“Düzenin değişmesi için mevcut partiler değişmeli”

“Düzenin değişmesi için mevcut partiler değişmeli”

10.01.2019 11:12:32

İYİ Parti saflarında aktif siyasete atılan Dündar Konuk, Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı kararını Hürhaber'e değerlendirdi.

CHP aile geleneğine rağmen aktif siyasete İYİ Parti'de atılan Dündar Konuk, Meral Akşener'in lider olarak etkisiyle verdiği kararı açıkladı. Her görüşte insanların özgür şekilde siyaset yapabildiği İYİ Parti'nin Silivri Teşkilat çalışmalarını ise “İçten, samimi kocaman bir aile gibi ülkesi ve ilçesinin iyiliğini isteyen insanlar ile birlik içerisinde, mücadele etmekten onur duyuyorum” şeklinde konuştu. İşte Konuk'un Hürhaber'in sorularına verdiği yanıtlar…
Sevginar Sali: Sizi tanıyabilir miyiz?
Dündar Konuk: 40 yaşındayım, İstanbul doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İlköğrenimimi Esenler İsmet Paşa İlköğretim Okulunda, liseyi Esenler Atışalan Lisesinde, üniversiteyi Kıbrıs Doğu Akdeniz İnşaat Mühendisliği bölümünde okurken 3. sınıfta babamın vefatı sebebiyle bırakmak zorunda kaldım. 25 Yıldır Silivri-Akören'de ikamet ediyorum. Aynı zamanda aile şirketimiz olan Konuk Kardeşler İnşaat'ın ortağıyım. 20 yıldır Silivri merkezde toplu konut inşaatı sektöründe hizmet vermekteyiz.

“HAKKIYLA HİZMET ETMEK İÇİN GÖREVE TALİBİM”
Sevginar Sali: Siyaset yapma amacınız nedir?
Dündar Konuk: Silivri'ye ve Silivri halkına hakkıyla hizmet etmek amacıyla bu göreve talip oldum. Ülkemiz ve Silivri ekonomik açıdan oldukça zor bir süreçten geçmektedir, bununla ilgili olarak ilçe bazında esnafımıza katkı sağlayabilecek her türlü, plan, program ve projenin takipçisi olacağım.

“İLÇEMİZ SİYASİ AÇIDAN KISIR BİR DÖNGÜ İÇERİSİNDE”
Sevginar Sali: İlçemiz siyasetinde en önemli sıkıntı nedir?
Dündar Konuk: İlçemiz siyasi açıdan kısır bir döngü içerisinde. Devamlı olarak 3-5 isim üzerinde dönen konuşmalar ve görevlendirmeler, ilçemizin gelişmesine engel olmakta ve bakış açımızı daraltmakta.

“AKŞENER'E İNANCIM, İYİ PARTİ'DE OLMAMDA ETKİLİ OLDU”
Sevginar Sali: Neden İYİ Parti'yi tercih ettiniz?
Dündar Konuk: Köken olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nde aktif olarak siyaset yapan bir aileye sahip olmama rağmen, Genel Başkanımız Meral Akşener'e olan inancım ve İYİ Parti'nin merkez, daha kucaklayıcı olması sebebiyle, özgürce siyaset yapma amacıyla İYİ Parti'yi tercih ettim.
Sevginar Sali: Meclis üyeliği Konuk ailesinde bir gelenek gibi… Biraz bu konuyu açalım mı?
Dündar Konuk: Rahmetli babam Feti Konuk, 1989-1994 döneminde CHP Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Silivri'nin yakından tanıdığı geçmiş dönemde CHP Meclis Üyesi olarak görev yapan Nazif Konuk amcam olur. Amcam artık aktif siyaset yapmıyor, aileyi ben temsil ediyorum.

“ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ADINA ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM”
Sevginar Sali: Belediye Meclisinde yer almanız Silivri'ye ne katacak?
Dündar Konuk: Belediye meclisinde bulunduğum takdirde, görevi aldığım ilk günden son güne kadar, Silivri halkının sosyal, ekonomik tüm sorunlarıyla ilgili, yerinde yaptığımız sorun tespitleriyle ilgili kalıcı çözümler üretmek adına elimden gelen her şeyi yapacağım.

“KESİNLİKLE DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ”
Sevginar Sali: 23 Haziran genel seçimlerinde İYİ Parti'nin aldığı sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dündar Konuk: Beklediğimizin altında neticeler elde ettik aslına bakarsanız. İYİ Parti Silivri'de üçüncü parti konumuna geldi bu tabi ki büyük bir başarı ancak daha iyisini yapabilirdik. Bir yandan teşkilat çalışmaları diğer yandan baskılar ve kısıtlamalar, halkımıza kendimizi daha iyi anlattığımız taktirde çok daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

“DÜZENİN DEĞİŞMESİ İÇİN MEVCUT PARTİLERİN DEĞİŞMESİ ŞART”
Sevginar Sali: İYİ Parti'de siyaset yapmak nasıl?
Dündar Konuk: Her görüşten insanlar ile birlikte, beraber, büyük bir anlayış ve hoşgörü içinde siyaset yapıyoruz. Sorunlara çözüm üretmek ve gelecek nesillere daha güzel bir ülke adına, onurlu bir çabayı ortaya koyuyoruz. “Neden CHP değil de İYİ Parti” diye bana sorulduğunda farklılıkların bir arada, anlayış içinde barındırmasıyla açıklıyorum. Silivri'yi mahalleleri düşündüğünüzde merkez anlayışında bir partinin halkı daha iyi ifade edeceğine inanıyorum. Mevcut politikaların değişiminden yana en güçlü etki İYİ Parti'den bekliyor halk. Hoşnutsuzluğun hat safhada olduğu düzenin değişmesi için mevcut partilerin değişmesi şart.
İYİ Parti'nin kapısı herkese açık. Ülkesi ve ilçesinin iyiliğini düşünen, isteyen bu konuda katkı sunmak arzusunda olan herkes İYİ Parti'de kendini ifade edebilecek bir alan bulabilir.
Bu kapsamda Türkiye ile Silivri siyaseti arasında önemli bir farklılığa dikkat çekmek istiyorum. Burada siyaset yapmak çok farklı. İnsanlar hoşgörü, büyük bir anlayış ve hassasiyet içerisinde değişik görüşlerine rağmen, yeri geldiğinde birlik de, beraber de olabiliyorlar.

“SİLİVRİ'NİN İYİ PARTİ'YE BIRAKILMASI ÇOK DOĞRU BİR KARAR OLACAKTIR”
Sevginar Sali: Millet İttifakı kapsamında Silivri'nin İYİ Parti'ye bırakılma olasılığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dündar Konuk: Silivri'nin İYİ Parti'ye bırakılması çok doğru bir karar olacaktır. Silivri'nin geçmiş dönem seçimleri, özellikle belde belediyeleri kapatılmaktan önceki durum, göz önüne alındığında merkez bir partinin Silivri'de çok daha iyi bir sonuç alabileceği aşikar. Konuyla ilgili görüşmeler Genel Merkezimizin kararlı tutumuyla devam etmektedir. İlçemizi doğru yönetecek yetkin kadrolar bizlerin içerisinde mevcut.

“AK PARTİ, SİLİVRİ'NİN KAZANILMASINI OLASI GÖRMEDİ”
Sevginar Sali: AK Parti'nin Cumhur İttifakı kapsamında Silivri'yi MHP'ye bırakmasını İYİ Parti ve ilçemiz siyaseti açısından nasıl yorumluyorsunuz?
Dündar Konuk: Bu durum AK Parti'nin Silivri'nin kazanılmasını olası görmediğine işaret etmektedir. Millet İttifakının Silivri zaferinin ilanıdır.

SİLİVRİ'NİN ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI
Sevginar Sali: Silivri'nin en önemli çözüm bekleyen sorunları sizce hangileri?
Dündar Konuk: Birinci sırada otopark; Silivri'de yeteri kadar otopark olmaması, şehir içinde baş edilemez bir trafik sorunu meydana getiriyor.

“KÖYLERİMİZ ADETA ‘KONTEYNER KENTE' DÖNÜŞTÜ”
İkincisi trafik sorunu; çarpık yapılaşmadan kaynaklanan dar ve tek yönlü caddeler, özellikle nüfusun çoğaldığı yaz aylarında büyük bir sorun haline gelmekte.
Üç çarpık yapılaşma; şehir merkezinde dere yatağı, taşkın alan bölgesi ayırt edilmeksizin mevcut olan çarpık yapılaşma ve özellikle köylerimizde imar olmayan yerlerde kullanılan konteynerler ile köylerimiz adeta ‘konteyner kente' dönüştü. Bunun akabinde bu durum köylerde mimari açıdan kirlilik yarattı.
Uygulanan yanlış tarım politikalarından dolayı köylerde tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir.

“SİLİVRİ İYİ OLACAK”
Sevginar Sali: Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Dündar Konuk: Önümüzdeki yerel seçim maratonunun öncelikle karşılıklı saygı ve kardeşlik içeresinde geçmesini temenni ediyorum. İlçemizi ve insanımızı refah içerisinde yaşatacak İYİ kadroların iş başına geleceğine inancım tam. Silivri'mizin İYİ olması için gündüz oturmadan, gece uyumadan çalışacağız. Silivri İYİ olacak.

YORUM YAP