XXXXX

Düzen / Sizlik


Trafik sorununun kangren yolunda ilerlemesinde önemli bir pay da Emniyet'in trafik uygulamalarına dayandırılıyor. Silivri merkezinde öyle caddeler var ki arabayla girdiniz mi çıkamazsınız ama onlar düşmüşler iki motosikletin peşine sabahtan akşama mesai öldürüyorlar önemli bir iş yaptıklarını sanarak.
Serserilik değil, ekmek kavgasında olan gençleri işsiz bırakıp sokağın kaderine terk etme gayreti var birilerinin. Hırsızı, uğursuzu bırakmışlar işinin gücünün peşinde olanları kişisel hırslarına yem ediyorlar izlenimi hakim.
Trafik Amiri Birol'un Selimpaşa'ya 'sürülmesi'nin ardından Silivri'nin trafiği durumu bilmeyen, koşulları tanımayanların elinde ayrıca bir can sıkıcı hal aldı.
Tahsin Fidan'ın Müdürlüğü'nde oluşturulan kadrolaşma dikkat çekmekle birlikte amacı merak konusu!? Sadece trafik uygulamaları ve iyileştirmeden ziyade çalışmaları her geçen gün daha da olumsuz yönlere sürükleyen kadrolaşma mı dert olan? Değil. Tahsin Fidan'ın başlarına yıkılmak üzere olan hizmet binasını güzelleştirme kaygısı herkesin dilinde. Ne şekilde sağlandığı merak konusu olan kaynakla yapılan tadilat çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz yağan yoğun yağmurların etkisiyle heba oldu. Kamunun mu yoksa hayırsever bir bağışçının parası mıydı çöpe giden merak konusu?
Fidan döneminde, Emniyet binası içinde vatandaşlara uygulanan şiddet olayları de işin çabası. Bunu da gördü Silivri…
Hayırseverlerin yardımlarını Emniyetin en ciddi şekilde hissettiği bölgemizde birileri bunun sorumluluğunu taşıma acizliği içerisinde. İş adamları desteklerini yavaş yavaş çekme yaklaşımında…
Silivri Emniyeti'nin göstermelik uygulamalarını takibe alma zamanı geldi de geçiyor bile. Tahsin Fidan, etkin bir müdürlük pozisyonu aylardır sağlayamadığı izlenimini uyandırıyor. Pasif bir Emniyet Müdürü ile sınırlarları ile birlikte gelişen ve genişleyen sorunlara sahip Silivri'nin işi zor.

AKP SESSİZ, CHP HAREKETLİ
AKP Teşkilat Başkanlığı'na atanacak isim ile ilgili bekleyişini sürdürürken, CHP salvolarını durumu biraz da tahminimce fırsat bilerek sürdürüyor. Gündemdeki konular hakkında kimsenin bilmediği bir şeyleri açıklamaktan ziyade kamuoyuna belediye başkanı ile ilçe başkanının dayanışmasını lanse etmek CHP'li yerel yönetime doping etkisi yaratıyor. Özcan Işıklar ve Selami Değirmenci ikilisini sırt sırta vermiş gördükten sonra ne söyledikleri veya neden söz ettiklerinin bile önemi kalmıyor. CHP tabanının istediği sükunet ve birliktelik tablosu tüm sıkıntıların aşılacağı ile ilgili duyguyu hakim kılıyor.

ZARARI YARARINDAN
FAZLA OLMASIN
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Muammer Eren, Fikret Özdemir ile bir araya gelerek destek aldığı ile ilgili konuyu belli ki kamuoyuyla paylaşmak istedi. Eren, alınan her açık desteğin yarar sağlayacağını düşünmüş olabilir tüm iyimserliğiyle ama işin aslı öyle olmuyor her zaman. Üç oy alacam diye 300 oydan olmak var aman dikkat. Gerçi ikili arasında geçen diyalogdan Eren'in de gerekli kaygılara kapılmış olduğunu anlamak son derece mümkün.

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Bu akşam Mevlit Kandili, herkesin kandilini kutluyorum. Hayırlara vesile olsun diliyorum.

YORUM YAP