XXXXX

E Hadi Geçmiş Olsun


Silivri Belediyesi’nin bu yıl 49. sunu gerçekleştirdiği Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür Sanat Etkinlikleri hafta sonu tamamlandı. Yoğun bir program. Üç gün üç gece devam eden bir organizasyon. En az Silivrili misafirler kadar kıymetli yabancı konukların ağırlanması, ilan edilen program akışının hayata geçirilmesi çok zordur. Çok sayıda günü birlik organizasyonlar yapan biri olarak belediyenin gerçekleştirdiği etkinliğin görevlilerin güç ve sabrını zorlayan karmaşık bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum.
Işıklar, son etkinlikle önemli bir mesaj verdi. Her iktidarın kendi döneminde sıfırlamaya kalkıştığı festival sürecine ta baştan bu yana sahip çıkan Özcan Işıklar, Silivri’nin geçmişine her koşulda sahip çıktığını vurguladı.
Düzenlenen etkinliğin organizasyon ve içerik açısından eleştirilecek bir şeyi yok. En keskin eleştirmenlerin bile yeteneğini zorlayacak sürecin ardından “borçlu belediye bu kadar parayı festivale neden harcadı”yı tartışacağız. Etkinliği yapmak bir dert, yapmamak başka bir dert. Fazlaca tartışılmasına izin vermeden Başkan Işıklar’ın, etkinliği gerçekleştiren birimle kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmasında yarar var. O ne söylerse söylesin birileri gene eleştirecek ama, yine de şeffaf belediyeciliğin gereği, kamuoyu vicdanının rahatlaması ve kendi yaptıklarının gölgelenmemesi için, gerekli bilgi akışını sağlamalı.
Festivalin ardından yapılan maliyet tartışmaları Silivri için bir klasiktir. Bu geleneğin Işıklar ile bozulmayacağının sinyalleri güçlü bir şekilde gündemdeki yerini almadan ilk açıklama belediyeden gelmeli.
AKP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin ilk geceki yemekten sonra etkinliğe katılmaması dikkat çekti.
Yaş mı, konum itibariyle mi bilinmez artık festivallerde eğlenecek zamanımız geçmiş anlaşılan. Bu havada bu kadar insanı o alana toplamak, bence bir başarı. Bu tarz etkinliklerde aksaklıklar mutlaka olur. Çoğunluğun zevk aldığı, eğlendiği, kendi ilgi alanına hitap eden bir şeyler bulması yeterli sayılmalı.
Festival etkinliklerinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Alanları dolduran kalabalıklar da çabalarının mükafatı olmalı. Ömer Sebahattin Çetin ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü zaman zaman eleştiriyoruz ama bu kez özellikle kutluyorum.
İki eleştiriyi belirtmeden geçemeyeceğim. En sık duyduğum ikaz bu oldu. Festival için bastırılan davetiye. Çok şık ve çok pahalı bulundu. Davetiye gerçekten güzeldi, belki de maliyetini de hak ediyordu ama daha borç içinde kıvranan bir belediye için daha mütevazi bir seçim uygun olurdu.
Sarkan ve sabah 02.00 satlerine kadar uzayan program katılımcıları yormuş, sanatçıların sahne alma sürelerini kısaltmış.
Silivri Belediyesi seneye 50. sini gerçekleştirdiği Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür Sanat Etkinlikleri için özel bir şeyler planlıyordur. 49.su bitti, sırada 50 var.

FİDAN, SİLİVRİ’YE VEDA ETTİ
Ömer Duman’ın gidişi de hüzünlü oldu, Tahsin Fidan da çok erken gitti. Devlet memuru olmanın cilvesi işte bunlar da. Belediye Başkanlarımıza beş yıl yetmezken, gelen emniyet müdürlerimiz bir yılda gidebiliyor. İhsan Aydın ne yaptı da 4 yıl Silivri’de kaldı onu çok merak ediyorum bu aralar. Duman da Fidan da 1 yıl içinde anlaşılan yeterince insanı rahatsız etti ki, geldikleri gibi Silivri’den gittiler. Başka bir rivayete göre iktidar temsilcilerine gerekli yakın ilgiyi göstermediler.
Fatih Altaylı, yazıyordu ya “Biz ne zaman adam oluruz” diye…
Bu ülkede bir insanın işini iyi yapması yeterli olduğu zaman.
Güle, güle Tahsin Müdürüm.
Ve hoş geldiniz Ender Sevim.
Ömer Müdürümüz gittiği zaman (Bu vesile ile kendisine de son atama sürecinin ardından Pendik Emniyet Müdürlüğü görevinde başarılar diliyorum) üzüldük ama Tahsin Fidan, kısa sürede kendini sevdirdi. Bizden biri olmayı başardı. Umarım, onun yerini yeni müdürümüz de aynı şeklide doldurur. Sevim’in Silivri görevinde en önemli çalışmalarından biri de teşkilatın imzaladığı yeni yer anlaşması. Marmara Plaza’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Fidan’ın başlattığı süreci artık Sevim tamamlayacak.

AKP’YE KATILIM TÖRENİ
AKP Silivri İlçe Teşkilatı bu akşam saat 20.00’da Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek törenle yeni üyelerine rozet takacak. Toplantıya İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da iştirak etmesi bekleniyor.
AKP çalışmalarını, sessiz ve derinden sürdürüyor. Örneğin her Cuma başka bir mahallede cuma namazını kılan İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekibi, ardından bölge halkıyla buluşuyor. Halk ile kaynaşma, siyasetin can damarlarından biridir.
İyi haftalar.

YORUM YAP