirlerin, sadece Edirne'nin değil tüm şehirlerin beklentilerine uygun demiyorum ama adaletli bir kararı, bu kararı duyan herkesin, ‘evet bu bu kadar' olur diyeceği bir kararı tekrar gözden geçirmenizi talep ediyoruz. Davamızı açıyoruz. Yürütmeyi durdurma talebimiz var. Bu karar düzeltilmezse de maddi ve manevi tazminat talepli davamızı açacağız” dedi.

YORUM YAP