Ebeveynlerinden geçmişi öğreniyorlar

Ebeveynlerinden geçmişi öğreniyorlar

20.02.2019 12:49:06

Turgut Reis İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Leyla Kurt ve öğrencileri, geliştirdikleri “Ebeveynlerimden Geçmişi Eğlenerek Öğreniyorum” adlı projelerini hayata geçirdi. 

Turgut Reis İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Leyla Kurt ve öğrencileri, ebeveynlerinin bilgi, birikim ve tecrübelerini öğrenmek ve yararlanmak adına “Ebeveynlerimden Geçmişi Eğlenerek Öğreniyorum” adlı projelerini uygulamaya başladılar.
Proje kapsamında ilk konukları Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Yüksel Sağduyu oldu. Öğrencilerinden Masal Akarsel'in anneannesi olan Yüksel hanım, 2/A sınıfına oyunlar ve şarkılar öğretti, “Güvercin ve Zeytin Dalı” masalını anlattı. Ardından okulun spor salonunda kültür fizik hareketler yapıldı.
Geçtiğimiz gün sınıfın ikinci konuğu ise Nasrettin Hoca'nın diyarı Akşehir'den gelen babaanne Nurşen Çakıcı'ydı. Zamanında Kilis Öğretmen Okulu'na kazandığı halde gidemeyen Nurşen hanım, Turgut Reis İlkokulu 2/A sınıfının projesine destek oldu. Çocuklara fırkalar anlattı, okulun spor salonunda çuval yarışması, ardından müzikli sandalye kapma yarışması düzenlendi. Daha sonra ise bahçede “Yağ Satarım, Bal Satarım” oyununu oynattı.
Nurşen Çakıcı, Okul Yöneticilerin ve Sınıf Öğretmeni Leyla Kurt'u, 5-10 Temmuz'da düzenlenecek olan Nasrettin Hoca Şenliğine de davet etti.

KURT: YAPILAN GÜZEL İŞLER ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI İÇİNDİR
“Ebeveynlerimden Geçmişi Eğlenerek Öğreniyorum” projesinin mimarı Leyla Kurt, “Projemizin amacı; ebeveynlerimizden yararlı bilgiler edinmek, onlarla kaliteli zaman geçirmek, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturmak. Biz amacımıza ulaştık. Ninelerimiz, dedelerimiz, amca, dayı teyzelerimizle buluşmalarımız devam edecek. Bizi yüreklendirdiği ve desteklediği için Okul Müdürümüz Hakan Can'a çok teşekkür ederiz. Yapılan bütün güzel işler, çocuklarımızın mutluluğu ve başarısını önemsediğimiz içindir.” paylaşımında bulundu.
Renginar SALİ

YORUM YAP